Verwarming op batterijen: warmte waar en wanneer het nodig is

verwarming op batterijen

Flexibel met verwarming op batterijen 

Ben je op zoek naar een flexibele en efficiënte manier om warmte te genereren in verschillende situaties? Overweeg dan eens de mogelijkheid van verwarming op batterijen. In dit artikel bespreken we wanneer je een verwarming op batterijen kunt gebruiken en verkennen we specifiek de voordelen van infrarood verwarming met stekker, die zowel in huis als in je camper of caravan van pas kan komen.

Wanneer kun je verwarming op batterijen gebruiken?

Voordat we de veelzijdige toepassingen van verwarming op batterijen verkennen, laten we eens stilstaan bij de vraag: “Wanneer is het gebruik van verwarming op batterijen eigenlijk een slimme keuze?” Of je nu thuis bent of onderweg, er zijn momenten waarop deze draagbare verwarmingsoplossing een ware redder in nood kan zijn. Laten we diepgaand kijken naar vier situaties waarin verwarming op batterijen uitblinkt.

bijverwarming mobiele verwarming op batterijen

1. Als bijverwarming in huis

Verwarming op batterijen is ideaal als bijverwarming in je huis. Stel je voor dat je in de winter thuiskomt na een lange dag werken en je wilt meteen wat extra warmte in de woonkamer. Een draagbare verwarming op batterijen is snel en gemakkelijk te verplaatsten naar de plek waar je het de warmte het meest nodig hebt, zonder gedoe met installatie of bekabeling. We noemen dit ook wel een mobiele verwarming. 

2. Op de camping

Voor kampeerliefhebbers is een heater op een accu een echte uitkomst. Kamperen in de herfst of winter kan behoorlijk koud zijn, maar met een draagbare batterijverwarming kun je de kou ’s nachts op afstand houden. Het is ook een geweldige optie voor mensen die graag off-grid kamperen, omdat je geen toegang tot stroom nodig hebt.

3. In je caravan

Caravanreizen zijn populair, maar soms kan het moeilijk zijn om voldoende warmte te behouden, vooral als je op afgelegen plaatsen bent waar elektriciteit schaars is. Een verwarming op batterijen is een praktische keuze om je caravan warm te houden, ongeacht je locatie.

4. Als noodverwarming

In geval van stroomuitval of noodsituaties kan een draagbare verwarming op batterijen van onschatbare waarde zijn. Het kan de kou verdrijven en je comfort bieden totdat de reguliere verwarmingssystemen weer operationeel zijn.

infrarood verwarming oplossing filterglas

Infrarood verwarming met stekker: de perfecte allrounder

Nu we hebben besproken wanneer je een verwarming op batterijen kunt gebruiken, laten we eens inzoomen op infrarood verwarming met stekker. Deze technologie is niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor onderweg in campers en caravans.

Infrarood verwarming met stekker maakt gebruik van infraroodstraling om warmte te genereren. Het is energiezuinig en verwarmt objecten direct in plaats van de lucht, waardoor er geen energie verloren gaat aan opwarmen van de omgeving. Hier zijn enkele voordelen:

  • Efficiëntie: Infrarood verwarming verwarmt sneller dan traditionele convectieverwarming, wat betekent dat je snel van warmte kunt genieten, zelfs in koude omgevingen.
  • Geen droge lucht: Anders dan bij sommige verwarmingssystemen, droogt infraroodwarmte de lucht niet uit, wat zorgt voor een comfortabele en gezonde omgeving.
  • Veiligheid: Infrarood verwarming met stekker heeft geen bewegende delen en is daardoor veilig en onderhoudsvriendelijk.
  • Mobiel gebruik: Je kunt het infrarood paneel eenvoudig meenemen op reis, of het nu in je camper is voor een roadtrip of in je caravan voor een weekendje weg.

Kortom, een mobiele heater biedt veelzijdige oplossingen om warmte te leveren waar en wanneer je het nodig hebt. Dus, overweeg deze opties de volgende keer dat je behoefte hebt aan een snelle en effectieve verwarmingsbron. Een elektrische verwarming met stekker of met accu is in al deze situaties een handige en flexibele keuze kan zijn.

mobiele hybride verwarming op batterijen

Altijd warm met mobiele verwarming

Met verwarming op batterijen kun je altijd genieten van een warme en comfortabele omgeving, of je nu thuis bent, kampeert of onderweg bent in je caravan. Overweeg een mobiele verwarming met infraroodstraling voor een efficiënte en draagbare verwarmingsoplossing. Bijvoorbeeld voor de badkamer bijverwarmen. Blijf warm, waar je ook gaat!

Wil je meer informatie ontvangen over zonder gas verwarmen met mobiele verwarming? Neem dan contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals onze stap voor stap gids voor badkamer verwarming wandmontage

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming op batterijen: warmte waar en wanneer het nodig is