Is infrarood verwarming veilig voor kinderen?

infrarood verwarming veilig

Is infrarood verwarming kinderkamer veilig?

Infrarood verwarming kinderkamer is veilig te gebruiken in de kinderkamer of in andere ruimtes waar kinderen aanwezig zijn. Het oppervlakte van het warmtepaneel is aanraakveilig, dat wil zeggen dat je het met je vingers kan aanraken zonder dat je een brandblaar oploopt. Natuurlijk voelt het warm aan, maar er is geen gevaar op verbranding.

Bij verwarming is verbrandingsgevaar een punt van aandacht. Infrarood verwarming van Warmteshop dragen het Duitse TÜV-keurmerk. De wand infrarood panelen hebben een maximale oppervlakte temperatuur van 115 graden Celsius. Zodat brandwonden en blaren uitgesloten zijn.

kinderkamer infrarood paneel met foto warmtepaneel infrarood verwarming veilig

De achterkant van de elektrische kachel is zeer goed geïsoleerd, waardoor het niet heet wordt. Alle warmte wordt aan de voorkant uitgestraald. Er is dus ook aan de achterkant geen verbrandingsgevaar aanwezig. De infrarood verwarming van Warmteshop voldoen allen aan zeer strenge veiligheidseisen. En zijn dan ook voorzien diverse keurmerken en veiligheidscertificaten.

De vraag of infrarood verwarming veilig is voor kinderen, is daarom voor eenvoudig te beantwoorden met een volle Ja. We gaan nog verder in op de infrarood verwarming veilig normen. En beantwoorden ook vragen over infrarood verwarming veilig voor kinderen.

Hebben infrarood panelen scherpe randen?

Nee, de infrarood panelen van Warmteshop hebben stompe hoeken, zodat ook hier geen risico op letsel bestaat. Dit geldt zowel voor de metalen als de glazen panelen. De infrarood panelen die een glazen warmte oppervlak hebben, zijn voorzien van zeer sterk ESG-veiligheidsglas. Dit kan vrijwel niet breken.

Wat betekent ESG veiligheidsglas bij infrarood paneel?

waarom infrarood verwarming wat kost een infrarood paneel ir paneel ir paneel ESG veiligheidsglas

Een infrarood paneel van glas is gemaakt met ESG veiligheidsglas, wat een hoge veiligheid biedt in de kinderkamer of andere ruimte. Mocht je de elektrische verwarming laten vallen en het glas zou toch breken, waar je wel hele rare fratsen moet uithalen wil dit voorkomen. Maar dan ben je verzekerd dat het glas niet uiteenspat.

ESG-veiligheidsglas kan je vergelijken met een autoruit. Als er een barst in het glas zit en deze breekt, dan valt het uiteen in heel veel kleine stukjes zonder scherpe randen. Waardoor ESG veiligheidsglas valt onder de noemer ‘letselbeperkend glas’.

Wat is ESG veiligheidsglas?

ESG is de Duitse benaming voor Thermisch gehard glas, ook wel voorgespannen glas genoemd. Thermisch gehard glas is float glas dat verhit is tot meer dan 600 graden Celsius, waarna het heel snel wordt afgekoeld. Daardoor ontstaat in het glas een spanning, waardoor veiligheidsglas ontstaat, welke een grote weerstand heeft tegen mechanische en thermische schokken.

Geen brandgevaar met infrarood verwarmingspaneel

kinderkamer met wit infrarood paneel wat is infrarood verwarming

Met een verwarmingspaneel die gebruik maakt van infraroodstraling is er geen brandgevaar. Deze elektrische kachel is een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. De warmtepanelen van Warmteshop zijn alleen A-kwaliteit en zijn bovendien voorzien van meerdere veiligheidsschakelaars.

Deze hitteschakelaars zijn er voor de veiligheid. Mocht het verwarmingspaneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Verder voldoen alle infrarood warmtepanelen van Warmteshop aan zeer strenge veiligheidseisen. Je kan dus zeker stellen dat onze infrarood verwarming veilig is voor kinderen, volwassenen en dieren. Je kan een warmtepaneel met gerust hart aan de muur monteren binnen het bereik van kinderen.

Meer over infrarood verwarming veilig

Wil je meer weten over waarom onze infrarood verwarming veilig is voor de kinderkamer, neem dan contact met ons op. Je kan voor infrarood verwarming veilig contact opnemen met onze infrarood verwarmingdeskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming veilig wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook andere zaken lezen, zoals voordelen van thermostaat verwarming. Lees meer over de veilige, duurzame en energiezuinige infrarood panelen

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming veilig voor kinderen?