Is infrarood verwarming gevaarlijk

is infrarood verwarming gevaarlijk waarom elektrisch verwarmen met metalen panelen

Is infrarood verwarming gevaarlijk in huis?

Infrarood verwarming is zeer veilig om te gebruiken als hoofd- of bijverwarming in huis. De straling is zelfs gezond voor mens, dier en ook planten. Een infrarood verwarming straalt namelijk lange warmtegolven uit die ons lichaam heerlijk opwarmt. De natuurlijke infrarood-c straling is te vergelijken met de zon en heeft op een lichaam een therapeutische en ook ontspannende werking. De infraroodstraling bevat geen schadelijke Uv-straling, zoals de zon.

De lange golf straling (donkerstralers) heeft een bereik boven 3000 nm en worden door veel moderne apparatuur gebruikt. De infraroodstraling verwarmt de huid, maar dringt niet door de huid heen. En is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woningen en bedrijfspanden.

verwarming kopen is infrarood verwarming gevaarlijk

Is straling van de infrarood verwarming schadelijk voor de gezondheid?

Nee, de straling van een infrarood verwarming is niet schadelijk voor de gezondheid. Infrarood verwarming gebruikt de lange golf stralen die sterk lijken op die van de zon, maar dan zonder de uv-straling. Hoe langer de golven zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De infrarood-c straling verwarmt het oppervlak van de huid. De kortegolf uv-straling gaat daarentegen letterlijk onder de huid.

Deze lange golf stralen kan je daarom niet vergelijken met ultraviolette straling of röntgenstralen. Deze zijn namelijk wél schadelijk voor de gezondheid. Infraroodstraling is zijn juist goed voor onze gezondheid, omdat:

• De warmte dringt door in de muren en houdt deze droog, zodat schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmels op de muren vormen een reëel risico voor de gezondheid.
• Door de indringende warmte zetten de bloedvaten uit en wordt de bloedcirculatie verbeterd. Dit biedt verlichting bij bijvoorbeeld gespannen spieren.
• Bij verwarmen met een warmtepaneel blijft de luchtvochtigheid in balans. Dit heeft een positief effect heeft op de slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.
• Infrarood verwarming verwarmt objecten, zoals muren, meubels en mensen in de kamer. Hierdoor is er geen sprake van verwarmen van de lucht en is er dus geen luchtcirculatie. Astmapatiënten en mensen met allergieën hebben hier duidelijk baat bij.

Geen brandgevaar met infrarood paneel van Warmteshop

Met een infrarood paneel van Warmteshop is er ook geen brandgevaar, want deze kachels zijn een stuk minder warm dan de ouderwetse elektrische verwarming. Infrarood panelen van A-kwaliteit, die Warmteshop levert, zijn bovendien voorzien van veiligheidsvoorzieningen in de vorm van een hitteschakelaar. Mocht het infrarood paneel te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Er is dus geen brandgevaar.

Uit veiligheidsoogpunt mogen er geen papieren of magneten op het warmtepaneel worden geplaatst. Daar is deze kachel niet voor bedoeld. Ook moeten de panelen vrij kunnen stralen om te genieten van een grote warmteverspreiding. Meer weten over brandgevaar en de temperaturen? Contacteer onze infrarooddeskundigen.

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming

Werking infrarood verwarming

De werking infrarood verwarming is anders dan een convectiekachel waarbij de lucht wordt verwarmd. Werking infrarood verwarming is via elektriciteit, waarbij de meubels, vloer en andere objecten direct verwarmd worden en niet de luchtmassa. Dit is een groot verschil in hoe je de warmte aanvoelt. De warmte voelt namelijk veel intenser aan, waardoor je thermostaat ook een paar graden naar beneden kan stellen. Dit bespaart je gelijk op het elektriciteitsverbruik.

Wil je meer informatie over is infrarood verwarming gevaarlijk? Je kan voor hoe werkt infrarood verwarming contact opnemen met onze is infrarood verwarming gevaarlijk deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming gevaarlijk wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming gevaarlijk vinden. Lees meer over de werking van infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop. Lees het complete artikel is infrarood verwarming gevaarlijk.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood verwarming gevaarlijk