Infrarood plafondverwarming voordelen

warmtestraler infrarood plafondverwarming aangename warmte wat verbruikt infrarood verwarming infrarood verwarming plafond inbouw warmtepaneel infrarood

Infrarood plafondverwarming: Waarom dit de verwarming van de toekomst is

De nieuwste innovatie op het gebied van verwarming een infrarood plafondverwarming. Als je op zoek bent naar een energiezuinige, stijlvolle en effectieve manier om je huis te verwarmen, dan is dit de oplossing voor jou. Bovendien is het een elektrische verwarming, waardoor je zonder gas je huis verwarmd. Maar wat is het precies en waarom is het zo’n game changer? Laten we dat ontdekken!

infrarood paneel plafond keuken paneel infrarood paneel verwarming radiator keuken infrarood plafondverwarming

Wat is infrarood plafondverwarming?

Infrarood plafondverwarming maakt gebruik van lange golf infraroodstraling om warmte te produceren. Dit is vergelijkbaar met de natuurlijke warmte van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. In plaats van de lucht te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen, verwarmt de infrarood plafondverwarming objecten en mensen direct. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding door de hele kamer. 

De objecten nemen op zijn beurt de warmte op, waardoor het nog een lange tijd warm aanvoelt. Ook weerkaatsen de infraroodstralen op de meubels, vloer en muren, waardoor je van alle kanten de warmte voelt, als jij je in het stralingsgebied bevindt. 

Waarom is infrarood verwarming zo energiezuinig?

Drie redenen waarom je met infrarood plafondverwarming bespaart:

 1. Directe verwarming: Zoals eerder vermeld, verwarmt het de objecten en mensen direct. Hierdoor voel je de warmte sneller en is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. 
 2. Korte opwarmtijd: Binnen 5 tot 10 minuten is het infrarood paneel warm, dit bespaart energie.
 3. Minder warmteverlies: Er is geen warmteverlies door luchtstroming, waardoor de ruimte sneller en efficiënter wordt verwarmd.
 4. Precieze controle: Moderne infrarood plafondverwarming systemen zijn eenvoudig te bedienen met slimme thermostaten, zodat je eenvoudig en nauwkeurig de temperatuur per infrarood paneel kunt regelen.
  .
badkamerverwarming infrarood plafondpanelen badkamer plafondverwarming badkamer

Voor welke ruimtes is het geschikt?

Of je nu een ruime woonkamer hebt of een compacte badkamer, infrarood plafondverwarming past overal. Dankzij de grote warmteverspreiding is het perfect voor grotere ruimtes zoals woonkamers en kantoren. En het beste deel? Voor kleinere ruimtes zoals badkamers neemt het geen wandruimte in beslag, waardoor je maximale ruimte hebt voor jouw designideeën.

De vele voordelen van infrarood plafondverwarming

 • Energiezuinig: Bespaar op je energierekening.
 • Gezondere warmte: Vermindert luchtcirculatie en dus minder stof en allergenen in de lucht.
 • Stil: Geen geluid van stromend water of blazende lucht.
 • Ruimtebesparend: Ideaal voor elke ruimte, groot of klein.
 • Onderhoudsarm: Geen bewegende delen betekent minder slijtage en dus minder onderhoud.
  .
infrarood plafondverwarming

Meer informatie over infraroodverwarming

Als je op zoek bent naar een efficiënte, stijlvolle en gezonde manier om je huis te verwarmen, dan is infrarood plafondverwarming dé keuze voor jou. Dus waar wacht je nog op? Ervaar vandaag nog de revolutionaire voordelen van infraroodverwarming!

Wil je meer informatie ontvangen over infraroodverwarming of wil je weten hoe infrarood plafondverwarmingwerkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming TervurenWarmteshop Hoogstraten of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infraroodpanelen in en rondom huis. Geniet bijvoorbeeld 12 maanden lang van een verwarming voor buiten en krijg antwoord op het stroomverbruik elektrische vloerverwarming badkamer.  

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood plafondverwarming voordelen