Hoe efficiënt is een verwarmingspaneel infrarood

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel infrarood verwarming wandwarmtepaneel draadloze bewegingsmelder

Is verwarmingspaneel infrarood efficiënt

Een verwarmingspaneel infrarood is zeer efficiënt. Er zijn geen verdeelde warmteverliezen zoals bij andere verwarmingssystemen en ze hebben niet hetzelfde rendementsverlies. Dat komt omdat tenminste 93% van de elektrische energie die een infrarood verwarming gebruikt, wordt omgezet in warmte. Dit is een zeer hoog rendement en wat resulteert in een besparing die kan oplopen tot 50% in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel warmtepaneel

Bovendien produceren infrarood verwarmingspanelen snel warmte en verwarmen ze de kamer vrijwel direct zodra je het warmtepaneel inschakelt. Je hoeft dus niet te wachten tot de kamer warm wordt. Dit leidt tot meer besparing op de energierekening. Bovendien verwarmt bij infrarood verwarmingspanelen de lucht in de kamer gelijkmatig en biedt meer comfort aan zonder dat je koude plekken in de kamer hoeft te vermijden.

Juiste afmeting infrarood verwarming kiezen

Om ervoor te zorgen dat infrarood verwarming volledig effect heeft op de efficiëntie van je woning moet je de juiste afmetingen van de warmte panelen kiezen. Zodat de ruimte goed verwarmd is en er geen energieverspilling is.

Nadat het juiste verwarmingspaneel infrarood is aangeschaft, is de plek van montage belangrijk. Infrarood verwarming moet namelijk vrij kunnen stralen. Obstructie belemmert de efficiëntie van het warmte paneel. Ook speelt de indeling van de kamer een rol. Heb je veel meubels, die de infraroodstraling kan opwarmen of niet. Hoe hoog zijn de plafonds, zijn er veel ramen, heb je een lange kamer of een ruimte met veel nissen?

Bij Infrarood Verwarming kunnen we exact voor je uitrekenen hoeveel verwarmingspanelen je nodig hebt. Als ook de afmetingen en het wattages.

Infrarood paneel als bijverwarming

Infrarood paneel kan gemakkelijk worden toegevoegd aan het bestaande verwarmingssysteem. Zodat je in huis gemakkelijk een comfortabele temperatuur bereikt zonder de energierekening te verhogen.

Ook kan je kiezen voor een slim regelsysteem dat alleen de kamers verwarmt die in gebruik zijn, externe temperaturen detecteert om de verwarming optimaal te regelen. En ze inschakelt en uitschakelt wanneer het infrarood paneel de gewenste temperatuur bereikt.

De temperatuur regel je bovendien eenvoudig met een thermostaat. Met een stopcontact of draadloze thermostaat kan je iedere kamer afzonderlijk van elkaar bedienen. Met een infrarood paneel thermostaat bespaar je nog eens tot 22% op de energiekosten.

Elektrische verwarmingspaneel kopen

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood paneel met verlichting ir verwarming Infrarood spiegelverwarming infrarood verwarming spiegel

Door elektrische verwarmingspaneel te kopen, bespaar je op de verwarmingskosten. Een paneelverwarming is zeer energiezuinig, heeft geen onderhoudskosten en de installatie is ook nog eens eenvoudig. Er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas. Boor vier gaten in de muur en steek de stekker in het stopcontact.

Wil je meer informatie over verwarmingspaneel infrarood? Je kan voor verwarmingspaneel infrarood contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood panelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over infrarood verwarming spiegel voorkomt condens vinden. Bij Warmteshop kan je bovendien ook terecht voor industriele verwarming, zoals garage verwarmen of loodsverwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe efficiënt is een verwarmingspaneel infrarood