Wat is een vide en hoe verwarm je deze ruimte?

infraroodpaneel warmtestraler wat is een vide

Wat is een vide en wat is de beste manier om deze te verwarmen?

Ben je ooit in een huis geweest waar het plafond hoog reikt en je een open ruimte ziet die zich uitstrekt over twee verdiepingen? Dat is wat we een vide noemen. Maar wat is een vide precies, en belangrijker nog, hoe verwarm je deze effectief? 

Wat is een vide?

Een vide is een open ruimte in een gebouw die twee of meer verdiepingen met elkaar verbindt. Deze architecturale feature is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een gevoel van ruimtelijkheid en luxe. Het laat natuurlijk licht binnen en creëert een gevoel van openheid in wat anders een beperkte ruimte is.

Maar nu de hamvraag: wat is een vide in termen van verwarming? Door de hoogte en openheid kan het verwarmen van een vide een uitdaging zijn. Traditionele verwarmingsmethoden zoals convectieverwarming zijn hierbij inefficiënt. Dit komt doordat warme lucht opstijgt en zich verzamelt bij het hoge plafond, ver weg van waar we het de warmte het meest nodig hebben.

De beste manieren om een vide te verwarmen

Dus, hoe verwarm je een vide effectief? Het antwoord ligt in stralingswarmte. In tegenstelling tot convectiewarmte, die de lucht verwarmt, richt stralingswarmte zich rechtstreeks op objecten en personen. Het is een efficiëntere manier om warmte te verspreiden in een ruimte met hoge plafonds, zoals een vide.

Een van de meest effectieve vormen van stralingswarmte is infrarood verwarming. Deze verwarmingsmethode biedt tal van voordelen:

  • Directe verwarming: Objecten en mensen worden direct verwarmd, waardoor de warmte beter wordt verspreid en behouden.
  • Energie-efficiëntie: Infrarood verwarming gebruikt minder energie vergeleken met traditionele verwarmingsmethoden.
  • Gezondheidsvoordelen: Het vermindert stofcirculatie en behoudt een gezonde luchtvochtigheid.
voordelen infrarood verwarming elektrisch duurzaam verwarmen

Infrarood verwarming: de ideale oplossing

Nu we weten wat een vide is en hoe we deze kunnen verwarmen, laten we het hebben over infrarood verwarming als de ideale oplossing. Infraroodpanelen kunnen strategisch worden geplaatst om specifieke gebieden in de vide te verwarmen. Ze zijn esthetisch aantrekkelijk, passen naadloos in elk interieur, en zijn eenvoudig te installeren.

Bovendien is infrarood verwarming economisch voordeliger dan convectiewarmte. Het vermindert energieverbruik en -kosten, waardoor het een slimme keuze is voor milieubewuste huiseigenaren.

infrarood verwarming

Meer informatie over vide verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over vide verwarmen of f een wat is een vide werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals waarom verwarming met gas niet meer van deze tijd is en hoe je de overstap maakt naar elektrisch vide verwarmen bijvoorbeeld. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een vide en hoe verwarm je deze ruimte?