Voordelen infrarood verwarming badkamer

wat kost infrarood verwarming badkamer infrarood paneel handdoekdroger stralingskachel handdoekrek verwarming verwarmingspaneel elektrisch

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming badkamer

Een infrarood verwarming badkamer is onmisbaar. Een infrarood badkamerkachel geeft namelijk direct warmte en verwarmt de objecten en mensen in het stralingsgebied. In de badkamer wil je dat het snel en lekker warm is, zonder veel energie eraan te verbinden.

wat kost infrarood verwarming badkamer infrarood paneel badkamer handdoekdroger elektrisch stralingskachel

Infrarood verwarming badkamer kan je inzetten als bijverwarming badkamer of als onderdeel van de hoofdverwarming. De voordelen die een elektrische kachel met infraroodstraling biedt is zeer groot. We gaan verder in op deze voordelen.

Voordelen infrarood panelen badkamer

De voordelen van infrarood panelen badkamer zijn zeer divers. Net als alle andere warmtepanelen zijn de infrarood panelen binnen 5 tot 12 minuten warm. Afhankelijk van het vermogen en de afmeting van het verwarmingspaneel. Wat zijn de voordelen van infrarood panelen badkamer?

 • Binnen 5 tot 12 minuten aangenaam warm.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Installatie is eenvoudig aan de wand of het plafond.
 • Maakt gebruik van stralingswarmte: Niet de lucht, maar de objecten en mensen worden verwarmd.
 • Muren worden warm, waardoor schimmels verdwijnen.
 • Schone lucht: Geen luchtcirculatie betekent geen rondzwevende stofdeeltjes.
 • Dankzij de IP44 klasse zijn infrarood panelen badkamer waterafstotend en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.
 • Zeer zuinig in verbruik: tenminste 93% van de energie wordt omgezet in infraroodwarmte.

Infrarood badkamer is gezond

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood paneel plafond badkamer plafondverwarming beste elektrische verwarming

Infrarood badkamer heeft ook veel gezonde voordelen. Infrarood verwarming badkamer maakt gebruik van langegolf infraroodstraling, welke onzichtbaar is voor ons als mens. Je kan deze straling vergelijken met de infrarood van de zonnestralen, en dan zonder de schadelijk uv-straling.

De langegolf IR straling kan je niet vergelijken met UV-straling of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Infraroodstraling is juist goed voor de gezondheid, omdat:

 • Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.
 • Infrarood verwarming badkamer verwarmt objecten, zoals wanden, badkamermeubels en mensen. Hierdoor is er geen sprake van verwarming van de lucht en is er dus geen luchtcirculatie. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk baat bij.
 • De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels op de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid. Schimmels gedijen goed in vochtige en donkere ruimtes. Voorkom schimmelgroei met een infrarood badkamer kachel.
 • Bij verwarmen met infrarood badkamerkachel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

Elektrische verwarming badkamer modellen

badkamer met handdoekdroger foto vrouw

Een elektrische verwarming badkamer is verkrijgbaar in verschillende modellen. Zoals een spiegel met verwarming en led verlichting, een handdoekdroger aan de wand of een strak infrarood paneel badkamer in iedere gewenste kleur. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor elektrische verwarming badkamer

Wil je meer informatie over de verschillende modellen infrarood verwarming badkamer? Je kan daarvoor contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrisch verwarmen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de 3 opties voor badkamer verwarming vinden. Lees meer over infrarood panelen

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Voordelen infrarood verwarming badkamer