Infrarood verwarming zuinig of niet

wat is de beste infrarood verwarming infrarood verwarming zuinig of niet infrarood panelen in de woonkamer

Is infrarood verwarming zuinig of niet?

Ben je benieuwd of infrarood verwarming zuinig is en hoe het jou kan helpen bij energiebesparing? In dit artikel zullen we de voordelen van energiezuinige infrarood verwarmingssystemen bespreken en hoe ze kunnen bijdragen aan kostenbesparing.

Infrarood verwarming is een innovatieve technologie die steeds populairder wordt in huizen en commerciële gebouwen. In plaats van de lucht te verwarmen, werkt infrarood verwarming door middel van stralingswarmte. Dit betekent dat objecten en mensen direct worden verwarmd, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen bieden verschillende voordelen. Ze zijn efficiënt in het leveren van warmte, waardoor er minder energie nodig is om een comfortabele temperatuur te handhaven. Bovendien zijn ze snel op te warmen, waardoor je direct kunt genieten van de warmte wanneer je het nodig hebt.

Daarnaast dragen energiezuinige infrarood verwarmingssystemen bij aan een duurzame verwarmingsoplossing. Ze verminderen het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor zowel huiseigenaren als bedrijven.

Als je geïnteresseerd bent in infrarood verwarming en wilt weten hoe het jou kan helpen besparen op energiekosten, lees dan verder. We zullen dieper ingaan op de werking van infrarood verwarming, de kostenbesparing die het biedt en tips geven voor het kiezen van een efficiënt systeem. Ontdek zelf of infrarood verwarming de juiste keuze is voor jouw verwarmingsbehoeften en bespaar energie en geld.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Om te begrijpen of infrarood verwarming zuinig is, is het belangrijk om te weten hoe het werkt. Infrarood verwarming maakt gebruik van infraroodstraling om objecten en mensen direct te verwarmen, in plaats van de omgeving. Dit zorgt voor een efficiëntere verwarming en energiebesparing.

De infrarood panelen in een verwarmingssysteem zetten elektriciteit om in infraroodstraling. Deze straling wordt uitgestraald door de panelen en bereikt de objecten en mensen in de kamer. Zodra de straling in contact komt met een object, wordt het omgezet in warmte. Dit zorgt voor een directe en comfortabele warmtebron.

Een belangrijk aspect van infrarood verwarming is het rendement ervan. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, verwarmt infrarood verwarming geen lucht, maar direct de objecten in de ruimte. Hierdoor is er minder energieverlies en wordt de warmte gelijkmatig verspreid. Dit resulteert in een efficiënter verwarmingssysteem met een hoog rendement.

De infrarood panelen kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals aan het plafond, aan de muur of vrijstaand als een paneelverwarming. De keuze van de installatie hangt af van de specifieke behoeften en indeling van de kamer. Het doel is altijd om een gelijkmatige verwarming te creëren en energieverspilling te minimaliseren.

Infrarood verwarming is niet alleen energiezuinig, maar biedt ook andere voordelen. Het zorgt voor een constante en comfortabele warmte, zonder dat er luchtcirculatie of stofverplaatsing plaatsvindt. Bovendien zijn de panelen gemakkelijk te installeren en te onderhouden, waardoor het een praktische en duurzame keuze is.

hoe werkt infrarood verwarming hoeveel infrarood panelen nodig infrarood warmtepanelen infraroodverwarmingen elektrische verwarming muurbevestiging infrarood panelen goedkoop verwarmen elektrische radiatoren convectoren vervangen keramische verwarming muurmodel is verwarming met infrarood goedkoper dan gas infrarood verwarming zuinig of niet

Voordelen van energiezuinige infrarood verwarming

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen bieden diverse voordelen voor zowel comfort als duurzaamheid. In dit gedeelte zullen we de efficiëntie van infrarood warmte bespreken en laten zien hoe het kan bijdragen aan een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

1. Zuinige infrarood warmte

Een van de belangrijkste voordelen van infraroodverwarming is de efficiënte warmtetransfer. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht opwarmen, straalt infrarood warmte direct naar objecten en mensen in de kamer. Dit zorgt voor snellere en gerichtere verwarming, waardoor er minder energie verloren gaat. Het resultaat is een energiezuinige verwarmingsoplossing die zorgt voor een aangename warmte zonder onnodig energieverbruik.

2. Duurzame verwarmingsoptie

Infraroodverwarming is een duurzame keuze voor verwarming. Het gebruikt elektriciteit om warmte te produceren zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen, zoals gas of olie. Bovendien heeft infraroodverwarming geen bewegende delen en produceert het geen uitstoot of verbrandingsresten, wat bijdraagt aan een schonere en milieuvriendelijkere atmosfeer.

3. Gerichte verwarming

Dankzij de directe straling van infrarood warmte kunnen specifieke zones in een ruimte individueel worden verwarmd. Dit betekent dat je alleen de benodigde ruimtes kunt verwarmen, zoals de woonkamer of badkamer, zonder warmteverspilling in ongebruikte kamers. Door de gerichte verwarming kun je de temperatuur in verschillende zones regelen, wat resulteert in meer comfort en energiebesparing.

4. Snelle opwarmtijd

Infraroodverwarmingssystemen hebben een snelle opwarmtijd, waardoor je snel kunt genieten van de warmte. In slechts enkele minuten na het inschakelen van het systeem kun je de aangename infrarood warmte al voelen. Dit is vooral handig wanneer je snel een kamer wilt verwarmen of wanneer je slechts tijdelijk extra warmte nodig hebt.

Met energiezuinige infrarood verwarmingssystemen profiteer je van efficiënte warmteoverdracht, duurzaamheid, gerichte verwarming en snelle opwarmtijden. Deze voordelen maken infraroodverwarming een aantrekkelijke keuze voor milieubewuste en kostenbesparende huiseigenaren.

Kostenbesparing met infrarood verwarming

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een verwarmingssysteem is de kostenbesparing. Infrarood verwarming biedt een efficiënte en energiezuinige manier om je huis warm te houden. Dit kan op lange termijn leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekeningen.

Maar hoe werkt besparing met infrarood verwarming precies? Het geheim zit in de manier waarop infrarood straling warmte produceert. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, zenden infrarood panelen directe warmte uit naar objecten en mensen in de ruimte. Hierdoor is er minder energie nodig om een comfortabele temperatuur te bereiken en te behouden.

Bovendien biedt infrarood verwarming ook andere voordelen die kunnen bijdragen aan kostenbesparing. Het vermogen om specifieke zones of ruimtes te verwarmen in plaats van het hele huis, kan de verwarmingskosten verder verlagen. Daarnaast hebben infrarood panelen geen bewegende onderdelen, wat betekent dat er geen onderhoud nodig is en minder kans op reparatiekosten.

De factoren die kostenbesparing met infrarood verwarming beïnvloeden:

 • Isolatie: Goede isolatie in combinatie met infrarood verwarming zorgt voor optimale energiebesparing. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren.
 • Thermostaat en regeling: Het gebruik van een programmeerbare thermostaat kan je helpen om de warmte alleen te gebruiken wanneer het nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.
 • Efficiënte infrarood panelen: Kies voor energiezuinige infrarood panelen met een hoog rendement om de kostenbesparing te maximaliseren.
 • Gebruik in combinatie met andere verwarmingsbronnen: Infrarood verwarming kan ook worden gebruikt als aanvullende verwarmingsbron om de kosten te verlagen wanneer dat nodig is.

“Infrarood verwarming biedt niet alleen comfort, maar kan ook de energierekeningen aanzienlijk verlagen. Door het efficiënte gebruik van warmte en de mogelijkheid om specifieke zones te verwarmen, is het een duurzame en kosteneffectieve keuze.”

Overweeg besparing met infrarood verwarming wanneer je op zoek bent naar een energiezuinig verwarmingssysteem dat je helpt om kosten te besparen op lange termijn. Met de juiste installatie, isolatie en thermostaatregeling kan infrarood verwarming een slimme en duurzame keuze zijn voor jouw huis.

Verschillende types infrarood verwarming

Op de markt zijn er verschillende merken en types infrarood verwarming beschikbaar. Hier bespreken we enkele populaire merken zoals Ecaros, Alkari en Welltherm, en laten we zien hoe je deze kunt kopen bij warmteshop.be.

 • Ecaros: Ecaros is een merk dat gespecialiseerd is in hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen. Ze staan bekend om hun innovatieve ontwerpen en duurzame technologieën. Bij warmteshop.be kun je Ecaros infrarood producten vinden en kopen.
 • Alkari: Alkari is een gerenommeerd merk dat infrarood panelen van hoge kwaliteit produceert. Ze bieden een breed scala aan ontwerpen en maten, waardoor je gemakkelijk een passende oplossing kunt vinden voor jouw verwarmingsbehoeften. Je kunt Alkari infrarood panelen aanschaffen bij warmteshop.be.
 • Welltherm: Welltherm is een merk dat hoogwaardige infrarood verwarmingssystemen produceert. Ze combineren stijlvolle ontwerpen met efficiënte technologie om een comfortabele en energiezuinige verwarmingservaring te bieden. Je kunt Welltherm producten vinden en kopen bij warmteshop.be.

Dus als je op zoek bent naar verschillende types infrarood verwarming, zoals die van Ecaros, Alkari en Welltherm, ben je bij Warmteshop.be aan het juiste adres. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige infrarood producten om jouw verwarmingsbehoeften te vervullen.

Installatie van infrarood verwarming

Wanneer je ervoor kiest om infrarood verwarming in huis te halen, is een correcte installatie essentieel om ervoor te zorgen dat het systeem efficiënt werkt. Hier zijn enkele tips en richtlijnen om de installatie van infrarood verwarmingssystemen soepel te laten verlopen.

Kies de juiste locatie voor de panelen

Een van de eerste stappen bij de installatie van infrarood verwarming is het bepalen van de juiste locatie voor de panelen. Zorg ervoor dat de panelen op strategische plaatsen worden geplaatst, zoals aan de muur of het plafond, zodat de warmte gelijkmatig wordt verspreid. Houd rekening met de afmetingen en vorm van de ruimte en vermijd obstakels die de warmte kunnen belemmeren.

Volg de installatie-instructies

Elk merk en type infrarood verwarmingssysteem kan specifieke installatie-instructies hebben. Zorg ervoor dat je deze instructies zorgvuldig opvolgt om ervoor te zorgen dat de panelen correct worden geïnstalleerd. Dit omvat het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen, het aansluiten van de bedrading volgens de specificaties en het controleren van de veiligheid van het systeem.

Tip: Als je twijfelt over de installatie, raadpleeg dan een professional die ervaring heeft met infrarood verwarmingssystemen. Een foutieve installatie kan de prestaties en efficiëntie van het systeem negatief beïnvloeden.

Zorg voor goede isolatie

Een goede isolatie is essentieel om het meeste uit je infrarood verwarmingssysteem te halen. Zorg ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is, inclusief de muren, vloeren en plafonds. Dit helpt om de warmte vast te houden en minimaliseert het energieverlies. Overweeg indien nodig het verbeteren van de isolatie voordat je infrarood panelen installeert.

Volg de veiligheidsvoorschriften

Bij elke installatie is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op te volgen. Zorg ervoor dat je de panelen installeert volgens de geldende veiligheidsnormen en regelgeving. Dit omvat het beschermen van de bedrading, het vermijden van oververhitting en het installeren van de juiste thermostaten en temperatuurregelaars.

Het correct installeren van infrarood verwarmingssystemen is van groot belang om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken en bijdragen aan energiebesparing. Volg deze tips en richtlijnen om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van de voordelen van infraroodverwarming.

infrarood paneel keuken krtijtbord infrarood paneel verwarming krijtbord keuken krijtbord in keuken verwarming

Onderhoud van infrarood verwarming

Om ervoor te zorgen dat je energiezuinige infrarood verwarming optimaal presteert en blijft bijdragen aan kostenbesparing, is regelmatig onderhoud van de infrarood panelen belangrijk. Door het uitvoeren van enkele eenvoudige onderhoudstaken kun je ervoor zorgen dat je verwarmingssysteem efficiënt blijft werken en de maximale energiebesparing behoudt.

Onderhoudstips voor infrarood panelen:

 • Reinig de panelen regelmatig met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Vuil kan de warmteoverdracht belemmeren en de efficiëntie verminderen.
 • Controleer regelmatig of er geen obstakels zijn die de warmteafgifte kunnen blokkeren, zoals meubels of gordijnen die te dicht bij de panelen zijn geplaatst.
 • Inspecteer de bekabeling en aansluitingen om ervoor te zorgen dat alles veilig en goed is aangesloten. Losse of beschadigde bedrading kan leiden tot verminderde prestaties of zelfs storingen.
 • Indien nodig, vervang defecte onderdelen of schakel een professionele installateur in om reparaties uit te voeren.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, behoud je de energiezuinigheid en kostenbesparing van je infrarood verwarmingssysteem. Dit zorgt voor een efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing voor jouw huis.

Daarnaast is het belangrijk om periodiek een professionele inspectie en onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een erkende installateur. Zij kunnen ervoor zorgen dat je infrarood verwarmingssysteem optimaal blijft functioneren en indien nodig eventuele problemen tijdig kunnen identificeren en oplossen.

Door het onderhouden van je energiezuinige infrarood verwarming en het nemen van preventieve maatregelen, kun je genieten van de voordelen van kostenbesparende verwarming en een comfortabel binnenklimaat.

Infrarood verwarming en duurzaamheid

De duurzaamheid van infrarood verwarming is een belangrijk aspect voor veel mensen. Het gebruik van infrarood verwarmingssystemen draagt bij aan een duurzamere leefomgeving, met verschillende duurzame opties die beschikbaar zijn.

Wat infrarood verwarming duurzaam maakt, is het efficiënte gebruik van energie. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die vaak veel energie verbruiken, maken infraroodpanelen gebruik van de natuurkundige eigenschappen van stralingswarmte. Dit betekent dat de warmte rechtstreeks aan de objecten en mensen in de ruimte wordt afgegeven, waardoor er geen energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht.

“Infrarood verwarming is een duurzaam alternatief voor conventionele verwarmingssystemen. Door het efficiënte gebruik van energie en het verminderde verlies aan warmte, draagt het bij aan een lagere CO2-uitstoot en een duurzamere toekomst.” – Warmteshop

Bovendien zijn er duurzame opties beschikbaar, zoals infrarood panelen die gebruikmaken van duurzame materialen en technologieën. Zo zijn er panelen verkrijgbaar die zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals glas of aluminium. Daarnaast zijn er ook panelen die werken op basis van groene energiebronnen, zoals zonne-energie.

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat het geen schadelijke stoffen uitstoot tijdens het gebruik. Infraroodpanelen hebben geen verbrandingsprocessen zoals bij gas- of olieverwarmingssystemen, waardoor er geen uitstoot van schadelijke gassen zoals CO2 of stikstofoxiden plaatsvindt.

Kortom, infrarood verwarming biedt een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Door het efficiënte gebruik van energie, het verminderde warmteverlies en de beschikbaarheid van duurzame opties draagt het bij aan een duurzamere leefomgeving.

Vergelijking met andere verwarmingssystemen

Om te bepalen of infrarood verwarming zuinig is in vergelijking met andere verwarmingssystemen, kunnen we een vergelijking maken met traditionele systemen en andere energiezuinige opties. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

1. Efficiëntie

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen zijn ontworpen om warmte direct aan objecten en mensen over te dragen, waardoor er minder energie verloren gaat aan het opwarmen van de lucht. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren of convectieverwarming, kunnen infrarood panelen gericht warmte leveren op specifieke locaties. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van energie.

2. Snelle opwarmingstijd

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen een kortere opwarmtijd in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. De panelen kunnen binnen enkele minuten warmte genereren, terwijl radiatoren en convectieverwarming meer tijd nodig hebben om de ruimte op te warmen. Dit kan resulteren in een snellere en efficiëntere verwarming van je huis of kantoor.

3. Zoneverwarming

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen kunnen individueel worden geïnstalleerd in specifieke ruimtes of zones, waardoor je de mogelijkheid hebt om alleen de ruimtes te verwarmen die je daadwerkelijk gebruikt. Dit zorgt voor een gerichte en efficiënte verwarming, waarbij je kunt besparen op energiekosten door ongebruikte ruimtes niet onnodig te verwarmen.

4. Onderhoudskosten

Traditionele verwarmingssystemen, zoals verwarmingsketels of radiatoren, kunnen onderhoudskosten met zich meebrengen, zoals het ontluchten van de radiatoren of het jaarlijkse onderhoud aan de ketel. Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen hebben over het algemeen minder onderhoud nodig, waardoor je op lange termijn mogelijk bespaart op onderhoudskosten.

5. Milieuvriendelijkheid

Energiezuinige infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte, wat als een milieuvriendelijke verwarmingsmethode wordt beschouwd. Het zorgt voor minder energieverbruik en verlaagt daarmee de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zijn infrarood panelen gemaakt van duurzame materialen en hebben ze vaak een lange levensduur, waardoor ze een duurzame keuze zijn.

Hoewel infrarood verwarming verschillende voordelen biedt, is het belangrijk om individuele behoeften en omstandigheden in overweging te nemen bij het vergelijken met andere verwarmingssystemen. Door rekening te houden met factoren zoals energiezuinigheid, kosten en duurzaamheid, kun je de juiste keuze maken voor jouw specifieke situatie.

Spiegel met verwarming in badkamer infrarood spiegel beste elektrische verwarming badkamer Infrarood spiegelverwarming verwarming badkamer elektrisch infrarood spiegel infrarood straler badkamer energiezuinig badkamer verwarmen infraroodstraler badkamer spiegel met infrarood verwarming zuinig of niet

Tips voor het kiezen van infrarood verwarming

Als je overweegt om infrarood verwarming in huis te halen, zijn hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je een efficiënt systeem kiest en optimaal kunt profiteren van de besparingen die het biedt.

 1. Vergelijk verschillende merken en modellen: Er zijn verschillende merken en modellen infrarood verwarming op de markt. Vergelijk de specificaties, prijzen en klantbeoordelingen om het systeem te vinden dat het beste bij jouw behoeften past.
 2. Kies de juiste grootte en capaciteit: Zorg ervoor dat je de ruimte correct meet en bepaal de benodigde capaciteit van het infrarood verwarmingssysteem. Een te klein systeem kan niet voldoende warmte leveren, terwijl een te groot systeem overkill is en onnodig energieverbruik veroorzaakt.
 3. Kijk naar het energielabel: Controleer het energielabel van het infrarood verwarmingssysteem. Kies voor systemen met een hogere energie-efficiëntieklasse, omdat deze meer warmte leveren met minder energieverbruik.
 4. Overweeg slimme opties: Sommige infrarood verwarmingssystemen bieden slimme functies, zoals programmeerbare thermostaten en afstandsbedieningen. Deze functies kunnen je helpen om de temperatuur nauwkeurig te regelen en energie te besparen.
 5. Informeer naar garanties en service: Controleer de garantieperiode en informeer naar de service en ondersteuning die wordt geboden bij het infrarood verwarmingssysteem. Een goede garantie en betrouwbare klantenservice zijn belangrijk voor een probleemloos gebruik.

Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van infrarood verwarmingssystemen. Door efficiënte systemen te selecteren en optimaal gebruik te maken van de energiebesparingen die ze bieden, kun je genieten van zowel comfort als besparingen op je energierekening!

Energie en kosten besparen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een energiezuinige en kostenbesparende optie voor het verwarmen van jouw huis. Door gebruik te maken van infrarood panelen en het juiste onderhoud te plegen, kun je genieten van een duurzame en efficiënte verwarmingsoplossing.

Met infrarood verwarming profiteer je niet alleen van de voordelen van infrarood warmte, maar draag je ook bij aan een duurzamere leefomgeving. Bovendien zijn er verschillende merken en types infrarood verwarming beschikbaar, waardoor je keuzemogelijkheden hebt die passen bij jouw individuele behoeften en voorkeuren.

Als je overweegt om infrarood verwarming in huis te halen, let dan op de efficiëntie van de systemen en volg de tips die we hebben gegeven om optimaal te profiteren van de energiebesparing die het biedt. Met de juiste keuzes en onderhoud kun je genieten van een warm en comfortabel huis, terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Meer informatie over zuinig verwarmen

Wil je meer weten of infrarood verwarming zuinig of niet is? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Mechelen, Warmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zuinig verwarmen met  infrarood panelen in en rondom huis. Zoals de comfortabele elektrische verwarming badkamer infrarood, waardoor je iedere ochtend geniet van een heerlijk warme badkamerruimte. Badkamer verwarming is ook ideaal als bijverwarming bij de huidige hoofdverwarming.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België.

FAQ

Is infrarood verwarming zuinig?

Ja, infrarood verwarming is energiezuinig en kan helpen bij kostenbesparing. Het maakt gebruik van infraroodwarmte, die direct aan objecten en mensen wordt afgegeven, waardoor er minder warmteverlies optreedt. Dit resulteert in een efficiënte en zuinige verwarmingsoplossing.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt door middel van infraroodstraling. De verwarmingselementen in de panelen zenden infraroodgolven uit, die worden geabsorbeerd door de objecten en mensen in de kamer. Deze objecten worden rechtstreeks verwarmd, waardoor er geen warmteverlies is en er efficiënt gebruik wordt gemaakt van energie. Hierdoor kunnen infrarood panelen bijdragen aan energiebesparing.

Wat zijn de voordelen van energiezuinige infrarood verwarming?

Energiezuinige infrarood verwarmingssystemen bieden verschillende voordelen. Ze verwarmen de ruimte snel en gelijkmatig, verminderen warmteverlies door directe verwarming van objecten en mensen, hebben geen luchtcirculatie nodig, zijn stil en hebben een lange levensduur. Bovendien kunnen ze bijdragen aan een duurzame oplossing voor verwarming.

Hoe kan infrarood verwarming kosten besparen?

Infrarood verwarming kan kosten besparen door het efficiënte gebruik van energie. De directe verwarming van objecten en mensen zorgt voor minder warmteverlies en een snellere opwarming van de ruimte. Hierdoor kan de thermostaat lager worden ingesteld, wat resulteert in lagere energierekeningen. Daarnaast hebben infrarood panelen weinig onderhoud nodig en gaan ze lang mee, waardoor ook op langetermijnkosten kan worden bespaard.

Welke merken infrarood verwarming zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende merken infrarood verwarming op de markt, waaronder Ecaros, Alkari en Welltherm. Je kunt deze infrarood verwarming merken kopen bij Warmteshop.be. Het is belangrijk om te kijken naar de specificaties, kwaliteit en garantie van de verschillende merken voordat je een keuze maakt.

Hoe kan ik infrarood verwarming efficiënt installeren?

Voor een efficiënte installatie van infrarood verwarming is het belangrijk om de panelen op de juiste locatie en hoogte te plaatsen. Zorg ervoor dat er geen obstakels voor de panelen zijn en dat ze gelijkmatig verdeeld zijn in de ruimte. Het is ook aan te raden om een professional in te schakelen voor de installatie om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd.

Hoe kan ik infrarood verwarming onderhouden?

Energiezuinige infrarood verwarming vereist weinig onderhoud. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil van de panelen te verwijderen om de optimale werking te behouden. Ook is het aan te raden om de panelen periodiek te controleren op eventuele beschadigingen. Raadpleeg de handleiding van de fabrikant voor specifieke onderhoudsinstructies.

Hoe draagt infrarood verwarming bij aan duurzaamheid?

Infrarood verwarming draagt bij aan duurzaamheid doordat het energiezuinig is en minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan traditionele verwarmingssystemen. De panelen verwarmen direct objecten en mensen, waardoor er geen energie verloren gaat. Daarnaast kunnen infrarood panelen worden gecombineerd met duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie.

Hoe vergelijkt infrarood verwarming met andere verwarmingssystemen?

In vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, zoals radiatoren of convectieverwarming, biedt infrarood verwarming verschillende voordelen. Het is energiezuinig, verwarmt snel en gelijkmatig, heeft geen luchtcirculatie nodig en zorgt voor minder warmteverlies. Het kan ook efficiënter zijn dan andere energiezuinige opties, zoals warmtepompen of vloerverwarming.

Heb je tips voor het kiezen van infrarood verwarming?

Bij het kiezen van infrarood verwarming is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit, specificaties en garantie van de panelen. Kies voor panelen met een hoog rendement en een lange levensduur. Daarnaast is het handig om te letten op de mogelijkheid om de panelen te integreren in het interieur en om te kijken naar eventuele extra functies, zoals thermostaten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood verwarming zuinig of niet