Wat is een infrarood paneel?

wat is een infrarood paneel elektrisch verwarmen infrarood gezondheid energiezuinige elektrische verwarming infrarood verwarming nadelen hoe ziet infrarood paneel eruit

Wat is een infrarood paneel voor verwarming?

wat is een infrarood paneel

Een infrarood paneel is eigenlijk niets anders dan een verwarmingspaneel welke door elektriciteit aangedreven wordt. De energie wordt omgezet in infrarode straling, die een aangename warmte afgeeft. Deze stralingswarmte is vergelijkbaar met het effect van de warme stralen van de zon.

Infraroodstraling verwarmt wanden, meubels, vloeren en mensen direct. De warmte wordt teruggekaatst in de kamer door de omringende oppervlakken. Mensen die zich binnen drie meter van het infrarood paneel bevinden, voelen onmiddellijk de heerlijke comfortabele en gezonde warmte Het voelt kouder aan als jij je buiten dit bereik bevindt.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming verwarmt de vaste voorwerpen in de kamer en niet de lucht, zoals een radiator verwarming doet. Daardoor is er geen luchtcirculatie zoals bij een convectiekachel.

Het voordeel hiervan is dat er geen stofdeeltjes meer door de kamer zweven. Dit schept vervolgens een heel aangenaam binnenklimaat. Zowel patiënten die aan astma lijden als mensen met allergieën hebben hier ongetwijfeld baat bij. Vocht wordt uit de muren verwijderd omdat ze verwarmd worden. Je hebt daardoor niet langer meer te maken met gevaarlijke (en vieze) schimmel in de muren.

hoe werkt infrarood verwarming

Waarom kiezen voor infrarood paneel?

Kiezen voor een infrarood paneel is een verstandige beslissing. Je profiteert niet alleen van behaaglijke warmte, maar ook van gezonde warmte. Dit komt doordat infrarode straling onmiddellijk je lichaam en vaste objecten verwarmt. Daardoor valt het onder de categorie van directe verwarmingstoestellen. Gebruik ook altijd groene stroom, zodat je geen CO2 uitstoot. Duurzaam, goedkoop en gezond verwarmen.

Er is geen luchtcirculatie, wat goed is voor het binnenklimaat. Het houdt ook het evenwicht in de luchtvochtigheid in stand. Met een infrarood verwarming in je huis of kantoor heb je ook nooit meer last van droge ogen, huid, of lippen. Wil je ook van al deze voordelen profiteren? Koop infrarood panelen in de online winkel van Infrarood Verwarming, de verwarmingswinkel van de Benelux.

Infraroodpaneel plafond of wand

Er zijn diverse modellen verkrijgbaar in de vorm van infraroodpaneel plafond en wandverwarming. Ook de afmeting en wattages zijn divers. Van een kleine verwarming van 210 watt tot een groot infraroodpaneel plafond van 3000 watt. Tevens zijn de uitvoeringen ook verschillend, zoals een spiegelverwarming, een warmtepaneel met afbeelding, zwart, wit of in iedere gewenste RAL kleur. Ook infrarood verwarming met verlichting is mogelijk.

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming wat is een infrarood paneel

Prachtige uitvoeringen

Er zijn zoveel mogelijkheden met verwarmen van infraroodstraling waarbij de uitvoeringen wonderschoon zijn. Prachtige panelen die schitteren aan de muur of het plafond. Alle verwarmingspanelen kan je afzonderlijk aansturen met de thermostaat. Heel eenvoudig via de app op je mobiel of via de centrale. Ook kan je een hybride uitvoering kiezen, deze verwarming combineert convectie met infraroodstraling.

Meer informatie van onze deskundige

Wil je meer informatie over wat is een infrarood paneel? Je kan voor wat is een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wat is een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wat is een infrarood paneel vinden. Kom ook meer te weten over onze hybride verwarmingspanelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een infrarood paneel?