Wattage berekenen infrarood kachel

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

Wattage berekenen: hoeveel Watt verwarming nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe infrarood kachel en wil je het wattage berekenen? Deze berekening kan Warmteshop voor je uitvoeren. Het wattage berekenen is belangrijk om te doen, zodat je een zuinige infrarood kachel koopt. Een te hoog vermogen voor een ruimte is onnodig, maar als het vermogen te laag is, staat de elektrische verwarming constant aan. Dit is natuurlijk niet energiezuinig.

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen

Stralingswarmte, ook wel infraroodstraling genoemd, werkt op een andere manier dan een convectiekachel. Hierbij is het vermogen van de infrarood kachel bepalend voor het stralingsbereik. Hoe groter de ruimte is die je wilt verwarmen hoe meer vermogen, dus wattage, je nodig hebt.

Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen die je nodig hebt, kan precies worden berekend door de adviseurs van Infrarood Verwarming.

Watt berekenen van infrarood paneel

Het exacte Watt berekenen voor een infrarood paneel is belangrijk. Een te hoog vermogen is zonde van de energie. Een te laag wattage is niet zuinig, omdat het warmtepaneel dan constant aanstaat. Hierbij zijn een aantal factoren van belang, waar we straks verder op ingaan.

Grofweg kan je onderstaande vermogens aanhouden bij het aantal Watt berekenen voor infrarood paneel per ruimte:

 • Klein infrarood paneel, zoals 300 of 400 watt, is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor badkamers en toiletten bevelen we altijd een groter model te nemen zoals de 400 tot 600 watt voor 8 m², omdat hier de warmtebehoefte groter is en het verwarmingspaneel snel de ruimte moet verwarmen. Daarom heb je in een badkamer meer wattage nodig.
 • Infrarood verwarming 1000 watt tot infrarood paneel 1500 watt is geschikt voor middelgrote ruimtes. Denk hierbij aan een hobbyruimte of slaapkamer van 15 tot 20 m².
 • De hogere vermogens, zoals 2000 of 3000 watt, zijn geschikt voor grote ruimtes van 30 tot 40 m². Een woonkamer met open keuken of kantoorruimte.
  .

Infrarood verwarming wattage berekenen

Voor infrarood verwarming wattage berekenen zijn een aantal factoren bepalend. Namelijk:

woonkamer met wit infrarood paneel wattage radiator berekenen bijverwarming

 • De soort ruimte die je wilt verwarmen. Sommige kamers hebben een hogere warmtebehoefte, zoals de badkamer.
 • Type verwarmingselement en isolatie aan de achterkant: De A-merken Alkari, Ecaros en Welltherm infrarood verwarming zetten 93% van de energie om in infrarood warmte. Dit is een zeer hoog rendement.
 • Aantal ramen: raampartijen en buitenmuren hebben een groter warmteverlies dan binnenmuren.
 • Positie infrarood kachel: plafond of muur, waarbij een plafondverwarming een grote warmte verspreiding geeft.
 • Grootte van de ruimte en de hoogte van het plafond.
 • Isolatiewaarde van de woning: hoe beter de isolatie is, hoe minder watt infrarood verwarming je nodig hebt.
 • Ligging van de woning: vrijstaand, veel wind, aan het water.
 • Persoonlijke warmtebehoefte: Heb je het snel koud of niet.
 • Indeling van de kamer: zijn er veel objecten in de ruimte waar de infraroodstralen op kunnen weerkaatsen en de ook de warmte lang vasthouden?
 • Positie van infrarood paneel: kan het warmtepaneel vrij stralen? Obstructie vermindert namelijk de warmte afgifte.
  .

Al deze factoren spelen mee voor infrarood verwarming wattage berekenen. Wanneer je infrarood kachel als hoofdverwarming neemt, is een warmteberekening van groot belang. Neem daarvoor contact op met de adviseurs van Infrarood Verwarming.

Wattage radiator berekenen

Wattage radiator berekenen kan door middel van m2 of m3. Grofweg kan je de volgende wattages aanhouden:

 • Voor een woonkamer heb je gemiddeld 50 tot 75 Watt/m2 nodig.
 • In de slaapkamer ligt de warmtebehoefte lager en kan je volstaan met 40 tot 65 Watt/m2.
 • De badkamer moet snel warm zijn, waardoor je een hoger vermogen nodig hebt. Voor een badkamer verwarming ligt het vermogen tussen de 65 en 100 Watt/m2.
  .

Wil je meer informatie over wattage berekenen? Je kan voor wattage berekenen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wattage berekenen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe ver straalt elektrische wandverwarming vinden. Kom tevens meer te weten over thermostaten, waarmee je nog eens 20 tot 30% bespaart op de energiekosten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Wattage berekenen infrarood kachel