Waarom kiezen voor verwarmen met elektriciteit

verwarmen met elektriciteit Duurzaam warmtepaneel van metaal hoe ver straalt een infrarood paneel elektrische verwarmingstoestellen groen infrarood panelen

Verwarmen met elektriciteit: de toekomst van huisverwarming

Wist je dat verwarmen met elektriciteit niet alleen milieuvriendelijker is, maar ook past in de trend van duurzaam leven? Met de huidige schaarste aan gas en de groeiende zorgen over het milieu, is het tijd om alternatieven te overwegen. Elektrische verwarming biedt hier een uitkomst. Het is niet alleen schoner omdat het geen fossiele brandstoffen verbrandt, maar het is ook efficiënter in het gebruik.

Bovendien past verwarmen met elektriciteit perfect in het plaatje van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- of windenergie. Dit betekent dat je huis verwarmen met elektriciteit niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn.

Soorten elektrische verwarming 

Als het gaat om verwarmen met elektriciteit, zijn er voornamelijk twee types: 

1. convectiewarmte (lucht verwarming)
2. stralingswarmte (infrarood). 

Convectieverwarming werkt door de lucht in een kamer te verwarmen, wat zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van warmte. Maar het heeft zijn nadelen: het duurt langer om een ruimte te verwarmen en het kan de lucht uitdrogen. 

Infrarood verwarming daarentegen, werkt door objecten en personen in de kamer direct te verwarmen. Dit betekent een snellere, efficiëntere verwarming zonder de luchtvochtigheid te beïnvloeden. Het is een snelle manier van huis verwarmen, waarbij ook geen luchtstroming is. Dit betekent een schoon binnenklimaat: geen zwevende stofdeeltjes en bacteriën in de lucht. 

verwarmen met elektriciteit

Waarom infrarood verwarming economischer is

Nu vraag je je misschien af: hoe is infrarood verwarming economischer dan convectiewarmte? Het antwoord is vrij eenvoudig. Infrarood panelen verwarmen direct, wat betekent dat er minder energie verloren gaat in het proces. Hierdoor is de operationele kost van infrarood verwarming vaak lager.

Bovendien biedt infrarood een gerichtere verwarming, wat betekent dat je specifieke ruimtes in je huis efficiënt verwarmd zonder de hele woning aan te moeten pakken. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van energieverbruik en kosten. Ook is infraroodstraling niet gevoelig voor tocht. Dus als je woning minder goed geïsoleerd is, blijft de warmte binnen en verdwijnt niet, zoals warme lucht doet, naar buiten. Bekijk de vergelijking van elektrische radiator vs infrarood.

Opsomming voordelen infrarood verwarming:

  • Directe verwarming: Sneller en efficiënter dan convectie.
  • Kostenbesparend: Lager energieverbruik en operationele kosten.
  • Milieuvriendelijk: Perfect voor gebruik met hernieuwbare energiebronnen.
  • Gezondheid: Behoudt luchtvochtigheid, ideaal voor een gezond binnenklimaat.
  • Gerichte warmte: Richt de warmte waar je het nodig hebt, ideaal als bijverwarming.
badkamer met handdoekdroger foto vrouw handdoekverwarmer handdoek verwarming

Wil je ook verwarmen met elektriciteit?

In een wereld waar duurzaamheid en efficiëntie centraal staan, is verwarmen met elektriciteit, vooral via infrarood technologie, niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Stap over op deze innovatieve verwarmingsmethode en ervaar zelf de voordelen van een modern, comfortabel en duurzaam verwarmd huis.

Wil je meer informatie ontvangen over verwarmen met elektriciteit? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals wat is een vide en hoe verwarm je deze ruimte het beste.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom kiezen voor verwarmen met elektriciteit