Wat is een hybride kachel en hoe werkt het?

hybride verwarmingspanelen hybride infrarood verwarming wat is hybride verwarming hybride kachel

Hybride kachel voor optimale warmte

Met een hybride kachel ervaar je het summum in verwarmingstechnologie, een fusie van twee systemen. Een hybride kachel combineert namelijk stralingswarmte met convectiewarmte, gebruikmakend van geavanceerde convectie-infrarood stralingstechnologie. Dit bewijst dat een slimme samenvoeging van deze technologieën zinvol is.

De primaire focus van deze elektrische verwarming ligt op infraroodstraling, ondersteund door warme luchtstromen. Deze samensmelting resulteert in dubbel zoveel warmte, voor een snellere en intensere verwarming. Een ware innovatie, waarbij moderne infrarood technologie en convectie elkaar ontmoeten. De metalen behuizing van de hybride kachelis specifiek ontworpen om lucht te verwarmen via infraroodstraling.

stralingskachel hybride infrarood verwarming hybride kachel

Hoe werkt een hybride kachel?

Een hybride kachel werkt vergelijkbaar met een standaard infrarood paneel, gericht naar voren en met gelijke warmte-intensiteit. Dit zorgt voor 100% efficiënte stralingswarmte. De geavanceerde infraroodstraling is gelijkmatig verdeeld over het volledige oppervlak en straalt de warmte aan de voorkant uit. Een klein deel van de straling is naar binnen gericht en verwarmt de speciale convectieplaten in de behuizing. Hierdoor ontstaat binnenin de elektrische kachel warme lucht. 

Deze warme lucht verspreidt zich door ventilatiesleuven bovenaan het slanke, 4 cm dikke paneel. Aan de onderkant trekt de elektrische verwarming de koude lucht aan om deze vervolgens op te warmen, vergelijkbaar met een schoorsteeneffect. 

Het Alkari merk biedt effectieve hybride kachels die je huis comfortabel verwarmen. De Alkari hybride kachels zijn verkrijgbaar in 500, 900 of 1200 watt.

Infrarood paneel met stralings- en convectiewarmte

De behuizing van het hybride infrarood paneel Alkari heeft speciale convectieopeningen, zowel aan de boven- als onderkant. Dit ontwerp doet denken aan een traditionele elektrische verwarming. Door de stralings- en convectiewarmte genereert de Alkari hybride kachel snel en effectief warmte. Binnen korte tijd wordt elke ruimte gevuld met comfortabele warmte.

Dit product verenigt de voordelen van twee verwarmingstechnieken: aangename infraroodwarmte gecombineerd met snel opgewarmde kamerlucht. Dit is de hybride-aanpak van een infrarood verwarming. Voor meer informatie over dit stijlvolle product kun je altijd contact opnemen met de deskundigen van Warmteshop.

hybride verwarming

Hybride kachel met thermostaat kopen 

Hybride kachels zijn online beschikbaar in onze winkel of te bekijken in een van de ruim 30 Warmteshop showrooms. Elke hybride kachel beschikt over een geïntegreerde thermostaat voor gemakkelijke bediening. Je kunt het verwarmingspaneel eenvoudig instellen op de gewenste temperatuur, via het hoofdstation of een mobiele app.

De montage van het warmtepaneel aan de wand is eenvoudig dankzij de bijgeleverde beugel en montagepakket. Ook is er een mobiele versie beschikbaar die op een stevige voet staat.  De mobiele verwarming staat 5 cm boven de vloer, wat zorgt voor ongehinderde convectiestroming. 

Meer informatie over hybride verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over hybride verwarming of hoe een hybride kachel werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zonder gas verwarmen met IR warmtepaneel. Zoals hoe je gezond slaapt met wandpanelen slaapkamer

Koop nu hybride verwarmingspanelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat is een hybride kachel en hoe werkt het?