Waarom warmteblazer niet werkt als bijverwarming

ventilatorkachel met convectie warmte warmteblazer elektrische verwarming convector

Waarom warmteblazer niet werkt

Het is een veelvoorkomende misvatting dat een warmteblazer een efficiënte oplossing kan zijn als bijverwarming. Op het eerste gezicht lijkt het een ideale oplossing: het is draagbaar, het levert direct warmte en het is makkelijk in gebruik. Echter, er zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden voordat je besluit om een warmteblazer als bijverwarming te gebruiken.

Nadelen warmteblazers 

Het voornaamste probleem met warmteblazer is dat ze de warmte niet gelijkmatig verdelen. Een warmteblazer blaast warme lucht in een ruimte, die vervolgens naar het plafond stijgt. Door dit proces kan het uren duren voordat de warmte daar is waar je het nodig hebt: op zithoogte. Dat is nauwelijks efficiënt en comfortabel te noemen.

Daarnaast komt er bij het gebruik van een warmteblazer nog een ander belangrijk aspect kijken: de luchtkwaliteit. Een warmteblazer blaast namelijk niet alleen de warmte rond, maar ook bacteriën, stof en allergenen die in de lucht zweven. Voor mensen met gevoelige bronchiën of lensdragers, kan dit gezondheidsproblemen opleveren.

wat kost een infrarood paneel print art infrarood verwarming warmteblazer

Het beste alternatief: infrarood paneel

Gelukkig is er een veel efficiënter en gezonder alternatief beschikbaar. Een infrarood paneel, een type kleine elektrische verwarming, is een energiezuinige bijverwarming die ruimtebesparend is en slechts 2 cm dik. In tegenstelling tot een warmteblazer, werkt een infrarood paneel door infraroodstraling te gebruiken om objecten en mensen direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Het zorgt voor een snelle, gelijkmatige warmte zonder de luchtkwaliteit negatief te beïnvloeden.

Bovendien biedt een infrarood paneel flexibiliteit. Je kunt het aan de muur of het plafond monteren, of het zelfs als mobiele verwarming gebruiken. Dit maakt infrarood panelen een ideale keuze voor ruimtes met beperkte ruimte of als je wilt variëren met de plaatsing van je bijverwarming. Bekijk de voordelen van elektrische verwarming muurbevestiging.

Maak een weloverwogen keuze voor verwarmingstoestellen

Verwarmingstoestellen zijn essentieel voor comfort in je huis of kantoor, vooral tijdens de koudere maanden. Daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken voor de verwarmingstoestellen die je koopt. Hoewel een warmteblazer aantrekkelijk lijkt, zijn de inefficiëntie en mogelijke gezondheidsrisico’s belangrijke nadelen die je in overweging moet nemen. 

Het alternatief? Infrarood panelen. Ze bieden een energiezuinige bijverwarming, zijn compact en kunnen op diverse manieren geïnstalleerd worden. Ze leveren directe warmte waar je die nodig hebt zonder negatieve invloed op de luchtkwaliteit. Hiermee vormen ze een gezonde, efficiënte en flexibele oplossing.

infrarood panelen plafond

Oplossing: infrarood panelen als bijverwarming

Om meer te weten te komen over de voordelen van infrarood panelen als bijverwarming, of om de beschikbare opties te bekijken, neem contact op met Infrarood Verwarming Warmteshop of bezoek de online shop. Kies voor comfort, energie-efficiëntie en een gezonde leefomgeving. Zeg vaarwel tegen die inefficiënte warmteblazer en verwelkom de voordelen van infrarood verwarming in je leven.

Een warmteblazer als bijverwarming is inefficiënt en kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Ontdek hoe een infrarood paneel je direct verwarmt zonder de lucht te circuleren, voor een gezonde, comfortabele en energiezuinige oplossing. En met de digitale thermostaat bedien je ieder infrarood paneel in huis afzonderlijk, waarmee je ook nog eens energie bespaart.

In ons infrarood verwarming magazine kom je meer te weten over infrarood panelen in en rondom je huis. Kom meer te weten over gas verwarming binnen vervangen door infrarood warmtepanelen. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom warmteblazer niet werkt als bijverwarming