Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp verbruik

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt warmtepomp verbruik

Is warmtepaneel infrarood efficiënter dan warmtepomp verbruik?

Een warmtepaneel infrarood is een goed alternatief voor een warmtepomp, omdat het efficiënter in gebruik is. De aanloopkosten zijn lager en de kosten gedurende de levensduur van het verwarmingssysteem. Een infrarood warmtepaneel systeem heeft ook voordelen voor de huiseigenaar: lagere bedrijfskosten en geen lopende onderhouds- en servicekosten.

warmtepomp verwarming

Daarnaast heeft een warmtepomp ook een lager vermogen dan een warmtepaneel infrarood. Dit betekent dat ze niet zo snel warmte kunnen leveren als een infrarood verwarming. Je voelt de infraroodwarmte binnen 2 minuten en de volledige temperatuur rond 18- 20 graden binnen 10 minuten. Een warmtepomp kan wel 24 tot 48 uur in beslag nemen om op temperatuur te komen.

Bovendien neemt het rendement van de warmtepomp verbruik af als het buiten kouder wordt, wat betekent dat deze minder efficiënt is naarmate de temperatuur buiten daalt. Dit komt doordat een warmtepomp installatie harder moet werken om meer warmte te genereren en dus meer elektriciteit verbruikt.

Infrarood verwarming met thermostaat is nog zuiniger

Met ons slimme thermostaat regeling in combinatie met infrarood verwarming wordt de verwarming binnenshuis zo nodig geoptimaliseerd. Dit verhoogt de efficiëntie door de tijd dat de verwarming aanstaat te minimaliseren, omdat het de thermische massa verlaagt. Infrarood verwarming met thermostaat levert je een besparing tot 22% op, omdat de elektrische kachel niet onnodig aanstaat.

Bovendien is een infrarood verwarming een directe kachel. Dit betekent dat het niet de lucht verwarmd, maar direct de vaste voorwerpen. De muren, vloer, meubel, maar ook mensen voelen direct de warme infraroodstraling.

Daarnaast weerkaatsen de stralen op deze vaste voorwerpen, zodat je van alle kanten de heerlijke intense warmte op je lichaam voelt. Infrarood verwarming verwarmt heel efficiënt de ruimte of zone in de kamer op.

Geen onderhoud voor IR verwarming

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt warmtepomp verbruik

Naast dat IR verwarming zuinig in verbruik is, heeft het ook geen onderhoud nodig. Bij CV-ketel neemt het rendement af naarmate deze ouder wordt. Dat geldt ook voor lucht warmtepomp verbruik. Ze moeten onderhouden worden. De luchttemperatuur beïnvloedt de energiecoëfficiënt van het systeem. De lagere temperaturen veroorzaken een verlaging van het rendement.

Het rendement van een IR verwarming daalt echter niet, omdat deze elektrische kachel geen onderhoud of service nodig heeft. Er zijn immers geen losse onderdelen die kapot kunnen gaan. Ook hoef je niet het water bij te vullen, leidingen te controleren of een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven.

Beste elektrische kachel

De beste elektrische kachel is een warmtepaneel infrarood:

  • Geen onderhoudskosten aan warmtepanelen.
  • Installatie is eenvoudig: geen breekwerk of leidingen aanleggen.
  • Zuinig in verbruik: maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
  • Eenvoudig te bedienen met een thermostaat: bespaar 22% op de verwarmingskosten.
  • Hoge temperatuur verwarming: binnen 10 minuten op volle sterkte.
  • Geschikt als hoofd- en bijverwarming.
  • Investering is laag: al vanaf 199 euro kan je infrarood paneel kopen.
  • .

Wil je meer informatie over warmtepomp verbruik ten aanzien van infrarood paneel? Je kan voor warmtepomp verbruik vs infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming en warmtepomp verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming verbruik voordeliger dan gas vinden. Bij Warmteshop kan je ook terecht voor industriele verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp verbruik