Kracht en gemak van elektrische radiatoren 

elektrische radiatoren elektrische verwarming 40m2 keramische verwarming muurmodel verwarmingskosten verlagen

Elektrische radiatoren: de verwarming van de toekomst

Ontdek de kracht en het gemak van elektrische radiatoren, een duurzame verwarmingsoplossing voor de 21e eeuw. Geprezen voor hun eenvoud, energie-efficiëntie en compatibiliteit met hernieuwbare energiebronnen, zijn elektrische radiatoren de perfecte keuze voor een groenere toekomst.

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig infrarood warmtepanelen infraroodverwarmingen elektrische verwarming muurbevestiging infrarood panelen goedkoop verwarmen elektrische radiatoren

Soorten elektrische radiatoren

Er bestaan diverse soorten elektrische radiatoren, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn een paar van de meest voorkomende types:

  • Infrarood panelen: Deze warmtepanelen werken door middel van infraroodstraling. Ze verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen in de kamer direct, wat zorgt voor een aangename, gelijkmatige warmte. Ze zijn bijzonder efficiënt en kunnen een ruimte snel opwarmen.
  • Convectie radiatoren: Deze traditionele kachels verwarmen de lucht in de ruimte, ook wel convectie radiator genoemd. De warme lucht stijgt, waardoor er een natuurlijke circulatie ontstaat die de warmte door de kamer verspreidt. 
  • Oliegevulde radiatoren: Deze toestellen werken met olie die wordt opgewarmd door een elektrisch element. De olie houdt de warmte goed vast en geeft deze langzaam af aan de ruimte, wat resulteert in een stabiele, langdurige warmte van de lucht.
  • Keramische radiatoren: Keramische verwarming maakt gebruik van keramische elementen om de warmte op te slaan en geleidelijk vrij te geven. Ze zijn zeer efficiënt en zorgen voor een constante warmte.

Elke soort elektrische radiator heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waardoor ze geschikt kunnen zijn voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie kan het ene type beter bij je passen dan het andere.

Voordelen verwarmen met elektrische radiatoren

Verwarmen met elektrische radiatoren brengt verschillende voordelen met zich mee. Ze werken zonder gas, waardoor ze een schonere energiebron vormen, minder onderhoud vereisen en een lager brandrisico hebben. Daarnaast is het verwarmen met elektriciteit in veel gevallen energie-efficiënter, wat resulteert in lagere energiekosten. Als de elektriciteit waarmee je verwarmt afkomstig is van groene bronnen zoals windenergie of zonne-energie, is je verwarmingssysteem zelfs CO2-neutraal.

Als je gebruikmaakt van groene stroom, bijvoorbeeld uit zonnepanelen, worden elektrische radiatoren nog aantrekkelijker. Ze vormen een perfecte match met je zonnepanelen, waarbij de overdag opgewekte stroom ’s avonds wordt gebruikt voor verwarming. Op deze manier creëer je een duurzaam, zelfvoorzienend verwarmingssysteem.

infraroodverwarming elektrisch verwarming muurbevestiging elektrische heater binnen

Waarom kiezen voor energiezuinige elektrische verwarming?

Als je op zoek bent naar een duurzame, onderhoudsarme en energiezuinige verwarmingsoplossing, dan is een energiezuinig elektrische verwarming de ideale keuze. Ze bieden een scala aan mogelijkheden en zijn gemakkelijk te installeren in elke woning. Bovendien, dankzij de toenemende beschikbaarheid van groene stroom, draagt de overstap naar elektrische verwarming bij aan een CO2-neutrale toekomst.

Stap over op infrarood verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over hoe de energiezuinige elektrische radiatoren van Warmteshop werken en welke modellen er verkrijgbaar zijn? Neem dan eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming RoeselareWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zuinig verwarmen, zoals pellet verwarmingmet infrarood verwarming als bijverwarming. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Kracht en gemak van elektrische radiatoren