Voordelen van thermostaat verwarming

thermostaat verwarming elektrische verwarming woonkamer Elektrische bijverwarming woonkamer Oplossing: Infrarood verwarming als bijverwarming

Wat is een thermostaat verwarming

Een thermostaat verwarming levert veel voordelen op, waaronder een flinke besparing op het energieverbruik. Wat is een thermostaat verwarming? Dit is een infrarood verwarming waarbij je de temperatuur instelt middels de thermostaat. Met het hoofdstation regel je alle infrarood panelen apart van elkaar. Per kamer kan je dus heel nauwkeurig de temperatuur instellen.

Aparte thermostaten voor iedere kamer ir panelen elektrische verwarming met thermostaat

Een draadloze thermostaat verwarming vereenvoudigt het instellen, bedienen en aanpassen van de elektrische stralingspanelen. Het verhoogt het wooncomfort en je gaat efficiënter om met de energie. Eigenlijk alles wat je van een thermostaat met ontvanger mag verwachten.

Het is mogelijk om meerdere ontvangers, relais of stekkers met één thermostaat te koppelen. Je bedient de infrarood panelen apart van elkaar. Door niet alle warmtepanelen tegelijk aan te hebben bespaar je daardoor op het verbruik.

Hoe werkt draadloze thermostaat met ontvanger?

Tegenwoordig is alles draadloos, wat wel zo prettig is, want je hebt geen gedoe meer met snoeren. Daarom bedien je ook jouw infrarood verwarming met een draadloze thermostaat met ontvanger. Je kan vanaf de bank, bed of zelfs buiten de deur de thermostaat bedienen en instellen. Maar hoe werkt draadloze thermostaat? En welke thermostaten zijn er precies te verkrijgen?

Draadloze thermostaat voor infrarood paneel

thermostaat verwarming

Een draadloze thermostaat kun je het beste zien als een afstandsbediening thermostaat voor een infrarood paneel. Het is een kastje dat eruitziet als een normale thermostaat, maar dan zonder bedrading. Om de temperatuur te regelen, stuurt de draadloze thermostaat radiografische signalen naar een ontvanger bij de aangesloten infrarood panelen.

De ontvanger sluit je aan op thermostaat verwarming. In andere gevallen moet er een extensie worden aangesloten op de huidige bedrading van je thermostaat. Vervolgens kan je de thermostaat ergens los ophangen. In dit geval communiceert je draadloze thermostaat met de extensie die wel op de bedrading is aangesloten.

Zodra er een signaal wordt verzonden om bijvoorbeeld de temperatuur te verhogen, dan wordt de thermostaat verwarming aangestuurd. Op deze manier kan je overal in huis de gewenste temperatuur instellen. Je hoeft dus niet naar de thermostaat verwarming te lopen, om de temperatuur in te stellen. Je doet dit allemaal vanaf één centraal punt via het hoofdstation of zelfs via de app op je mobiele telefoon.

Infrarood verwarming thermostaat wifi met app

Je kan ook een draadloze thermostaat wifi met app gebruiken. Hiermee bedien je de infrarood verwarming via de app op je mobiel device. Dit kan zijn een smartphone, smartwatch of tablet.

Het instellen van programma’s werkt nauwkeuriger, doordat je zelf de beste locatie van de thermostaten bepaalt. Veelal hangen thermostaten namelijk op te warme of te koude plekken in de woning. Daardoor wordt het regelen van de temperatuur lastig. Doordat je de thermostaat overal kunt verplaatsen, kan je dus eenvoudig je eigen klimaat bepalen.

Met een thermostaat verwarming 22% besparen

elektrische verwarming met thermostaat

Met een thermostaat verwarming kan je tot wel 22% besparen op de energiekosten. Dit komt omdat de warmtepanelen niet onnodig aan staan. Ook kan je de verbruikskosten in de gaten houden via de app op je mobiele telefoon, waardoor je leert van je eigen verwarmingsgedrag.

Wil je meer te weten komen over huis of appartement verwarmen zonder gas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kan namelijk flink besparen op de verwarmingskosten met infrarood verwarming.

Wil je meer informatie over thermostaat verwarming? Je kan voor warmtepanelen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over thermostaten wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Infrarood panelen als bijverwarming vinden. Lees meer over thermostaten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Thermostaten | Voordelen van thermostaat verwarming