Is infrarood verwarming goedkoop?

infrarood verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen energiezuinig verwarmen elektrisch verwarming duurzaam verwarmen op elektriciteit

Is infrarood verwarming goedkoop in verbruik

Is infrarood verwarming goedkoop in verbruik, onderhoud en installatie? Jazeker, infraroodverwarming is goedkoop in het dagelijks verbruik, want er is minder energie nodig om een heerlijke gevoelstemperatuur te bereiken. Daarnaast warmt een IR paneel niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. De objecten houden de warmte lang vast, waardoor er ook vrijwel geen warmteverlies is bij een minder goed geïsoleerde woning. 

verwarming kopen is infrarood verwarming goedkoop

Daarnaast heb je geen onderhoudskosten en de installatie kan je zelf doen, mits de positionering goed is berekend. Door andere elektrische verwarmingen bestaat ten onrechte het beeld dat bij deze warmtepanelen het verwarmen met stroom duur is. Dit is aantoonbaar onjuist wanneer een juist gekozen verwarmingspaneel op een goede manier wordt toegepast. Een infrarood paneel van 600 watt biedt namelijk hetzelfde warmtecomfort als een elektrische kachel van 1500 watt.

Bespaar door elektrisch verwarmen met zonnepanelen 

Elektrisch verwarmen met zonnepanelen is nog voordeliger. De combinatie van infraroodverwarming en zonnepanelen zorgt ervoor dat je geen CO2 uitstoot en daarnaast een lage energierekening hebt, of in het beste geval een elektriciteitsrekening van praktisch nul euro. Goedkoop, duurzaam en toch comfortabel warm.

Zuinige elektrische verwarming: besparing op onderhoud en installatie

Met de zuinige elektrische verwarming bespaar je op diverse kosten. Allereerst op het verbruik. IR kachel is zeer zuinig in verbruik, je hebt waar weinig energie nodig om de ruimte aangenaam te verwarmen. Ten tweede bespaar je op onderhoud, want een infraroodpaneel heeft geen onderhoud nodig. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Als laatste bespaar je op de installatie. Een warmtepaneel heeft geen ingewikkelde buizen, schoorstenen of installatie onderhoud nodig.

Zijn elektrische kachels energiezuinig?

verwarmingspaneel

Dat elektrische kachels energiezuinig zijn klopt, mits ze gebruik maken van infraroodstraling. verwarmingspanelen van A-merken, zoals Ecaros en Welltherm, zetten maar liefst 93% van de energie om in warmtestraling. Dit is een zeer hoog rendement. Er gaat tijdens het verwarmingsproces maar weinig warmte verloren. De achterkant van het infraroodpaneel is ook zeer goed geïsoleerd, waardoor je geen verlies van warmte hebt. Bovendien kan je met de mooie verwarmingspanelen de thermostaat 2 tot 3 graden naar beneden zetten, waarbij het warmte comfort gelijk blijft. Iedere graad die je naar beneden stelt, bespaar je 6% op de stookkosten. 

Meer informatie over is infrarood verwarming goedkoop? 

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming goedkoop? Je kan over welke verwarming kopen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over verwarmingen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming goedkoopvinden. Naast verwarmingen voor woningen en kantoren, zijn er ook infrarood heaters voor industriële panden. Lees meer over goedkope industriele verwarming

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop. Lees het complete artikel is infrarood verwarming goedkoop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming goedkoop?