Wat betekent IPx5 bescherming?

badkamer paneel infrarood verwarming badkamer ervaring snelle verwarming badkamer Hasselt ipx5 IR warmtepaneel

IPx5: Waterdichte bescherming voor je verwarming

Wanneer je op zoek bent naar een verwarming voor specifieke omgevingen zoals de badkamer, terras, of industriële ruimtes, is het belangrijk om de IP-rating te begrijpen, zoals IPx5. IP staat voor ‘Ingress Protection’ en geeft de mate van bescherming tegen stof, aanraking en water aan. 

Het eerste cijfer (X in IPx5) staat voor de bescherming tegen vaste deeltjes, terwijl het tweede cijfer (5 in IPx5) de waterdichtheid aangeeft. IPx5 betekent dat het apparaat beschermd is tegen waterstralen uit elke hoek. Dit is essentieel voor apparaten die blootgesteld worden aan vocht en spatwater, zoals in de badkamer of buiten.

De verschillende IP-gradaties

Er zijn verschillende IP-gradaties, en elk heeft zijn eigen specifieke beschermingsniveau. Hier zijn enkele veelvoorkomende gradaties:

  • IPx0: Geen bescherming.
  • IPx1 tot IPx4: Bescherming tegen verticaal druppelend water tot opspattend water uit alle richtingen.
  • IPx5: Bescherming tegen waterstralen uit elke hoek. Ideaal voor plaatsen waar het apparaat blootgesteld kan worden aan waterstralen, zoals terrasverwarmer of badkamerverwarming.
  • IPx6 tot IPx8: Biedt bescherming tegen krachtige waterstralen tot onderdompeling.
    .

Voor infrarood verwarming en terrasverwarming is IPx5 vaak de aanbevolen beschermingsklasse. Dit zorgt ervoor dat je apparaat veilig functioneert, zelfs wanneer het blootgesteld wordt aan water en weerselementen. Voor industriële omgevingen wordt een IPx6 vaak aanbevolen, omdat deze heater moet voldoen aan zware omstandigheden. Voor ATEX-omgevingen heeft Warmteshop speciale ATEX-heaters.

industriele heater voor magazijn IPx5

 IPx5 in infrarood verwarming

Infrarood verwarming met een IPx5-classificatie is bijzonder geschikt voor ruimtes waar de luchtvochtigheid hoog is of waar direct contact met water kan voorkomen. Dit omvat badkamers, spa’s, terrassen. Met een IPx5-gecertificeerde verwarming, kun je gerust zijn dat de veiligheid en functionaliteit van je apparaat gewaarborgd blijven, zelfs onder strenge omstandigheden. Het kiezen van de juiste IP-classificatie voor je verwarming is niet alleen een kwestie van duurzaamheid, maar ook van veiligheid en efficiëntie. IPx5 verwarming biedt de perfecte balans voor veel scenario’s. Voor een badkamerverwarming is altijd een IPx5-klasse aanbevolen, omdat dit een vochtige omgeving is. 

Meer informatie over IP-klassen

beste elektrische verwarming badkamer handdoekdrogers elektrische handdoekdroger met thermostaat gas verwarming binnen Handdoekdroger elektrisch vuurtje badkamer infraroodpaneel badkamer verwarming met warmtepomp handdoekrek verwarming badkamer handdoeken

Of je nu een verwarming voor je badkamer, terras of een industriële omgeving zoekt, de IPx5-classificatie biedt de bescherming die je nodig hebt. Deze gradatie zorgt voor veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie, waardoor je met een gerust hart van je warmte kunt genieten. Kies slim, kies voor IPx5 gecertificeerde verwarming van Warmteshop

Wil je meer informatie ontvangen over de IP-klassen of welke infrarood verwarming een IPx5 klasse heeft? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een accumulatie verwarming werkt en waarom deze aan vervanging toe is voor energiezuinige warmte. 

Koop nu industriele verwarming of terrasheaters bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wat betekent IPx5 bescherming?