Waarom kiezen voor een keuken paneel?

keuken paneel infrarood verwarming plafond infrarood licht schadelijk Infrarood gezondheid schimmel voorkomen verwarming in de keuken infrarood panelen

Waarom een keuken paneel verwarming?

Over verwarming keuken paneel denk je niet vaak na. Als je in de keuken bent, heb je al een hete oven, hete kookplaten en andere machines die warmte afgeven. Waarom een keuken paneel kopen?

Keukens zijn tegenwoordig meer dan een ruimte waar voedsel wordt bereid. Het zijn woonkeukens, waar mensen samenkomen om te eten, te drinken en elkaars verhalen delen.

 

keuken met krijtbord infrarood paneel Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel

Als de keuken te heet is, is dat allesbehalve uitnodigend. En omgekeerd, als het er te kil is, is het er niet aangenaam. Een infrarood verwarming keuken paneel is dus een uitstekende keuze. Je wilt dat deze snel opwarmt, zodat je bij het ontbijt rustig in de warmte van je cappuccino kan genieten.

Een keuken paneel is daarom uitermate geschikt en verwarmt alleen daar waar de warmte benodigd is. In mum van tijd is het warmtepaneel warm, hiervoor is slechts 5 tot 10 minuten nodig (afhankelijk van het vermogen en materiaalkeuze). De warme onschadelijke infraroodstralen voelen heerlijk aan op je huid.

Infrarood paneel als keuken verwarming

De hele kamer, inclusief de eethoek, wordt verwarmd door strategisch geplaatste keuken verwarming van hoge kwaliteit. Een infrarood paneel kan de hele keuken verwarmen of slechts één hoek. Dit wordt bepaald door de indeling van de keuken en de warmtebehoefte. Als de woonkeuken warm genoeg is, zet je de keuken verwarming gewoon uit.

Infrarood paneel is uitstekend te gebruiken als bijverwarming in de keuken. Het handhaaft de juiste temperatuur in de woonkeuken. Een infrarood paneel bespaart cruciale keukenruimte door het slanke ontwerp, van slechts 1,7 tot 2,2 cm. En kunnen daardoor naadloos wordt ingepast bij het interieur.

krijtbord verwarming in keuken paneel

Een keuken verwarming is er verschillende vormen, maten en vermogens. Een infrarood krijtbord keuken paneel is ideaal in deze ruimte. Het warmtepaneel ziet er net zo uit als een echt krijtbord waar je met krijt op kunt schrijven.

Schrijf de boodschappenlijst op of laat er een lief bericht voor je kinderen op achter. Je maakt het schoon met een vochtige handdoek, net als een echt krijtbord.

Voordelen infrarood verwarming keuken

Infrarood verwarming keuken is eenvoudig te installeren en neemt weinig ruimte in beslag. Je hebt alleen een vrije muur of plafond nodig om de warmtepanelen te monteren.

De objecten en mensen in de ruimte worden verwarmd door een gezonde infraroodstraling. Hierbij wordt dus niet de lucht verwarmd, zoals bij een convectie kachel het geval is. De warmte van de IR straling wordt vastgehouden door de objecten in de ruimte en daarna teruggekaatst. Omdat er bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie is, zweven er geen stofdeeltjes of bacteriën rond.

Omdat er in een keuken veel kastjes en voorwerpen zijn, heeft een de keuken verwarming veel oppervlakken om te verwarmen. Er is dus geen krachtig warmtepaneel nodig om de keuken warm te krijgen. Een keuken heeft ongeveer 20 watt/m3 nodig.

Een infraroodverwarming kan afzonderlijke kamers of het hele huis verwarmen. Nadat iedereen vertrokken is, kun je je in de aangename warmte even ontspannen met een kopje koffie. Je hoeft dan niet het hele huis te verwarmen, alleen de woonkeuken. Dat scheelt aanzienlijk in de verbruikskosten. Een verwarming keuken verbruikt weinig energie terwijl deze heerlijk warm is.

Meer informatie IR keukens

IR keukens zijn zuinig in verbruik, onderhoudsvrij en eenvoudig te installeren. Wil je meer informatie over keuken paneel? Je kan voor infrarood panelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR keukens wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over wat is een hybride infrarood verwarming vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom kiezen voor een keuken paneel?