Verwarming met warmtepomp: een slimme en duurzame keuze

goedkoop verwarmen zonder gas energiezuinige verwarming verwarmingspaneel plafond infrarood verwarming plafond met verlichting verwarming met warmtepomp Wat kost infrarood verwarming per uur

Ervaar de toekomst van duurzame verwarming met warmtepomp en infrarood verwarming. Deze revolutionaire combinatie biedt snelle warmte en is ideaal voor elk modern huis. Maar waarom is verwarming met warmtepomp zo in trek? Lees verder en ontdek het antwoord.

De efficiëntie van verwarming met warmtepomp

Een warmtepomp is een laag-temperatuur verwarmingssysteem dat energie uit de omgeving haalt, zoals de lucht, het grondwater of de aarde, om je huis te verwarmen. Het is een milieuvriendelijk en energie-efficiënt alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Echter, omdat warmtepompen werken op lagere temperaturen en een traag systeem zijn, zijn ze beter geschikt als vloerverwarming en niet zo effectief bij het snel opwarmen van een kamer.

Waarom is een warmtepomp te koud in huis?

De warmtepomp kan soms te koud aanvoelen, met name tijdens periodes van extreem koude temperaturen, omdat de buitenlucht te koud is om voldoende warmte te leveren. Bovendien kan het langer duren om de gewenste binnentemperatuur te bereiken, vooral in grotere ruimtes of huizen met minder isolatie.

Meest voorkomende redenen waarom warmtepomp verwarming te koud is: 

  1. Slecht geïsoleerde huis: warmtepomp functioneert het beste bij goede isolatie. 
  2. Verkeerde warmtepomp installatie: Tijdens de installatie worde vaak de pomp en het warmteafgiftesysteem niet goed ingesteld. Een installateur moet niet alleen kennis van de warmtepomp hebben, maar ook van het mechanisme dat de warmteafgifte geeft.
  3. Traditionele radiatoren zijn niet geschikt: vaak worden de huidige convector radiatoren van de CV ketel gebruikt voor de warmteafgifte, welke niet geschikt zijn voor een warmtepomp. 
  4. Trage verwarming: een warmtepomp is een lage temperatuur verwarming, waardoor het uren duurt voordat de kachel de juiste temperatuur heeft bereikt. De pomp uitzetten is ook niet goed, daarom wordt een warmtepomp vaak toegepast als vloerverwarming, wat een lage temperatuur verwarming is. 
    .
thermostaat verwarming elektrische verwarming woonkamer Elektrische bijverwarming woonkamer Oplossing: Infrarood verwarming als bijverwarming

Oplossing: Infrarood verwarming als bijverwarming

De oplossing voor warmtepomp te koud, is infrarood verwarming. Deze hoge temperatuur verwarming werkt door objecten direct te verwarmen, in plaats van de lucht om hen heen, wat resulteert in een snellere en efficiëntere warmteverspreiding. Binnen slechts 5 tot 10 minuten voel je de aangename warmte. De installatie is eenvoudig, aan de wand of het plafond, en er zijn zelfs mobiele versies beschikbaar. Plus, er is geen onderhoud nodig.

Door infraroodverwarming te combineren met warmtepomp, geniet je van het beste van beide werelden. De pomp biedt constante basisverwarming, terwijl de infraroodverwarming voor snelle, aanvullende warmte zorgt wanneer dat nodig is.

Waarom kiezen voor IR verwarming met warmtepomp?

beste elektrische verwarming badkamer handdoekdrogers elektrische handdoekdroger met thermostaat gas verwarming binnen Handdoekdroger elektrisch vuurtje badkamer infraroodpaneel badkamer verwarming met warmtepomp

De combinatie van IR verwarming met warmtepomp biedt niet alleen het voordeel van snelheid en efficiëntie, maar ook een hoge mate van flexibiliteit. Je kunt de kachels aanpassen aan je persoonlijke comfort en behoeften. Deze systemen zijn bovendien energiezuinig en milieuvriendelijk, waardoor je op de lange termijn geld bespaart en bijdraagt aan een duurzamere wereld. Goedkoop verwarmen doe je altijd met infraroodstraling. 

Wil je meer informatie ontvangen over hoe IR verwarming met warmtepomp werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming AntwerpenWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals welke terras verwarmer past bij jou, infrarood of gas terrasverwarming. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming met warmtepomp: een slimme en duurzame keuze