Voordelen infrarood paneel plafond

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond

Infrarood paneel plafond installatie

Een infrarood paneel plafond zorgt ervoor dat de infraroodwarmte gelijkmatig over de kamer verdeeld wordt. De infraroodstraling komt van bovenaf, waardoor de elektrische verwarming een groter stralingsbereik heeft. Waarbij de muren, meubels en ook de vloer heerlijk opwarmen.

Bij infrarood verwarming houden de objecten de warmte vast. Waardoor je extra lang een behaaglijk gevoel hebt. Bovendien weerkaatsen de stralen ook op deze objecten, en brengen op deze manier de warmte weer terug de kamer in. Je voelt daardoor van alle richtingen de infraroodwarmte.

Het voordeel is ook dat de infraroodstraling de vloer kan bereiken en je daardoor van een warme vloer profiteert, zoals een vloerverwarming. Het effect van vloerverwarming is vooral uitgesproken in natuursteentegels met structuur, parket of zelfs plankenvloeren. Maar een dunne laminaatvloer is ook goed.

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond

Bereik infrarood verwarming plafond

Het bereik van een infrarood verwarming plafond is groot. Net als een wandverwarming straalt het infrarood paneel plafond 3 meter. Dit zijn de warmtepanelen die een temperatuur bereiken van maximaal 120 graden Celsius.

Je hebt ook een infrarood verwarming plafond die een hogere temperatuur halen, tot maar liefs 150 graden Celsius. Deze hebben een stralingsbereik tot wel 4 meter. De stralingshoek van plafond verwarming is 100 tot 120 graden.

Vanwege dit grote bereik wordt een plafondverwarming infrarood aanbevolen in grote ruimtes. Denk hierbij aan de woonkamer, kantoor of keuken. In de keuken heb je vaak geen ruimte aan de wand, waardoor een plafond verwarmingspaneel uitkomst biedt. Zeker in woonkeukens.

keuken paneel infrarood verwarming plafond

Bediening infrarood panelen plafond

De bediening van infrarood panelen plafond gaat eenvoudig middels de thermostaat. Het hoofdstation kan je op elke plek in de kamer plaatsen aan de wand of op de standaard. Op deze manier kan je eenvoudig de temperatuur regelen van de infrarood panelen plafond.

Overigens bedien je alle infrarood panelen afzonderlijk van elkaar. Ook kan je tijdschema’s instellen wanneer de infrarood kachel aan moet gaan, uit moet gaat, een programma voor doordeweeks en in het weekend.

Kies je voor een digitale wifi thermostaat dan kan je de infrarood panelen plafond ook op afstand bedienen via de app op je smart device. Hoe handig is dat wel niet. Bovendien bespaar je met een thermostaat verwarming tot wel 25-30% op de verwarmingskosten. Dit komt omdat je meer inzicht in het verbruik krijgt en de kachels nooit onnodig aanstaan.

Infrarood verwarming plafond met verlichting

Met infrarood panelen kan je alle kanten op. Je kan ze aan de muur hangen waarmee je perfect je huis kan verwarmen. Met onze panelen aan het plafond heb je een nog groter stralingsbereik. Omwille van de verlichting doet men dit vaak niet.

Dan heeft Warmteshop daar de oplossing voor, namelijk een infrarood verwarming plafond met verlichting. Met onze duo-line ledframe hebben we dit ‘probleem’ heel handig opgelost. Onze frames met ledverlichting zijn verkrijgbaar in diverse maten, welke passend zijn voor de warmtepanelen.

Zowel het paneel als de verlichting is zeer eenvoudig te installeren. Het paneel wordt geleverd met een hele handige boormal, zodat de boorgaten op de perfecte plaats gemaakt worden.

Je kan daardoor de infrarood verwarming plafond met verlichting eenvoudig ophangen. We hebben ook een eigen installatie dienst die dit alles zonder breekwerk voor jou kan installeren.

Infrarood verwarming plafond badkamer Infrarood paneel plafond badkamer plafondverwarming beste elektrische verwarming

Alles over plafondverwarming

De voordelen van plafondverwarming zijn zeer groot, zoals:

 • Groot stralingsbereik. 
 • Plafondverwarming is ruimtebesparend (slechts 1,7 tot 2,2 cm dik).
 • Vloer warmt op, geen vloerverwarming meer nodig.
 • Prachtige designs.
 • Leverbaar in diverse afmetingen en wattages. 
 • Zuinig in verbruik en géén onderhoudskosten. 
 • Bediening via draadloze thermostaat.
 • Eenvoudige installatie, ook in combinatie met led-verlichting. 
 • Badkamer plafond verwarming zorgt voor warme vloer. 
  .

Wil je meer informatie plafondverwarming woonkamer, badkamer of keuken? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een krijtbord verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals Wattage berekenen infrarood kachel.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Voordelen infrarood paneel plafond