Waar op letten bij elektrische kachel woonkamer

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming met stekker metalen panelen waarom elektrisch verwarmen wat is infrarood verwarming

Elektrische kachel woonkamer kopen

elektrische kachel woonkamer

Waar op letten als je een elektrische kachel woonkamer wilt kopen? Voordat we dat bepalen is het van belang om te weten of je de elektrische kachel woonkamer wilt gebruiken als hoofd- of bijverwarming woonkamer. De indeling van de ruimte speelt ook een rol als ook de hoogte van het plafond en het aantal ramen. Ook de plaatsbepaling is belangrijk bij infrarood verwarming.

Je kan de infrarood panelen van 1,8 tot 2,2 cm installeren aan de muur of het plafond. We geven je meer informatie waar je op met letten bij het uitzoeken van een elektrische kachel woonkamer.

Infrarood paneel voor woonkamer uitzoeken

Een infrarood paneel woonkamer uitzoeken is een verstandige beslissing. Ten eerste is een infrarood paneel van A-kwaliteit kosteneffectief en milieuvriendelijk. Je stoot geen CO2 uit als je groene stroom gebruikt. De installatie is uiterst eenvoudig dankzij de bijgeleverde montagebeugel. Je kunt alle panelen afzonderlijk bedienen met thermostaat. Handig als je een elektrische kachel woonkamer koopt als primaire verwarmingsbron.

infrarood verwarming poster

Infrarood panelen zijn ook verkrijgbaar in allerlei aantrekkelijke ontwerpen. Bijvoorbeeld een design verwarming met een foto naar keuze, of een spiegel met verwarming en verlichting. De warmtepanelen kan je in alle RAL kleuren kopen. In een schitterende tint of in wit dat opgaat in de omgeving.

Bevestig het infrarood paneel aan een muur of aan het plafond. Het voordeel van plafondbevestiging is dat de warmteverdeling breder is, ongeveer 4 tot 5 meter. Bij een infrarood paneel muur is dat 3 tot 4 meter, afhankelijk van de inrichting. Je profiteert van maximaal rendement als je veel meubels in de ruimte hebt staan. Want de objecten houden de infrarood warmte gedurende langere tijd vast. En weerkaatsen ook de warmte terug de ruimte in.

Infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming?

Infrarood verwarming is ideaal als hoofdverwarming. Je installeert in elke kamer een warmtepaneel, dat je met een thermostaat regelt. Als je een digitale thermostaat verwarming kiest, kan dat via het hoofdstation in de woonkamer of via een App op je mobiele toestel.

Wil je extra warmte toevoegen aan je woonkamer of een andere ruimte, zoals de badkamer? Als extra verwarmingsmethode is infrarood verwarming ideaal. Installeer een elektrische verwarming op de plaats waar extra warmte benodigd is. Het enige vereiste is een elektrische aansluiting. Dat kan rechtstreeks of via een stopcontact. Als elektrische bijverwarming woonkamer kunt je ook een mobiele verwarming kiezen. Deze kan je makkelijk verplaatsen naar de plek waar je extra warmte wilt.

De verscheidenheid aan modellen en vermogens is groot. Informeer bij onze infrarood verwarmingsexperts naar hoofd- of bijverwarming. We kunnen ook berekenen en ontwerpen waar de verwarmingspanelen moeten komen te hangen. Zodat je het best mogelijke rendement krijgt.

Installatie infrarood radiator woonkamer

plafond verwarming woonkamer

Je monteert de infrarood radiator woonkamer aan de muur of het plafond. Ga na of de muur geschikt is voor montage. Er zijn aangepaste montagebeugels voor het plafond verkrijgbaar om het infrarood verwarmingselement mooi op te laten gaan met het plafond. Deze lijst houdt het paneel gelijk met het plafond.

De infrarood radiator woonkamer moet goed in de kamer geplaatst worden om de juiste hoeveelheid warmte te verspreiden. Het verwarmen van muren en voorwerpen leidt tot een verhoging van de kamertemperatuur met 2 tot 3 graden. Daardoor is minder energie nodig om een aangenaam gevoel te krijgen. En bespaar je op de verbruikskosten.

Het vereiste verwarmingsvermogen voor een kamer van ruwweg 20 m2 (met een warmtebehoefte van 66,5 kWh/m2/a) is slechts 500 watt. Dit hangt natuurlijk af van de thermische isolatie van de muren en de ramen.

Kosten elektrische verwarming woonkamer

Met een elektrische verwarming woonkamer heb jij het nooit meer koud in huis. Bovendien bespaar je geld. Omdat tot 93% van de energie in infraroodwarmte wordt omgezet, is de efficiëntie groot. Bovendien zijn er geen onderhoudskosten, en is de installatie eenvoudig. Wil je meer weten over de prijzen van elektrische kachel woonkamer? Neem dan contact op met het team van Infrarood Verwarming.

Wil je meer informatie over elektrische kachel woonkamer? Je kan voor elektrische kachel woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische kachel woonkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over elektrische kachel woonkamer vinden. Lees meer over hybride verwarmingspanelen of terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming voor de woonkamer op Infrarood Verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Waar op letten bij elektrische kachel woonkamer