Infrarood verwarming hoeveel watt

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel infraroodverwarmingen

Infrarood verwarming hoeveel watt heb je nodig

Infrarood verwarming hoeveel watt energie is er nodig. De berekeningen voor hoeveel energie infrarood verwarming verbruikt In een huis met voldoende isolatie verbruikt een infrarood paneel dat voor infrarood verwarming gebruikt wordt aanzienlijk minder energie. Onvoldoende isolatie leidt tot een kleine verhoging van je elektriciteitsrekening elke maand. In het algemeen bespaar je geld door infrarood panelen in je huis, appartement, of bedrijfsruimte te installeren. Laat het aantal watt berekenen door onze experts van Warmteshop.

infrarood verwarming hoeveel watt

Je verlangt naar infrarood verwarming in je huis

Het gebruik van kubieke voet is de beste optie als je een exact antwoord wilt krijgen van je berekening van infrarood verwarming. Hoogte, breedte en lengte worden met elkaar vermenigvuldigd om kubieke voet te bepalen. Er moet rekening gehouden worden met de hoogte van de kamer. Voor je infrarood verwarming kun je het ook per vierkante voet uitrekenen, maar deze techniek mag alleen als bijverwarming gebruikt worden. 

Het vergt zorgvuldige planning om infrarood verwarming over het hele huis te installeren. Behalve op de afmetingen van je huis is het belangrijk je te richten op de eigenschappen van het artikel dat je koopt. Evenzo wat betreft de mate van isolatie in je huis. 

Wil de analyse zinvolle resultaten opleveren, dan moeten de waarden zo nauwkeurig zijn als haalbaar is. Om de vereiste hoeveelheid energie nauwkeurig te berekenen, moet het volume van de kamer in kubieke meters berekend worden. De hierboven geschetste procedure is hoe de DIN EN 12831 norm werkt. 

Een berekening voor infrarood paneel in je nieuwbouwwoning 

Met een infrarood paneel zal je woning geen kille tocht meer ondervinden. Bovendien hebben de meeste pas gebouwde huizen in België een uitstekende isolatie. Dat houdt in dat je de muren voldoende isoleert en driedubbel glas installeert. Dan kun je een redelijke schatting krijgen van 20 tot 25 watt per m3. 

Er zijn ook nieuwgebouwde woningen met minder isolatie, maar ook in die gevallen kun je een infrarood paneel gebruiken. Je verbruikt dan wel iets meer energie per kilowattuur omdat de isolatie in deze recent gebouwde woningen vrij goed is. Tussen 25 en 30 watt per m3 is een bereik dat redelijk geschat kan worden. 

infrarood verwarming

Infrarood verwarming kosten

Wil je de infrarood verwarming kosten energiegebruik berekenen. Momenteel variëren de kosten van stroom in België van 40 tot 50 cent per kilowattuur (kWh). Er kunnen echter grote schommelingen in de prijs van elektriciteit optreden. Bovendien varieert hij naargelang de streek en de dienst. Gebruikers van infrarood verwarmingssystemen kunnen de uitgaven voor infrarood verwarming kosten te verminderen door de thermostaat goed in te stellen. 

Een verlaging van de temperatuur met 1 graad Celsius levert een jaarlijkse rekeningbesparing op van ruwweg 6-7%. Je kunt de temperatuur veranderen en infrarood verwarming kosten te verlagen door de smart home control app te gebruiken in plaats van de verwarming voortdurend aan te laten staan. 

Prestatie is een van de meest cruciale elementen om rekening mee te houden als je de verwarmingskosten met een infrarood verwarming probeert te verlagen.

Meer details over wattage berekenen

Wattage berekenen is een belangrijk aspect, zodat je niet een infrarood paneel koopt die te weinig of juist teveel vermogen heeft. Als het erom gaat geld te besparen op verwarmingsuitgaven met infrarood panelen, zijnde prestatie en de wattage een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming hoeveel watt? Je kan voor hoe werkt infrarood verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wattage berekenen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over infrarood verwarming hoeveel watt vinden. Lees meer over infrarood verwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop. Lees het complete artikel infrarood verwarming hoeveel watt

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood verwarming hoeveel watt