Waarom stralingspaneel kiezen?

infrarood verwarming kunst infrarood verwarminspaneel infrarood panelen stralingspaneel

Hoe werkt stralingspaneel als verwarmingssysteem?

Stralingspaneel is het duurzame en elektrische alternatief voor verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen of biomassa. Een belangrijk verschil tussen infraroodstraling en andere warmtebronnen is dat infrarood niet de lucht verwarmt (convectie) maar materie of vaste stoffen.

  • Duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en biomassa.
  • Energiebesparing van 30 tot 50%.
  • Schone en gezonde lucht door stralingswarmte.
  • Geen onderhoud of service nodig.

infrarood verwarming kunst infrarood verwarminspaneel infrarood panelen stralingspaneel

Mensen, muren van gebouwen en meubels nemen dus warmte van de infraroodstraling op en geven die gelijkmatig weer af. Dit creëert meer comfort voor de mensen in de kamer ondanks de lagere kamertemperatuur. Doordat de warmte uit alle richtingen komt en niet door circulerende warme lucht. Dit maakt stralingspaneel ook bijzonder geschikt voor allergiepatiënten en astmapatiënten, omdat het werkt zonder stof op te wekken.

Stralingspaneel is uiterst duurzaam (zoals alle elektrische installaties), absoluut onderhoudsvrij, zonder warmteverlies en de installatie is gedaan in een paar eenvoudige stappen. Genoeg redenen om duurzamer te worden met infrarood stralingspaneel.

Verschillende infraroodstraling

Het woord infrarood (infra, lat. = voorbij) maakt duidelijk dat het gaat om een bereik van elektromagnetische straling dat voorbij het rode uiteinde van het zichtbare lichtspectrum ligt. En dus vrij is van Uv-straling.

Warmteshop creëert visionaire technische apparaten om optimaal gebruik te maken van de zeer efficiënte infraroodstraling als warmtebron. Daarom hebben wij voor elk golfbereik de juiste ingenieuze warmte oplossing.

De afzonderlijke infrarood bereiken verschillen wat betreft de golflengte

  • IR-C lange golf infraroodstralingen: stralingspaneel voor woningen en utilitaire bouw.
  • IR-B middengolf IR-straling: infrarood verwarming voor de industrie en terrasverwarming
  • IR-A korte golf infraroodstraling: infrarood heaters voor industrie en als terrasverwarmer.

Infrarood verwarming voor iedere toepassing

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen Elektrisch verwarmen of gas

In het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen korte, midden en lange golf infraroodstraling. Om de technologie en de verschillende golflengten optimaal te kunnen gebruiken, heeft Warmteshop voor elk golfbereik een uitgekiende verwarmingsoplossing ontwikkeld.

Hiervoor worden korte golfstralers buiten gebruikt, die direct voelbare warmte genereren, terwijl middellange- en langgolvige infraroodstraling binnenshuis wordt toegepast. Warmteshop gebruikt de voordelen van uiterst efficiënte infraroodtechnologie, zodat voor elke situatie de juiste verwarmingsoplossing beschikbaar is.

Infrarood verwarming woonkamer

De ideale oplossing om je woonkamer te verwarmen met efficiënte infrarood warmte. Met een infrarood verwarming woonkamer wordt een designelement gecreëerd dat niet alleen comfortabele warmte genereert, maar ook een essentieel onderdeel vormt van je binnenverlichting. Een plafondverwarming met led-verlichting biedt warmte en licht.

Buitenverwarming: terrasterrasverwarmer elektrisch hangend

Geniet van de directe warmte met een korte golf buitenverwarming. Verleng de zomer op je terras, verwarm je serre, verleng het terrasseizoen van je restaurant en genereer daarmee extra omzet. Het enige wat je nodig hebt, is een terrasverwarming.

Industriele verwarming

De industriele verwarming is speciaal ontwikkeld voor de uitdagingen van grotere hallen en ruimtes met hogere plafonds. Deze maken ook een efficiënte verwarming van afzonderlijke ruimtes mogelijk.

Meer weten over stralingspaneel elektrisch

Wil je meer informatie over stralingspaneel? Je kan voor stralingspaneel elektrisch contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over stralingspaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de verbetering van gemeenschappelijke ruimte met energiezuinige verwarming en led-verlichting vinden. Lees meer over industriele verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom stralingspaneel kiezen?