Infrarood verwarming aan muur

infrarood verwarming aan muur

Ben je op zoek naar een stijlvolle, energiezuinige en eenvoudig te installeren manier om jouw huis comfortabel te verwarmen? Dan is infrarood verwarming aan de muur de ideale oplossing voor jou. In dit artikel ontdek je alles over de voordelen van wand infrarood verwarming en de verschillende merken die je kunt kopen bij Warmteshop.

Wat is infrarood verwarming aan de muur?

In dit gedeelte zullen we uitleggen wat infrarood verwarming aan de muur precies inhoudt. Met infrarood verwarming aan de muur worden speciale warmtepanelen bedoeld die op de muur kunnen worden geïnstalleerd. Deze panelen werken door middel van stralingswarmte, waarbij ze infrarode straling afgeven om een comfortabele en gelijkmatige warmte in de ruimte te creëren.

Voordelen van infrarood verwarming aan de muur

Infrarood verwarming aan de muur biedt diverse voordelen die zowel praktisch als esthetisch zijn. Om te beginnen is het een energiezuinige vorm van muurverwarming. De infrarood panelen verwarmen niet de lucht in de ruimte, maar rechtstreeks de objecten en mensen in de kamer. Hierdoor bespaar je energie, omdat er geen warmteverlies optreedt door circulatie. Dit maakt het een efficiënte en kostenbesparende verwarmingsoplossing voor jouw huis.

Een ander voordeel van infrarood verwarming aan de muur is het design aspect. De muur infrarood panelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle ontwerpen die perfect passen bij jouw interieur. Of je nu kiest voor een strak en minimalistisch ontwerp of juist voor een paneel met een bijzondere afwerking, zoals hout, glas of een andere materiaalsoort, met design muurverwarming voeg je een vleugje elegantie en moderniteit toe aan jouw kamers.

Infrarood verwarming aan de muur biedt enerzijds een praktische en energiezuinige verwarmingsoplossing voor jouw huis, en anderzijds een stijlvolle en moderne toevoeging aan jouw interieur.

Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van design muurverwarming. Zo kun je muur infrarood panelen laten integreren in fotopanelen, spiegels, whiteboards of zelfs in volledig gepersonaliseerde muurdecoraties. Deze creatieve opties stellen je in staat om de verwarming naadloos in jouw interieur te laten opgaan, zonder dat het de aandacht trekt. Zo combineer je functionaliteit met design en creëer je een unieke ambiance in elke kamer van jouw huis.

De voordelen van energiezuinige muurverwarming, muur infrarood panelen en design muurverwarming maken het een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en esthetische manier om hun huis te verwarmen.

Installatie van infrarood verwarming aan de muur

Ben je geïnteresseerd in het installeren van elektrische infrarood verwarming aan de muur? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het proces is verrassend eenvoudig en kan snel worden voltooid, waardoor je direct kunt genieten van de voordelen van muurverwarming met thermostaat.

Montage van elektrische infrarood verwarming

De montage van elektrische infrarood verwarming aan de muur is vrij eenvoudig. Je hebt geen complexe installaties of ingewikkeld gereedschap nodig. In de meeste gevallen kun je de muurverwarming eenvoudigweg ophangen met behulp van de bijgeleverde beugels en schroeven. Het is belangrijk om de handleiding van het specifieke merk en model te volgen voor de beste resultaten.

Bediening met een thermostaat

Om optimaal gebruik te maken van je muurverwarming, kun je deze bedienen met een thermostaat. Dit stelt je in staat om de gewenste temperatuur in te stellen en ervoor te zorgen dat de verwarming automatisch wordt in- en uitgeschakeld om een comfortabel binnenklimaat te behouden. Met een thermostaat heb je volledige controle over de temperatuur in elke kamer waar je de elektrische infrarood verwarming hebt geïnstalleerd.

Voor de beste resultaten is het belangrijk om de thermostaat strategisch te plaatsen. Plaats deze op een locatie waar de temperatuur goed kan worden gemeten en waar de infraroodstraling optimaal naar de rest van de kamer kan worden verspreid. Hierdoor profiteer je van een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding.

Tips voor optimale warmteverspreiding

Om de warmteverspreiding van je muurverwarming te optimaliseren, zijn er een paar tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om de verwarming op de juiste hoogte aan de muur te monteren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de verwarming op een hoogte van ongeveer 1,8 meter te plaatsen. Dit zorgt voor een optimale verspreiding van de infraroodwarmte door de kamer.

Bovendien is het aan te raden om geen objecten direct voor de muurverwarming te plaatsen, aangezien dit de warmteverspreiding kan belemmeren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de muurverwarming vrij is, zodat de warmte gelijkmatig door de kamer kan worden verspreid.

Met deze eenvoudige installatietips en richtlijnen voor optimale warmteverspreiding kun je op een gemakkelijke manier genieten van de comfortabele en energiezuinige elektrische infrarood verwarming aan de muur met thermostaat.

infrarood verwarming met print energiezuinige elektrische verwarming prachtig design infrarood verwarming aan muur

Verschil tussen infrarood verwarming aan de muur en traditionele verwarming

Wanneer we infrarood verwarming aan de muur vergelijken met traditionele verwarmingssystemen, zijn er enkele belangrijke verschillen te ontdekken. Allereerst is er het energieverbruik. Terwijl traditionele verwarmingssystemen vaak veel energie verbruiken om de hele ruimte op te warmen, werkt infrarood verwarming veel efficiënter. De infraroodstraling verwarmt direct de objecten en mensen in de ruimte, waardoor er minder energie nodig is om het gewenste comfortniveau te bereiken.

“Infrarood verwarming aan de muur gebruikt stralingswarmte om een aangename en comfortabele warmte te creëren. Dit is een groot verschil ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen die voornamelijk convectiewarmte gebruiken. Stralingswarmte heeft vele voordelen, waaronder het vermogen om de objecten en mensen direct te verwarmen, zonder eerst de lucht op te warmen. Hierdoor kan infrarood verwarming een gezonde en comfortabele leefomgeving bevorderen.”

Een ander verschil is de warmteverspreiding. Traditionele verwarmingssystemen verwarmen voornamelijk de lucht in de ruimte, waardoor warme lucht stijgt en koude lucht daalt. Dit kan leiden tot ongelijkmatige warmteverdeling en zelfs luchtcirculatie die oncomfortabel kan aanvoelen. In tegenstelling hiermee geeft infrarood verwarming stralingswarmte af die direct wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige en comfortabele warmte, zonder luchtcirculatie.

Ten slotte biedt infrarood verwarming aan de muur ook een hoger comfortniveau. Met traditionele verwarmingssystemen kunnen sommige delen van de ruimte warmer aanvoelen dan andere, afhankelijk van de afstand tot de verwarmingsbron. Infrarood verwarming daarentegen zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding, waardoor elke hoek van de ruimte comfortabel wordt.

Kortom, infrarood verwarming aan de muur heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Het is energiezuiniger, biedt een gelijkmatige warmteverspreiding en bevordert een gezonde en comfortabele leefomgeving door middel van stralingswarmte.

Energiezuinigheid van infrarood verwarming aan de muur

In dit gedeelte van het artikel gaan we dieper in op de energiezuinigheid van infrarood verwarming aan de muur. Deze vorm van verwarming maakt gebruik van stralingswarmte om op een efficiënte manier warmte over te brengen naar objecten en mensen in de ruimte.

Traditionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht in een ruimte, wat resulteert in warmteverlies door bijvoorbeeld ventilatie. Met infrarood verwarming aan de muur wordt deze energieverspilling voorkomen, omdat de warmte direct wordt overgebracht naar objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor ontstaat een aangename en comfortabele warmte zonder onnodig energieverbruik.

Een bijkomend voordeel van muur infrarood panelen is dat ze snel opwarmen en direct warmte afgeven. Dit betekent dat je geen energie hoeft te verspillen aan het langdurig opwarmen van een hele ruimte, maar dat je de warmte direct kunt voelen zodra de panelen zijn ingeschakeld.

Naast het efficiënt overbrengen van warmte, biedt infrarood verwarming aan de muur ook mogelijkheden voor energiebesparingen. Doordat de warmte direct wordt afgegeven aan de objecten en mensen in de ruimte, kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld om het gewenste comfortniveau te bereiken. Dit kan resulteren in lagere stookkosten en een vermindering van het energieverbruik.

Energiezuinige muurverwarming in een notendop:

 • Directe overdracht van warmte naar objecten en mensen in de ruimte;
 • Voorkomt energieverspilling door warmteverlies via ventilatie;
 • Snel opwarmen en directe warmteafgifte;
 • Mogelijkheid voor lagere stookkosten en verminderd energieverbruik.

Kortom, infrarood verwarming aan de muur biedt niet alleen comfortabele warmte, maar ook een energiezuinige oplossing voor het verwarmen van jouw huis.

Design mogelijkheden van infrarood verwarming aan de muur

Infrarood verwarming aan de muur biedt niet alleen comfortabele warmte, maar ook diverse designmogelijkheden om naadloos in jouw interieur te passen. Deze verwarmingstechnologie wordt steeds populairder en wordt steeds meer geïntegreerd in moderne interieurstijlen. Met de verschillende designs en afwerkingen die beschikbaar zijn, kun je de muurverwarming aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en interieur.

“Infraroodverwarming is niet langer alleen een functioneel element in huis, maar ook een designelement dat bijdraagt aan de algehele esthetiek van de ruimte.” – Interieurontwerper Laura de Vries

Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en afwerkingen om de infrarood verwarming perfect te laten passen bij de rest van jouw interieur. Of je nu een strakke en moderne uitstraling wilt, of een meer traditionele en warme sfeer wilt creëren, er is altijd een design dat bij jouw wensen past.

Bovendien kun je de muurverwarming integreren in verschillende ruimtes, zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken of zelfs de badkamer. Hierdoor kun je de infrarood verwarming aanpassen aan de specifieke behoeften en stijl van elke ruimte.

Enkele design opties voor infrarood verwarming aan de muur zijn onder andere:

 • Spiegelpanelen voor een elegante en functionele toevoeging aan de badkamer
 • Glaspanelen met een moderne en strakke uitstraling
 • Moderne kunstwerken die naadloos opgaan in jouw interieur
 • Houten panelen voor een warme en natuurlijke uitstraling
 • Panelen met een aangepaste afbeelding of foto voor een persoonlijk tintje

Met de diverse design mogelijkheden van infrarood verwarming aan de muur is er voor elke interieurstijl en smaak een geschikte optie beschikbaar. Het integreren van muurverwarming in jouw interieur kan niet alleen zorgen voor een aangename en comfortabele warmte, maar ook bijdragen aan de esthetiek en uitstraling van jouw huis.

elektrische verwarming slaapkamer energiezuinige elektrische verwarming prachtig design verwarming op slaapkamer foto verwarming

Merken infrarood verwarming aan de muur

Er zijn verschillende merken die infraroodverwarming aan de muur aanbieden, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en kwaliteiten, waardoor je de mogelijkheid hebt om het perfecte systeem voor jouw behoeften te kiezen.

Ecaros is een gerenommeerd merk in de wereld van infrarood verwarming en biedt een breed scala aan hoogwaardige producten. Hun muurverwarmingssystemen worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en efficiëntie, en ze zijn ontworpen om een comfortabele en gelijkmatige warmte te bieden in elke ruimte.

Alkari is een merk dat bekend staat om zijn innovatieve infrarood verwarmingssystemen. Ze bieden een breed scala aan designopties, waardoor je jouw muurverwarming kunt aanpassen aan de stijl van jouw interieur. Daarnaast staan Alkari-panelen bekend om hun hoge energie-efficiëntie, waardoor je kunt besparen op jouw energierekening.

Welltherm is een merk dat hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen produceert. Hun muurverwarmingssystemen zijn ontworpen met oog voor detail en bieden zowel comfort als energiezuinigheid. Met Welltherm kun je genieten van een aangename warmte in jouw huis, terwijl je ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Bij Warmteshop.be kun je deze merken en meer kopen. Ze bieden een uitgebreid assortiment aan infraroodverwarmingssystemen voor aan de muur. Of je nu op zoek bent naar een stijlvol design, een energiezuinige oplossing of gewoon een betrouwbare muurverwarming, bij Warmteshop.be vind je wat je zoekt.

Tips voor het kopen van infrarood verwarming aan de muur

Ben je van plan om infrarood verwarming aan de muur te kopen? Hier zijn enkele handige tips en aandachtspunten om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Doel en locatie: Bepaal het doel en de locatie waar je de infrarood verwarming wilt installeren. Wil je een specifieke ruimte verwarmen of het hele huis? Dit zal je helpen bij het kiezen van het juiste vermogen en het aantal panelen dat je nodig hebt.
 2. Design en stijl: Overweeg het design en de stijl van de infrarood verwarming. Kies een design dat past bij je interieur en persoonlijke smaak. Gelukkig biedt Warmteshop.be verschillende merken en modellen aan, zodat je een verwarmingssysteem kunt kiezen dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.
 3. Vermogen: Controleer het vermogen van de infrarood panelen die je wilt kopen. Het vermogen zal bepalen hoeveel warmte de panelen kunnen produceren en hoe snel ze de gewenste temperatuur kunnen bereiken. Zorg ervoor dat het vermogen voldoende is voor de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.
 4. Merk en kwaliteit: Kies voor een betrouwbaar merk zoals Ecaros, Alkari of Welltherm. Deze merken bieden hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen aan die garant staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Je kunt deze merken kopen bij Warmteshop.be, een betrouwbare leverancier van infrarood verwarming.
 5. Beoordelingen en ervaringen: Lees beoordelingen en ervaringen van andere klanten. Dit geeft je een goed idee van de prestaties en tevredenheid van andere gebruikers. Op de website van Warmteshop.be vind je mogelijk ook recensies en getuigenissen van tevreden klanten.
 6. Service en garantie: Controleer de service en garantievoorwaarden van Warmteshop.be. Zorg ervoor dat je kunt rekenen op een goede klantenservice en dat je verzekerd bent van garantie op je aankoop. Dit biedt gemoedsrust en zekerheid voor de toekomst.

Met deze tips ben je goed voorbereid om infrarood verwarming aan de muur te kopen. Onthoud dat je altijd kunt vertrouwen op Warmteshop.be voor hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen van topmerken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm.

Onderhoud en levensduur van infrarood verwarming aan de muur

Onderhoud van infrarood verwarming aan de muur

Het onderhouden van infrarood verwarming aan de muur is relatief eenvoudig en vereist geen ingewikkelde of kostbare stappen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw wand infrarood verwarming goed blijft functioneren:

 • Reinigen: Houd de oppervlakte van de wand infrarood panelen schoon door regelmatig stof en vuil te verwijderen met een zachte doek of borstel.
 • Vermijd obstructies: Zorg ervoor dat er geen voorwerpen voor de panelen worden geplaatst, zodat de warmte vrij kan circuleren en efficiënt kan worden verspreid.
 • Controleer de bedrading: Controleer regelmatig de bedrading om er zeker van te zijn dat er geen losse verbindingen zijn en alles goed is aangesloten.

Levensduur van wand infrarood verwarming

De levensduur van wand infrarood verwarming kan variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de panelen. Over het algemeen wordt verwacht dat wand infrarood panelen een levensduur hebben van gemiddeld 25 tot 30 jaar. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de levensduur ook kan worden beïnvloed door factoren zoals regelmatig onderhoud, juist gebruik en de omgevingsomstandigheden.

“Door regelmatig onderhoud en juist gebruik kan de levensduur van wand infrarood verwarming aanzienlijk worden verlengd. Het is een duurzame en betrouwbare optie voor comfortabele warmte in huis.” – Expert van Warmteshop.be

Door regelmatig onderhoud uit te voeren en de panelen op een juiste manier te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw wand infrarood verwarming optimaal blijft presteren gedurende de verwachte levensduur.

Toepassingen van infrarood verwarming aan de muur

Infrarood verwarming aan de muur heeft een breed scala aan toepassingen in verschillende ruimtes. Of het nu gaat om jouw woonkamer, badkamer, kantoor of andere kamers, wand infrarood verwarming biedt een comfortabele en energiezuinige oplossing voor verwarming.

Woonkamers

Infrarood verwarming aan de muur kan jouw woonkamer opwarmen en een gezellige sfeer creëren. De stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je kunt genieten van aangename temperaturen in de hele kamer.

Badkamers

Met wand infrarood verwarming kun je jouw badkamer op een efficiënte manier verwarmen. De panelen kunnen eenvoudig aan de muur worden gemonteerd, waardoor er geen kostbare vloerruimte verloren gaat. Bovendien zorgt de stralingswarmte ervoor dat je snel kunt genieten van een warme en comfortabele badkamer.

Kantoren

In een kantooromgeving kan infrarood verwarming aan de muur zorgen voor een aangename werkomgeving. De panelen kunnen discreet aan de muur worden geïnstalleerd en zorgen voor directe warmte, waardoor je comfortabel kunt werken, zelfs op koudere dagen.

Andere ruimtes

Naast woonkamers, badkamers en kantoren, kan wand infrarood verwarming ook worden toegepast in andere ruimtes zoals slaapkamers, keukens, serres en meer. De flexibiliteit van deze verwarmingstechnologie maakt het mogelijk om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden in elke gewenste ruimte.

Comfortabele en efficiente warmte

Infrarood verwarming aan de muur heeft veel voordelen. Niet alleen zorgt het voor een stijlvolle uitstraling in jouw huis, maar het is ook nog eens energiezuinig en eenvoudig te installeren. Met infrarood verwarming aan de muur geniet je van comfortabele en efficiënte warmte.

De stralingswarmte van infrarood panelen zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte, zonder onnodig energieverbruik. Daarnaast kun je met wand infrarood verwarming jouw interieur naar een hoger niveau tillen. Er zijn verschillende designs en afwerkingen beschikbaar die perfect passen bij jouw smaak en interieur.

Kies voor de merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm die infrarood verwarming aan de muur aanbieden, verkrijgbaar bij Warmteshop.be. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Warmteshop.be kun je terecht voor jouw infrarood verwarming aan de muur, waarbij deskundig advies en goede service gegarandeerd zijn.

Meer over infrarood wand verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood wand verwarming of welke infrarood verwarming aan muurkiezen? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Malle, Warmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Kom bijvoorbeeld meer te weten of infrarood verwarming zuinig of niet is.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Wat is infrarood verwarming aan de muur?

Infrarood verwarming aan de muur is een verwarmingssysteem waarbij warmtepanelen op de muur worden geïnstalleerd. Deze panelen geven stralingswarmte af, die zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmteverspreiding in de ruimte.

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming aan de muur?

Infrarood verwarming aan de muur biedt verschillende voordelen. Het is energiezuinig, stijlvol en eenvoudig te installeren. Bovendien kunnen infrarood panelen een designelement toevoegen aan je interieur.

Hoe installeer ik infrarood verwarming aan de muur?

De installatie van infrarood verwarming aan de muur is eenvoudig. Je kunt de elektrische panelen met behulp van montagemateriaal aan de muur bevestigen. Daarnaast kun je een thermostaat gebruiken om de temperatuur te regelen.

Wat is het verschil tussen infrarood verwarming aan de muur en traditionele verwarming?

Het verschil zit voornamelijk in de manier waarop warmte wordt verspreid. Infrarood verwarming geeft stralingswarmte af, terwijl traditionele verwarming de lucht verwarmt. Infrarood verwarming kan zorgen voor een efficiëntere en comfortabelere warmteverspreiding.

Hoe energiezuinig is infrarood verwarming aan de muur?

Infrarood verwarming aan de muur is energiezuinig omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor wordt er minder warmte verloren en is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken.

Wat zijn de design mogelijkheden van infrarood verwarming aan de muur?

Infrarood verwarming aan de muur biedt diverse design mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen die passen bij jouw interieur. Zo kun je de muurverwarming naadloos laten aansluiten bij je persoonlijke smaak.

Welke merken bieden infrarood verwarming aan de muur?

Er zijn verschillende merken die infrarood verwarming aan de muur aanbieden, zoals Ecaros, Alkari en Welltherm. Deze merken bieden kwalitatieve en betrouwbare muurverwarmingsoplossingen die je kunt kopen bij Warmteshop.be.

Waar moet ik op letten bij het kopen van infrarood verwarming aan de muur?

Bij het kopen van infrarood verwarming aan de muur is het belangrijk om te letten op het vermogen van de panelen, de kwaliteit van het merk en de mogelijkheid om een thermostaat te gebruiken. Je kunt infrarood verwarming aan de muur kopen bij Warmteshop.be.

Hoe lang gaat infrarood verwarming aan de muur mee?

De levensduur van infrarood verwarming aan de muur is afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de panelen. Over het algemeen gaan ze echter lang mee en vereisen ze weinig onderhoud.

Waar kan ik infrarood verwarming aan de muur gebruiken?

Infrarood verwarming aan de muur kan gebruikt worden in verschillende ruimtes, zoals woonkamers, badkamers, kantoren en meer. Het biedt een comfortabele en energiezuinige oplossing voor het verwarmen van je huis of werkplek.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood verwarming aan muur