Oplossing voor werkplaats zuinig verwarmen

werkplaats zuinig verwarmen

Werkplaats zuinig verwarmen: efficiënte oplossingen

In een tijd waarin energie-efficiëntie en kostenbesparing meer dan ooit belangrijk zijn, komt de vraag “Hoe kan ik mijn werkplaats zuinig verwarmen” vaak naar voren. Traditionele verwarmingsmethoden zoals luchtblazers hebben hun beperkingen, vooral in grote, open werkplaatsen. We verkennen de uitdagingen van het verwarmen van dergelijke ruimtes en bieden we een innovatieve oplossing die niet alleen energie-efficiënt is, maar ook kostenbesparend en milieuvriendelijk. Ontdek hoe je jouw werkplaats op een slimme en zuinige manier verwarmen kunt.

Waarom luchtblazers falen in werkplaatsen

Luchtblazers lijken in eerste instantie een goede oplossing voor het verwarmen van grote werkplaatsen. Echter, er zijn meerdere redenen waarom ze in de praktijk vaak tegenvallen:

Hoge plafonds

Veel werkplaatsen hebben hoge plafonds. Warme lucht stijgt op, wat betekent dat veel van de warmte verloren gaat in de hoogte, voordat het de werkruimte effectief verwarmt.

Slechte isolatie

Gebrek aan goede isolatie is een veelvoorkomend probleem in werkplaatsen. Dit leidt tot aanzienlijk warmteverlies, waardoor luchtblazers harder moeten werken om de ruimte warm te houden.

Hoge kosten

Het opstarten en draaiende houden van een volledig luchtverwarmingssysteem kan erg kostbaar zijn, vooral in grote, slecht geïsoleerde ruimtes.

Milieu-impact

Veel traditionele verwarmingssystemen zijn niet milieuvriendelijk. Ze gebruiken veel energie en kunnen een aanzienlijke CO2-voetafdruk hebben.

Trage opwarming

Het kan lang duren voordat de warmte van de luchtblazers de werkplek bereikt, waardoor er tijd verloren gaat in het wachten op een comfortabele werktemperatuur.

infrarood werkplaats verwarming korte golf infraroodstraling werkplaats zuinig verwarmen

De oplossing: industriële verwarming infrarood

Gelukkig is er een efficiëntere manier om een werkplaats te verwarmen: industriële heaters met infraroodtechnologie. Deze moderne oplossing biedt verschillende voordelen:

Gerichte verwarming

In plaats van de hele ruimte te verwarmen, richten infrarood heaters zich direct op de werkplekken. Dit zorgt voor directe warmte daar waar het nodig is. 

Direct warm

Zodra je industriele verwarming aanzet, voel je gelijk de warmte. Er is geen opwarmtijd. Dit is niet alleen economisch, maar ook zeer prettig voor het personeel in de werkplaats. 

Energie- en kostenbesparing

Door alleen te verwarmen waar het nodig is, worden energie en kosten aanzienlijk bespaard. En doordat de heaters direct warm zijn, hoef je deze ook niet vooraf aan te zetten. 

Combinatie met duurzame energie

De elektrische infrarood heaters kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen, wat bijdraagt aan een duurzamere werkomgeving.

Lange levensduur

Infraroodlampen kunnen tot 50.000 uur meegaan. Als ze vervangen moeten worden, is alleen de lamp nodig, niet de hele heater.

bedrijfshal verwarmen industriële heater

Werkplaats zuinig verwarmen is nodig

Een werkplaats zuinig verwarmen is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door te kiezen voor innovatieve oplossingen zoals industriële infrarood heaters, kan je een comfortabele en efficiënte werkomgeving creëren. Denk dus na over de overstap naar deze slimme verwarmingstechnologie en maak je werkplaats klaar voor de toekomst!

Meer informatie over industriele verwarming

Stap over op industriële verwarming voor een zuinige, efficiënte en comfortabele werkplaats. Bespaar energie, verlaag kosten en draag bij aan een groenere toekomst!

Wil je meer informatie ontvangen over industriele verwarming of hoe een werkplaats zuinig verwarmen werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout. Zij kunnen je alle informatie geven over industriele verwarming van Warmteshop.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals de handdoekverwarming welke een moderne badkamer oplossing is voor de koude maanden. 

Koop nu industriele verwarming bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Oplossing voor werkplaats zuinig verwarmen