Accumulatie verwarming: een overzicht van verleden tot heden

Accummulatieverwawrming problemen elektrische accumulatoren elektrische verwarming accumulatie verwarming

Wat is een accumulatie verwarming?

Verwarming is meer dan alleen een manier om warm te blijven; het is een evolutie van technologie en comfort. Vandaag nemen we je mee door de wereld van accumulatie verwarming, verklaren we waarom deze ooit populaire methode plaatsmaakt voor modernere technieken. En introduceren we het efficiënte alternatief: infrarood verwarming. Bereid je voor op een reis door de tijd en technologie die je kijk op verwarming voor altijd verandert.

Werking van accumulatie verwarming

Accumulatie verwarming, een techniek uit de jaren ’70 en ’80, was een game-changer in hoe we onze huizen van warmte voorzien. Deze systemen werken door ’s nachts, tijdens goedkopere elektriciteitstarieven, warmte op te slaan in een kern van keramiek of ander materiaal. Overdag, wanneer de temperaturen dalen, geven ze deze opgeslagen warmte geleidelijk af. 

Het idee was briljant: bespaar geld en geniet van constante warmte. Maar waarom zijn ze nu aan vervanging toe? Simpel, de technologie is verouderd. De grote, vaak logge accumulatie verwarming neemt niet alleen veel ruimte in, maar zijn ook minder efficiënt en flexibel vergeleken met moderne alternatieven.

Accummulatieverwarming vervangen accumulatieverwarming problemen

Waarom accumulatie verwarming vervangen?

Accumulatie verwarming heeft zijn tijd gehad. De redenen zijn veelvoudig: van de omvangrijke grootte tot de inefficiëntie in energiegebruik. Ze zijn niet alleen duur in het verbruik, maar passen ook niet meer in ons steeds duurzamer wordende wereldbeeld. In een tijd waarin energie-efficiëntie en milieubewustzijn vooropstaan, vallen accumulatieverwarmingen gewoonweg buiten de boot. Ze sluiten niet aan bij de hedendaagse behoeften van flexibiliteit en duurzaamheid. Het is tijd voor een verandering, tijd voor een systeem dat past bij onze moderne levensstijl en visie op een groenere toekomst.

Infrarood verwarming als alternatief

Dus, wat is het beste alternatief voor een accumulatie verwarming vervangen? Infrarood verwarming! Waarom? Hier zijn enkele redenen:

  • Efficiëntie: Infraroodpanelen verwarmen direct objecten en personen in de kamer, in plaats van de lucht. Dit betekent snellere warmte en minder energieverspilling.
  • Milieuvriendelijk: Geen CO2-uitstoot en perfect te combineren met groene stroom voor een klimaatneutraal huis.
  • Ruimtebesparend en esthetisch: Moderne infraroodpanelen zijn slank en kunnen zelfs als kunstwerken dienen.
  • Gezondheid en comfort: Infraroodstraling zorgt voor een aangename warmte die vergelijkbaar is met zonnestralen, zonder de lucht te drogen.

Infrarood verwarming is niet alleen een stap vooruit in efficiëntie en comfort, maar ook een sprong voorwaarts in onze verantwoordelijkheid naar de planeet. Het is tijd om afscheid te nemen van de oude accumulatieverwarming en te omarmen wat de toekomst te bieden heeft.

elektrische verwarming muurbevestiging accumulatie verwarming

Zonder gas huis verwarmen met infrarood

Terwijl accumulatie verwarming ooit de toekomst was, is het nu tijd om vooruit te kijken. Infraroodverwarming biedt niet alleen een efficiëntere en milieuvriendelijkere manier van verwarmen, maar het is ook een stap naar een gezonder en esthetischer thuis. Maak de overstap en voel het verschil!

Wil je meer informatie ontvangen over zonder gas huis verwarmen of hoe je een accumulatie verwarmingvervangen aanpakt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe je radiator wattage berekenen kunt en we leggen uit wat een infrarood toren is. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Accumulatie verwarming: een overzicht van verleden tot heden