Positie elektrische verwarming muurbevestiging

elektrische verwarming muurbevestiging accumulatie verwarming

Elektrische verwarming muurbevestiging woonkamer

Wat is de beste pek voor de elektrische verwarming muurbevestiging? Infrarood muurpanelen woonkamer geven een heerlijke warmte af. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de vaste objecten in de kamer. De infraroodstraling warmt de meubels, vloer en muren op, welke op zijn beurt ook de straling weer terug de ruimte in kaatst. Daardoor voel je met muurpanelen woonkamer van alle kanten de aangename warmte.

Bij de elektrische verwarming muurbevestiging moeten de muurpanelen woonkamer vrij kunnen stralen en hebben een bereik van 3 meter. Zet dus nooit direct voor het warmtepaneel een bank en hang ook geen gordijnen over het paneel heen. Obstructie vermindert de warmte verspreiding. Wat is de beste positie infrarood panelen te bevestigen in de woonkamer?

Infrarood paneel aan de wandelektrische verwarming muurbevestiging

Waarom een infrarood paneel aan de wand monteren? Door de warmtepanelen op de grond te richten (waar de warmte het meest nodig is) krijg je een reeks focuspunten omdat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Bovendien zorgt elektrische verwarming muurbevestiging naar de grond ervoor dat er een minimale hoeveelheid warmte uit de ramen komt.

Dit komt doordat bij elektrische verwarming muurbevestiging de warmte niet direct op het glas gericht is. Vergeleken met traditionele verwarmingen waar 30-35% van de warmte verloren gaat via het plafond en 18-25% via de muur.

Infrarood verwarming gaat niet door bouwmateriaal heen, omdat de golflengten te ondoorzichtig zijn. Als je dus een infrarood paneel op een muur plaatst, wordt er meer warmte de kamer in geleid, zodat de warmte door de vast objecten (vloer, muur en meubels) wordt opgenomen.

De beste positie voor een elektrische verwarming muurbevestiging is tegenover de buitenmuur. De infraroodstraling warmt ook de buitenmuur op, waardoor het vocht uit de muur trekt. Dit heeft als voordeel dat de isolatie beter werkt en schimmelvorming wordt tegengegaan.

Waarom infrarood wandverwarming niet onder raam plaatsen?

elektrische verwarming muurbevestigingWaarom kun je infrarood wandverwarming niet onder een raam plaatsen, zoals met de traditionele kachels? In de twintigste eeuw werden de radiatoren in het koudste deel van de kamer geplaatst. Dat was dus onder de ramen, zodat de warmte kon opstijgen.

Maar nu we in de 21e eeuw zijn, is verwarming drastisch verbeterd. Als een infrarood wandverwarming op dezelfde plaats gemonteerd wordt als traditionele verwarming, staan de voorwerpen die gelijk bij de kachel staan in de weg.

Infrarood warmtepanelen hebben namelijk ruimte nodig om vrij te stralen. Zet je binnen 50 cm een bank of een stoel voor het infrarood paneel, dan houdt dit de warmtestraling tegen. Daarom is de positie elektrische verwarming muurbevestiging belangrijk. Warmteshop adviseert bij een elektrische verwarming muurbevestiging deze hoger aan de muur te plaatsen (op schilderij hoogte) of aan het plafond te bevestigen.

Beste plaats voor verwarmingspanelen

Dankzij de slanke structuur hebben verwarmingspanelen minder ruimte nodig, zodat je de leefruimte maximaal benut. De 800 Watt verwarmingspanelen verwarmen bijvoorbeeld 10-18m². Voor de meeste kamers is dus maar één verwarmingspaneel nodig, zodat je geld kunt besparen door minder panelen aan te schaffen.

Alles hangt af van de aandachtspunten in de kamer: misschien wil je niet alleen een 1200 Watt verwarming in het midden van het plafond. Je wilt misschien twee kleinere panelen om specifieke punten in de kamer te verdelen. De indeling van de kamer is dus ook van belang voor de juiste positiebepaling.

Positie plafondverwarming woonkamer

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond elektrische kachel infrarood plafondpanelen woonkamerEen plafondverwarming woonkamer heeft alle ruimte om te stralen. Je hoeft geen rekening te houden met objecten die in de ‘weg’ staan, welke de warmteverspreiding als het ware verminderen. Een warmtepaneel moet vrij kunnen stralen.

Wat betreft de beste plaats aan het plafond voor optimale warmteverspreiding. Als je de infrarood verwarmingspanelen plaatst bij een warmere binnenmuur en de output richt op een koelere buitenmuur. Het zal de warmte daarheen genereren, waardoor je een efficiënte gelijkmatige verwarming hebt. Een plafondverwarming plaats je meestal boven het zitgedeelte, want daar is de meeste warmte gewenst. Je kunt het aanvullen met wandpanelen.

Meer informatie over infrarood wandpaneel

Wil je meer informatie over infrarood wandpaneel en elektrische verwarming muurbevestiging ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over thermostaten waar je de verschillende panelen eenvoudig en afzonderlijk mee aanstuurt. Bekijk ook eens de voordelen slaapkamer verwarming, zodat je een gezond binnenklimaat creëert terwijl je slaapt.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Positie elektrische verwarming muurbevestiging