Waar op letten bij elektrische radiator kopen

elektrische radiator kopen verbruik elektrische verwarming infrarood verwarming als hoofdverwarming

Elektrische radiator kopen: alles wat je moet weten

Wil je een elektrische radiator kopen? Dan ben je aan het juiste adres! Met zoveel opties kan de keuze overweldigend zijn. We leggen je de verschillende soorten elektrische radiatoren uit, waaronder de energiezuinige infrarood verwarming. Ook krijg je handige tips waarop te letten bij het kiezen van de perfecte radiator voor in je huis.

convector kachel is een bijverwarming elektrisch verwarmen op gas of elektriciteit

Soorten elektrische radiatoren

Wanneer je besluit een elektrische radiator te kopen, kom je verschillende soorten tegen:

 1. Convectoren: Deze genereren warmte door lucht langs een verwarmingselement te leiden. Ze zijn ideaal voor snelle verwarming, maar minder energiezuinig.
 2. Oliegevulde radiatoren: Ze gebruiken olie die opwarmt en warmte door de kamer verspreidt. Ze behouden hun warmte goed, maar kunnen wat langer duren om op te warmen.
 3. Infrarood verwarming: Hierbij wordt infraroodstraling gebruikt om objecten en mensen direct te verwarmen. Het is een energiezuinige keuze en perfect voor zowel hoofd- als bijverwarming. 

De eerste twee opties gebruiken convectiewarmte om de lucht te verwarmen. Dit is minder zuinig dan stralingswarmte die een infrarood verwarming gebruikt. Zeker bij minder goed geïsoleerde woningen, waarbij de warme lucht naar buiten ontsnapt. Dit los je dus eenvoudig op door een elektrische radiator te kopen die infraroodstraling gebruikt. 

Infrarood verwarming: de energiezuinige keuze

infrarood verwarming als elektrische radiator kopen

Van alle opties springt infrarood verwarming er echt uit als je op zoek bent naar een energiezuinige elektrische radiator. Waarom? In plaats van de lucht te verwarmen, richt infrarood verwarming zich direct op objecten en mensen. Dat betekent dat je snel de warmte voelt en minder energie verspilt. Het is zeker een overweging waard wanneer je een elektrische radiator kopen wilt. 

 • Bespaar tot wel 40% op het energieverbruik met infrarood verwarming. 
 • Geen onderhoudskosten
 • Eenvoudige installatie aan de wand of plafond, of kies voor een mobiele bijverwarming.
 • Geen opwarmtijd: binnen 5 tot 10 minuten
  .

Tips bij elektrische radiator kopen

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij een elektrische radiator kopen, zoals: 

 • De ruimte: Hoe groot is de kamer die je wilt verwarmen? Grotere ruimtes vereisen krachtigere radiatoren, een hoger vermogen verwarming.
 • Hoofd- of bijverwarming: Wil je de elektrische radiator als je belangrijkste warmtebron of slechts als bijverwarming?
 • Design: De moderne radiatoren komen in allerlei stijlen en vormen. Kies iets dat bij je interieur past.
 • Mobiel of vast: Zoek je een mobiele oplossing die je kunt verplaatsen of een vaste installatie?
  .
badkamer infrarood verwarming

Meer informatie over elektrische radiator kopen

Wil je een elektrische radiator kopen, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent over de verschillende opties. Infrarood Verwarming is een bijzonder energiezuinige keuze als elektrische stralingskachel, die zowel als hoofd- of bijverwarming gebruikt kan worden. Let ook op de grootte van de ruimte, het beoogde gebruik, het design en de mobiliteit van de radiator.

Neem contact met Infrarood Verwarming op voor meer informatie of breng een bezoek 

Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals de 8 voordelen van warmtestralers terras

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waar op letten bij elektrische radiator kopen