Energiezuinige verwarming en led-verlichting

energiezuinige verwarming

Gemeenschappelijke ruimtes met energiezuinige verwarming en led-verlichting

Eén van de zaken die bijdragen aan de servicekosten zijn de gemeenschappelijke ruimtes. Of het nu gaat om energiezuinige verwarming, verlichting, beveiliging of decoratie, gemeenschappelijke ruimtes dragen aanzienlijk bij aan je servicekosten. Als ook de indruk die het gebouw wekt bij de bewoners en bezoekers.

Het mooi verlichten van een gemeenschappelijke ruimte is vaak iets waar niet aan gedacht wordt. Maar mooi en zuinige verlichting voor een gemeenschappelijke ruimte maakt een enorm verschil. Het gaat niet alleen om de indruk die het maakt of de kosten die het bespaart. Maar het kan ook van invloed zijn op de veiligheid van zowel bewoners als bezoekers.

Ook de manier van verwarmen bepaalt de hoogte van de servicekosten. Kies daarom altijd voor een energiezuinige verwarming systeem en zuinige led-verlichting. Gebruik groene stroom om nog duurzamer te zijn en geen CO2 uit te stoten.

energiezuinige verwarming led verlichting

Hoe zuinig is infrarood verwarming en led?

Infrarood verwarming bespaart tot wel 50% op de verwarmingskosten als je deze vergelijkt met een gasverwarming. Wanneer je gebruikt maakt van een thermostaat verwarming kan de besparing nog eens oplopen tot een extra 22%.

Led-verlichting gaat tussen de 6 en 30 keer langer mee dan gloei-, halogeen- of spaarlampen. Hoewel de led-lampen iets duurder zijn in de aanschaf, zorgt de lange levensduur ervoor dat je op termijn stukken goedkoper uit bent.

Het is daarom een slim idee om te kijken naar energiezuinige verwarming en led-verlichting voor gemeenschappelijke ruimtes. Denk hierbij aan ruimtes in een flatgebouw, seniorenwoningen, ziekenhuizen, scholen en meer.

Gemeenschappelijke verlichting verbeteren

Het slechtste type gemeenschappelijke verlichting is verlichting die aan of uit is en inefficiënte lampen gebruikt – misschien halogeen of gloeilampen.

Een mooi ontworpen verlichtingsschema houdt rekening met de kwaliteit van het licht, de efficiëntie van het licht (Led-verlichting is de beste optie) en de regeling van die verlichting. In het algemeen is het geen goed idee om een koud licht te hebben – een warm of koel wit zal over het algemeen het beste werken in gemeenschappelijke ruimtes.

Als algemene vuistregel geldt:

  • Warm tot warm wit – gemeenschappelijke ruimten, woonruimten
  • Wit tot koel wit – badkamers, keukens kantoren
  • Dagwit – commerciële ruimtes.
    .

Koel wit of daglicht in je gemeenschappelijke ruimten geeft een klinisch gevoel en benadrukt eventuele decoratieproblemen in die ruimten. Deze vorm van verlichting, gecombineerd met bewegingsmelders, zorgt voor een aangename en efficiënte omgeving.

Zuinige elektrische verwarming infrarood

Tot slot moeten we bedenken hoe we deze gemeenschappelijke ruimtes zuinig verwarmen. Dit is belangrijk voor zowel comfort als onderhoud. Maar traditionele verwarming op basis van convectie in gemeenschappelijke ruimten kan een aanzienlijke kostenpost zijn en onaangename benauwde lucht en stof veroorzaken. Wat is dan de oplossing?

Infrarood verwarming van Warmteshop is de oplossing voor zuinig verwarmen van gemeenteschappelijke ruimtes. De zuinige elektrische verwarming infrarood levert directe warmte en verwarmt mensen en voorwerpen daardoor rechtstreeks. Dit betekent dat mensen het warm hebben als ze zich door gemeenschappelijke ruimten bewegen, zonder dat de verwarming 24/7 aan hoeft te staan.

Waarom zijn infrarood panelen de beste oplossing?

infrarood panelen

Infrarood panelen kan je eenvoudig bedienen met een draadloze thermostaat of met slimme regelingen die op beweging werken. De infrarood panelen gaan alleen aan als het nodig is, als er iemand in de gemeenschappelijke ruimten is. Op zichzelf is infrarood paneel ongeveer 30% efficiënter dan convectieverwarming. De besparingen zijn echter enorm als je de verwarming gebruikt als er iemand in de gemeenschappelijke ruimte is. En dus niet constant aan staat.

Andere voordelen van deze energiezuinige verwarming is de minimalisering van stof. Omdat infrarood panelen niet afhankelijk zijn van een op convectie gebaseerde luchtstroom om de ruimte te verwarmen, wordt de op werveling van stof in deze ruimtes geminimaliseerd.

Infrarood paneel zorgt voor schimmelvrije muren

Schimmel door condensatie wordt ook aanzienlijk verminderd. Zwarte puntschimmel wordt veroorzaakt door condensatie, die ontstaat doordat warme lucht een koud oppervlak raakt. Omdat infrarood paneel voorwerpen en oppervlakken eerst verwarmt, kan zwarte schimmel in ruimtes die met infraroodstraling verwarmd is, praktisch worden geëlimineerd. Dit betekent minder herinrichting en een veel aangenamere omgeving in gemeenschappelijke ruimtes.

Verwarmen zonder gas

goedkoop verwarmen zonder gas energiezuinige verwarming

Verwarmen zonder gas doe je met de energiezuinige verwarming van Warmteshop. Het is heerlijk warm en kosten efficiënt. En bovendien zorg je ook voor een gezond binnenklimaat: geen stof, geen schimmels en een perfecte luchtvochtigheid.

Infrarood verwarming kan worden verborgen in spiegels of aan het plafond worden gemonteerd. En biedt een echte verbetering voor zowel de inrichting als het comfort in gemeenschappelijke ruimtes. Verwarmen zonder gas is goedkoper en ook duurzamer; geen CO2 uitstoot in combinatie met groene energie.

Wil je meer informatie over energiezuinige verwarming? Je kan voor energiezuinige verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over energiezuinige verwarming van Warmteshop wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood heater bespaart op energiekosten vinden. Lees meer over industriele verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Energiezuinige verwarming en led-verlichting