Is infrarood verwarming verbruik voordeliger dan gas?

waarom infrarood verwarming muur verwarming infrarood verwarming verbruik warmtepaneel woonkamer

Infrarood verwarming verbruik vergeleken met gas

Infrarood verwarming verbruik is zeker voordeliger dan een huis verwarming met gas. Door de huidige brandstofprijzen is gas al duurder dan stroom. Gas is duurder dan stroom, voornamelijk door de hoge heffingen die op de gasprijs zitten. Zoals energiebelasting en btw. De overheid wil dat we minder gas verbruiken, zodat de CO2 uitstaat vermindert. Dit is dan ook vastgelegd in het Klimaatakkoord.

muur verwarming infrarood verwarming verbruik

Nieuwe woningen worden al niet meer aangelegd met een gasaansluiting. Het is dan ook een prachtige kans om na te denken over een andere manier om zonder gas je huis te verwarmen.

Als we dus nagaan hoe energiezuinig infrarood verwarming verbruik is, dan is je huis elektrisch verwarmen een stuk voordeliger. Dit komt door de manier waarop deze paneelverwarming een kamer verwarmt. We leggen uit hoe huis verwarmen zonder gas en met infraroodwarmte werkt.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt met stralingswarmte. Hierbij worden de vaste objecten, zoals vloer, muren en meubels direct verwarmd. Maar ook mensen en dieren. De infraroodwarmte wordt via de warme oppervlakken van de schil van het gebouw en de vaste objecten overgebracht op mensen en voorwerpen in de ruimte.

Met behulp van infrarood verwarming kan je tot 50% besparen op je energierekening. In tegenstelling tot convectie verwarming die eerst de lucht verwarmt en warmte verliest door tocht. Infraroodwarmte ontsnapt niet door tocht en zorgt voor een constante luchtvochtigheid. Daardoor is het infrarood verwarming verbruik veel efficiënter en zuiniger.

Met infrarood paneel is de kamer sneller warm dan met gasverwarming

Naast de manier van verwarmen, verwarmt infrarood paneel een kamer sneller dan centrale verwarming op gas. Bij een gasverwarming duurt het vaak zo’n 30 minuten voordat je de warmte begint te voelen. Dit komt doordat de lucht in de kamer wordt verwarmd. Warme lucht stijgt eerst op, en zakt dan langzaam naar beneden wanneer er meer warme lucht bij komt.

Infrarood paneel verwarmt voorwerpen, niet de lucht, zodat de warmte veel sneller voelbaar is, gewoonlijk minder dan 10 minuten. Een ruimte wordt twee keer zo snel opgewarmd als met andere verwarmingssystemen.

Bovendien is het infrarood verwarming verbruik aanzienlijk goedkoper dan gas, omdat 1/3 meer energie nodig is om een kamer te verwarmen met convectiewarmte. Dit betekent dat de kachel langer aan moet blijven. Dat maakt gas duurder om aan te laten staan dan infrarood panelen.

Kan je met elektrische kachel geld besparen?

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond elektrische kachel

Het korte antwoord is dat met elektrische kachel met infraroodstraling geld bespaart. Infrarood verwarming verbruik is lager dan een gasverwarming, waardoor je energierekening lager is. Daarnaast heeft een verwarmingspaneel geen onderhoud of service nodig om te profiteren van een maximaal rendement.

Verwarmingspanelen bieden ook flexibiliteit in zoneverwarming en regeling. In feite kan het energie- en kostenefficiënter zijn om alleen een kamer die in gebruik is te verwarmen in plaats van het hele huis. Dit kun je eenvoudig doen door kamersensoren of slimme thermostaat toe te passen. Welke de elektrische kachel in- en uitschakelen naarmate deze je verwarmingspatronen leert kennen, passend bij je veranderende levensstijl. Dit zorgt ervoor dat je het altijd warm hebt, maar je geen energie verspilt.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming verbruik? Je kan voor infrarood verwarming verbruik contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe efficiënt is een verwarmingspaneel infrarood lezen. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming verbruik voordeliger dan gas?