Infrarood heater bespaart op energiekosten

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood paneel met verlichting ir verwarming Infrarood spiegelverwarming infrarood verwarming spiegel infrarood heater infrarood spiegel

Infrarood heater bespaart energie zonder warmteverlies

Infrarood heater technologie is een natuurlijke verwarming met energiebesparing en zonder warmteverlies. Een infrarood verwarming werkt als het zonlicht: het verwarmt zachtjes mensen, vloeren, muren en andere voorwerpen. De belangrijkste voordelen van infrarood warmtepanelen is de snelle warmte en een comfortabele kamertemperatuur. Met als resultaat een hogere energie-efficiëntie en geldbesparing. Vooral nu de gasprijs dit jaar zo explosief is gestegen

Zo resulteert infrarood verwarming in meer comfort en energiebesparing met beperkt warmteverlies. De vermindering van het warmteverlies kan oplopen tot 45-50% bij gebruik van infrarood verwarming in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden zoals airconditioning, waterpompen, gasverwarming zoals cv-ketel.

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood paneel met verlichting ir verwarming Infrarood spiegelverwarming infrarood verwarming spiegel infrarood heater

Infrarood verwarming met thermostaat wifi

De meest geavanceerde infrarood verwarming modellen hebben een thermostaat wifi optie die je met de afstandsbediening via een mobiele applicatie bediend. Als gebruiker kan je specifieke tijden instellen waarop je de ruimtes wilt verwarmen volgens een schema, of bij thuiskomst via de applicatie aanzetten.

Bovendien kan je als gebruiker, om energiezuiniger te zijn en je comfortabeler te voelen, de temperatuur van het infrarood verwarmingspaneel instellen tussen 60 en 120 graden, waardoor het energieverbruik varieert van 160 W/h tot 700 W/h. Alle energie wordt omgezet naar infraroodwarmte, waardoor je het altijd comfortabel warm hebt. De thermostaat wifi zorgt er bovendien voor dat je bespaart op het energieverbruik, omdat de elektrische kachel nooit onnodig aanstaat.

Infrarood heater meest milieuvriendelijke verwarming

Bovendien is infrarood heater de meest milieuvriendelijke en natuurlijke verwarmingsmethode voor het dagelijks leven. Het resultaat is dat de vaste voorwerpen warmte opslaan, geleiden en weer doorgeven aan de ruimte.

Infrarood verwarmingstechnologie maakt gerichte verwarming van voorwerpen mogelijk door infraroodstralen op gekozen plaatsen te richten. Thermische straling in de vorm van golven wordt, evenals lichtstraling, niet door de lucht geabsorbeerd. Daardoor bereiken de infraroodgolven alle beoogde oppervlakken en personen die in het bereik liggen. Doordat infrarood heater met name voorwerpen en oppervlakken verwarmt, voelt de warmte ook behaaglijk bij lagere luchttemperaturen.

Hoe werken infrarood panelen?

elektrische kachel woonkamer goedkoop verwarmen zonder gas infrarood panelen

Infrarood panelen gebruiken de lange golf infraroodstraling. Infraroodwarmte maakt deel uit van het elektromagnetische spectrum. De golflengte, gedefinieerd als infraroodstraling, is het deel van het spectrum net voorbij zichtbaar rood licht. Bij infrarood heater worden alle soorten warmteoverdracht gebruikt – straling, convectie, warmtegeleiding en absorptie.

Infraroodwarmte draagt warmte-energie in golfvorm rechtstreeks over van het verwarmingsoppervlak van een infrarood paneel naar een kouder oppervlak, zonder warmte te verliezen aan de lucht. Dit is directe warmteoverdracht.

Veel hangt af van het vermogen van voorwerpen om warmte te absorberen en verder over te dragen. De meeste materialen die binnenshuis worden gebruikt (beton, metalen) hebben een groot vermogen om warmte te absorberen en terug te stralen naar de kamer. En worden zo een bron van verwarming.

Een infrarood heater verdeelt warmte over voorwerpen, die vervolgens warmte overdragen. Zo wordt de lucht verwarmd door de convectieve energie van deze verwarmde voorwerpen. Hierdoor verbruiken de stralingspanelen minder energie en voelt het sneller warm aan in de kamer. Zeker vergeleken met andere verwarmingsmethoden zoals olie- en convectiekachels.

Infrarood panelen werken stil en zonder actieve luchtstromen met stof, in tegenstelling tot ventilatorkachels of airconditioning, waardoor het leven voor mensen met allergieën minder vatbaar is voor ziekten en irritaties. Een infrarood heater is gemakkelijk te installeren, in te stellen en te onderhouden.

Infrarood verwarmingen kopen bij Warmteshop

welke verwarming kiezen zuinig verwarmen infrarood heater

Infrarood verwarmingen kopen doe je bij Warmteshop. Infrarood verwarmingen zorgen voor maximale energie-efficiëntie, zonder warmteverlies aan de achterkant. Bij gebruik van infrarood paneel met thermostaat treden kostenbesparingen op dankzij de IR verwarmingstechnologie, draadloze thermostaat en de mogelijkheid om het schema en de temperatuur in de applicatie via een smartphone aan te passen. Evenals de optie om de ingestelde temperatuur te handhaven. IR paneel werkt alleen als het echt nodig is. Zodra de ingestelde kamertemperatuur bereikt is, schakelt het warmtepaneel uit. Infrarood verwarmingen kopen doe je bij Warmteshop.

Wil je meer informatie over infrarood heater? Neem dan contact op met onze infrarood verwarmingdeskundigen. Elke vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp verbruik lezen. Bekijk ook eens onze terrasverwarmer, zodat je het buiten in de tuin of op het balkon ook altijd heerlijk warm hebt. Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infrarood heater bespaart op energiekosten