Voordelen nano infrarood verwarming

elektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming voordelen Lange golf infrarood straling

Wat is nano infrarood verwarming?

Een nano infrarood verwarming is een verwarmingspaneel dat gebruikmaakt van infraroodstraling om ruimtes te verwarmen. De technologie maakt gebruik van nanomateriaal, waardoor het efficiënter en compact is dan traditionele infrarood verwarming. Het kan worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals in woningen, kantoren, en industriële ruimtes. We leggen je uit wat nano-technologie is en wat de voordelen zijn van het gebruik van nano verwarming.

Nano technologie in infrarood verwarmingelektrische wandverwarming elektrische bijverwarming woonkamer verwarming elektrisch veilig nano infrarood verwarming

Infrarood verwarming maakt gebruik van nano technologie. Dit verloopt middels nanodeeltjes, ook wel nanopartikels genoemd, in de infrarood panelen of lampen die worden gebruikt om de infraroodstraling te genereren. Deze nanopartikels zijn zeer kleine deeltjes die in staat zijn om infraroodstraling te genereren wanneer ze worden blootgesteld aan elektriciteit of andere energiebronnen.

Deze nanodeeltjes worden meestal gemaakt van materiaal zoals koolstof, keramiek, of metalen die worden gebruikt in de infrarood panelen. De deeltjes worden geactiveerd door de elektriciteit of andere energiebronnen, wat resulteert in het genereren van infraroodstraling.

De nano technologie biedt verschillende voordelen voor infrarood verwarming, zoals een hogere efficiëntie en een langere levensduur. Bovendien, de nanodeeltjes zijn vaak kleiner en dunner dan traditionele verwarmingselementen, waardoor een nano infrarood verwarming compacter en dunner is. Dit helpt bij de integratie van warmtepanelen in verschillende soorten ruimten en toepassingen.

Het gebruik van nano technologie in infraroodverwarming kan ook leiden tot een meer efficiënte warmteoverdracht, omdat de deeltjes in staat zijn om infraroodstraling op een specifieke golflengte te genereren, die beter aansluit op de warmte-absorptie van objecten en materialen. Bovendien kan de nano technologie ook leiden tot een langere levensduur van de infrarood panelen, omdat nano-warmtepanelen resistenter zijn tegen slijtage en veroudering.

Voordelen nano infrarood panelen

  • Efficiëntie: Nano infrarood panelen zijn efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, omdat ze direct warmte afgeven aan objecten en personen in plaats van de lucht.
  • Comfort: Omdat nano infrarood panelen direct warmte afgeven, voelen de ruimtes waar ze zijn geplaatst snel warmer aan, wat leidt tot een hoger comfortniveau. Binnen 5 tot 10 minuten zijn de warmtepanelen op temperatuur en voel je de heerlijke infraroodstralen op je huid.
  • Lagere energiekosten: Omdat nano-panelen efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen, leidt het gebruik ervan tot lagere energiekosten. Met infrarood verwarming als hoofdverwarming kan je wel tot 50% op de verwarmingskosten.
  • Geen luchtcirculatie: Nano panelen hoeven geen luchtcirculatie te hebben, wat leidt tot minder stofverplaatsing en een lagere luchtvochtigheid. Ideaal voor mensen met een allergie of bronchiën problemen.
  • Nul onderhoud: Een infrarood kachel heeft geen bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan. Daardoor heb je géén onderhoudskosten. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is ook niet van toepassing.
  • Duurzaamheid: De meeste warmtepanelen zijn gemaakt van duurzame en recyclebare materialen, zoals aluminium en staal.
  • Esthetiek: Infrarood panelen zijn dun en ruimtebesparend (slechts 1,7 tot 2,2 cm), waardoor ze ook een goede keuze voor ruimtes met beperkte plaats.
    .

Meer informatie over nano infrarood

infrarood paneel slaapkamer warmteshop infrarood paneel verwarming elektrische verwarmer warmtepaneel nano infrarood verwarming

Wil je meer informatie over nano infrarood ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over de verschillende soorten nano-verwarming toepassingen. Nano-technologie wordt daarnaast ook gebruikt bij industriele verwarming.

Besparen met zuinige elektrische verwarmingstoestellen en profiteer van alle voordelen. Geen onderhoud, eenvoudige installatie, zuinig in verbruik en aan te sturen via thermostaten regeling. Koop nu nano infrarood verwarming bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Voordelen nano infrarood verwarming