Verwarming convector hoe werkt het? 

convector kachel is een bijverwarming elektrisch verwarmen op gas of elektriciteit verwarming convector

Wat is een verwarming convector?

Een verwarming convector, vaak ook een convector kachel genoemd, is een elektrische kachel die warmte genereert via convectiewarmte. Dit type verwarming convector is geschikt voor een snelle en effectieve ruimteverwarming. Met zijn eenvoudige installatie – je monteert de kachel aan de wand of plaatst hem op de vloer en steekt de stekker in het stopcontact – biedt een verwarming convector gemak en flexibiliteit. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die vaak groter zijn, zijn convectoren compact en kunnen ze naadloos in elk interieur worden geïntegreerd.

Verschil tussen werking convectoren en radiatoren

Bij het overwegen van een verwarming convector, is het belangrijk het verschil te begrijpen tussen convectoren en radiatoren. Convectiewarmte, gebruikt door een verwarming convector, werkt door koude lucht op te warmen die vervolgens stijgt. Dit creëert een circulatie van warme lucht in de kamer. Radiatoren daarentegen gebruiken een combinatie van stralings- en convectiewarmte. Dit maakt een convector kachel een minder efficiëntere optie voor het snel verwarmen van een ruimte. Radiatoren bieden dankzij de stralingswarmte een snelle en gelijkmatige verwarming voor grote ruimtes. Beide zijn ideaal als bijverwarming, net als infrarood verwarming die gebruik maakt van stralingswarmte. 

paneelverwarming verwarming op elektriciteit convectoren elektrisch verwarming convector

Waarom kiezen voor een verwarming convector?

Een verwarming convector biedt verschillende voordelen:

 • Snelheid: Ze brengen ruimtes redelijk snel op temperatuur.
 • Geluidsarm: Convectoren werken geruisloos.
 • Compactheid: Deze zijn kleiner dan traditionele radiatoren en passen daardoor makkelijk in verschillende ruimtes.
 • Energie-efficiëntie: Met thermostaten uitgeruste modellen kunnen energiezuiniger zijn.

Echter, het is belangrijk te onthouden dat convectoren warm worden aan de buitenkant. Het is dus essentieel ze op een veilige plaats te installeren, vooral als je kinderen of huisdieren hebt.

De kracht van de verwarming convector

De verwarming convector biedt een moderne, flexibele en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Met hun eenvoudige installatie en vermogen om snel ruimtes op temperatuur te brengen, zijn ze een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een effectieve verwarmingsoplossing. Of het nu gaat om een aanvulling op je bestaande verwarmingssysteem of als een standalone oplossing, een verwarming convector biedt comfort en gemak in elke setting. Dit is een krachtige verwarming, maar er zijn nog betere oplossingen en gezondere oplossingen. Dit is infrarood verwarming. 

elektrische radiator woonkamer gas verwarming binnen verwarming schilderij verwarming op gas

Waarom infraroodverwarming een betere keuze is dan verwarming convector

Hoewel een verwarming convector een efficiënte oplossing biedt voor veel verwarmingsbehoeften, is infraroodverwarming in sommige opzichten superieur. Dit type verwarming maakt gebruik van infraroodstralen om objecten en mensen direct te verwarmen, in plaats van de lucht in de ruimte. Dit resulteert in een aantal aanzienlijke voordelen:

 1. Energie-efficiëntie: Infrarood verwarming is vaak energiezuiniger dan convectieverwarming omdat het direct objecten verwarmt, wat leidt tot minder energieverlies.
 2. Gezonde warmte: De warmte van infraroodstralen zijn gezond, omdat het de lucht niet uitdroogt en geen stofdeeltjes in de lucht verspreidt, wat vooral gunstig is voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. Er vindt namelijk geen luchtverplaatsing plaats bij deze manier van direct verwarmen. 
 3. Gelijkmatige warmteverdeling: Infraroodverwarming zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van warmte in de ruimte. In tegenstelling tot convectiewarmte, die kan leiden tot ongelijkmatige verwarming en koude plekken, biedt infrarood een consistente warmte-ervaring.
 4. Directe warmte: In tegenstelling tot een verwarming convector die tijd nodig heeft om de lucht op te warmen, biedt infraroodverwarming onmiddellijke warmte zodra deze is ingeschakeld. 
 5. Esthetiek en ruimtebesparing: Infrarood paneel is slanker (2 cm dun) en esthetisch aantrekkelijker dan traditionele convectoren. Ze nemen minder ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen.
 6. Geen onderhoud: Infrarood panelen vereisen over geen onderhoud, aangezien er geen bewegende onderdelen zijn die kunnen slijten of vervangen moeten worden.
  .

Kortom, terwijl een convectoren een goede keuze zijn voor bepaalde situaties, biedt infraroodverwarming een meer efficiënte, gezonde en esthetisch aangename oplossing voor je huis verwarmen. Het is de moeite waard om beide opties te overwegen en de beste keuze te maken op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

elektrische verwarming keuken verwarming convector

Meer informatie over elektrische verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over elektrische verwarmen en hoe je een verwarming convector kunt vervangen door de zuinige infrarood panelen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout. Het overstappen van convectiewarmte naar stralingswarmte is een slimme en milieubewuste keuze. 

Heerlijk warm, zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. Enkele voordelen van infrarood verwarming. Meer weten? Dan kun je ook in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen. Zoals hoe een krachtige terrasverwarmer 2000 watt zorgt dat gasten langer op je terras blijft zitten van je horeca establishment. Ontdek ook het verschil tussen speksteen radiator en infrarood verwarming. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Verwarming convector hoe werkt het?