Waarom accumulatieverwarming vervangen nodig is

accumulatieverwarming vervangen accumulator verwarming elektrische accumulatoren

Redenen voor accumulatieverwarming vervangen

Je vraagt je misschien af waarom accumulatieverwarming vervangen nodig is. Er zijn verschillende redenen om je oude elektrische accumulatoren te vervangen. We bespreken de nadelen van accumulatieverwarming en geven je de ideale oplossing voor een andere elektrische verwarming. Een kachel die energiezuinig is in verbruik, geen onderhoud behoeft en eenvoudig is te installeren.

Wat is een elektrische accumulatieverwarming en waarom vervangen?

Accumulatieverwarming, ook wel bekend als elektrische accumulatieverwarming, is een verwarmingssysteem dat energie opslaat en gebruikt tijdens de piekuren om je huis te verwarmen. Hoewel accumulatiekachels in het verleden populair waren, zijn er tegenwoordig betere en efficiëntere alternatieven beschikbaar. Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom accumulatieverwarming vervangen noodzakelijk is.

1. Energiezuinigheid accumulatiekachels

Accumulatiekachels zijn niet energiezuinig. Ze slaan warmte op in speciale stenen, die tijdens daluren worden opgeladen en vervolgens overdag de opgeslagen warmte afgeven. Dit betekent dat de kachel ook warmte afgeeft wanneer er geen vraag naar is, wat leidt tot energieverspilling.

2. Kosten onderhoud

Het onderhoud van accumulatiekachels is vaak lastig en duur. Door slijtage zijn de verwarmingselementen en isolatie in de loop der jaren minder efficiënt, wat resulteert in hogere energiekosten. Bovendien kunnen de stenen in de kachel uiteindelijk barsten, waardoor je deze moet vervangen. Dit brengt dan ook weer extra onderhoud kosten met zich mee. Reden te meer om accumulatieverwarming vervangen nodig is. Kies voor een systeem zonder onderhoud.

3. Milieu

Accumulatieverwarming vervangen is belangrijk vanwege het milieu. Hoewel elektrische verwarming in principe CO2-neutraal is als je groene stroom gebruikt, is het verspillende karakter van accumulatieverwarming niet ideaal voor het milieu.

4. Accumulatiekachel neemt veel ruimte in

Een accumulatiekachel is dieper dan gemiddeld en is door zijn grote afmetingen niet geschikt voor kleine kamers. Bovendien is de kachel erg zwaar, wat de installatie bemoeilijkt. Accumulatieverwarming vervangen moet je dan ook door een professional laten doen, zoals Warmteshop.

Accummulatieverwarming vervangen

De beste oplossing is infrarood verwarming

Nu je weet waarom accumulatieverwarming vervangen belangrijk is, laten we het hebben over de beste oplossing: infrarood verwarming. Infrarood verwarming is een elektrische verwarming die zeer zuinig is in verbruik en alleen aan staat wanneer er warmte nodig is. De voordelen infrarood verwarming zijn groot, zoals: 

  • Werking via stralingswarmte: Infrarood verwarming werkt door infrarode straling uit te zenden, die objecten en mensen in de kamer direct verwarmt. Dit zorgt voor een comfortabelere en gelijkmatigere warmteverdeling dan accumulatiekachels, die vooral de lucht in de ruimte verwarmen.
  • Geen onderhoud: Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is dat er géén onderhoud nodig is. De verwarmingselementen zijn duurzaam en gaan lang mee, zonder dat er onderdelen vervangen hoeven te worden. Bovendien is infrarood verwarming met groene stroom CO2-neutraal, wat bijdraagt aan een beter milieu.
  • Energiezuinig: Infrarood panelen verbruiken minder energie in vergelijking met accumulatieverwarming, omdat de infrarood verwarming alleen aan staat wanneer er warmte nodig is. Dit maakt het een energiezuinige en kostenbesparende optie voor het verwarmen van je huis. Bovendien bespaar je door de manier van verwarmen met stralingswarmte. Deze besparing kan oplopen tot wel 50%. 
  • Gezondheid en comfort: Infraroodstraling zorgt voor een aangenamere leefomgeving doordat het objecten en mensen direct verwarmt, in plaats van alleen de lucht. Hierdoor is er geen luchtcirculatie, wat bijdraagt aan het reduceren van allergenen en stof in de lucht.
infrarood verwarming is energiezuinig

Milieuvriendelijk verwarmen met infrarood

Accumulatieverwarming vervangen is belangrijk om verschillende redenen, waaronder energiezuinigheid, onderhoud en milieuoverwegingen. Infrarood verwarming biedt een uitstekend alternatief voor accumulatiekachels, met tal van voordelen zoals een betere warmteverdeling, geen onderhoud, energiebesparing en een gezonder binnenklimaat. Overweeg dus om je oude accumulatieverwarming te vervangen door een efficiënt en duurzaam infrarood verwarmingssysteem. Je profiteert met infraroodverwarming van Warmteshop van een comfortabeler en milieuvriendelijker huis.

Wil je meer informatie ontvangen over accumulatieverwarming vervangen door infrarood verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkels in Vlaanderen.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over elektrisch verwarming in huis. Zoals de unieke spiegel badkamer met verwarming

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waarom accumulatieverwarming vervangen nodig is