Is infrarood schadelijk of niet

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming wat is een infrarood paneel wat verbruikt een infrarood paneel bijverwarming hoe ver straalt infrarood verwarming

Is infrarood schadelijk voor ons?

Een veelgestelde vraag die we horen, is infrarood schadelijk of niet? Nee, infraroodstraling van infrarood verwarming is volledig onschadelijk. Deze verwarmingspanelen maken gebruik van de infrarood-C lange golfstraling, welke onschadelijk zijn voor mens, dier en zelfs planten.

De infraroodstraling is te vergelijken met de natuurlijke zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Deze warmtestraling heeft een positief effect op ons lichaam. Het heeft een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel. Het helpt ook bij pijnverlichting aan spieren en gewrichten.

Alles over infrarood verwarming gezondheid is infrarood schadelijk

Is infrarood sauna schadelijk?

De vraag is infrarood sauna schadelijk horen wij ook wel eens in onze verwarminswinkel. We kunnen je geruststellen, maar een infrarood sauna is onschadelijk. Ook hierbij worden veilige infraroodstralen gebruikt. Net zoals de bekende infraroodlamp om rugpijnen te verlichten is infrarood sauna ook veilig. Infraroodstraling is gezond en heeft een heerlijke ontspannende werking op ons lichaam heeft.

Is infraroodlicht schadelijk voor ogen?

Nee, infraroodlicht van een infrarood verwarming is niet licht schadelijk voor ogen. Oogletsel komt vrijwel niet voor door infraroodlicht, omdat de intensiteit van het IR-licht hiervoor zeer intens moet zijn. Infraroodlampen kunnen géén schade aan het hoornvlies, lens of netvlies veroorzaken, omdat dit licht daarvoor simpelweg niet krachtig genoeg is.

Infraroodverwarming maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, waarbij de omgevingstemperatuur heerlijk warm aanvoelt als je in het bereik staat of zit. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor je ogen. Infraroodpanelen zijn dus veilig te gebruiken. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen, welke je in ons blog ook leest. De warmte is niet alleen heel prettig en comfortabel, maar ook nog eens heel gezond voor mensen en dieren.

Veilig gebruik infraroodlamp bij lichttherapie

Gebruik infraroodlamp wordt ook toegepast bij lichttherapie. Dit bevordert de genezing van huid, spieren en andere lichaamsdelen. Tijdens gebruik infraroodlamp voor lichttherapie wordt je lichaam blootgesteld aan rood licht, of bijna-infraroodlicht. Dit infrarode licht voelen we als warme, maar de infraroodstraling kunnen we niet zien.

Roodlichttherapie is zeer veilig. Eventuele bijwerkingen die wel kunnen optreden bij roodlichttherapie zijn hoofdpijn en prikkelbaarheid. Dit is niet het geval bij infraroodverwarming, waarbij de straling minder intensief is dan bij gebruik infraroodlamp voor lichttherapie.

infrarood verwarming mobiel infrarood verwarming warmteshop

Infrarood lamp voordelen

De positieve effecten van infraroodlicht op ons lichaam zijn groot. Bewezen is dat infraroodstraling een positieve werking heeft voor mens, dier en ook planten. Zelfs in medische ruimtes worden infraroodpanelen gebruikt. De infrarood lamp voordelen zijn onder andere:

 • Ontspanning
 • Gewichtsverlies
 • Pijnverlichting bij stijve en gespannen spieren
 • Stimuleert het immuunsysteem
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verlicht pijn aan gewrichten
 • Verlaagt de bloeddruk
 • Herstel van celregeneratie
 • Verminderde bijwerkingen van diabetes
 • Huidzuivering
 • Ontgifting

Meer informatie over infrarood lamp kopen?

Wil je meer informatie over infrarood lamp kopen of over is infrarood schadelijk? Contacteer ons. Je kan voor infrarood lamp kopen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over is infrarood verwarming schadelijk wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infraroodverwarming magazine alles over is infrarood schadelijk vinden, als ook over onze hoge kwaliteit en veilige infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop. Lees het complete artikel is infrarood schadelijk of niet.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Is infrarood schadelijk of niet