Infra rood verwarming: efficiëntie en comfort in één

wat kost infrarood verwarming Hoeveel stroom verbruikt een infrarood paneel Verwarming installateur wattage berekenen verbruik infrarood verwarming wattage radiator berekenen infra rood verwarming wat verbruikt infrarood verwarming

Infra rood verwarming: energiezuinig verwarmen

Zoek je naar een efficiënte manier om je huis te verwarmen? Infra rood verwarming biedt een moderne, energiezuinige oplossing. Dit type kachel gebruikt infraroodstralen om objecten en mensen direct te verwarmen, wat zorgt voor een snelle en aangename warmte. In dit overzicht behandelen we wat infra rood verwarming is, hoe het werkt, het design en het energieverbruik.

Wat is infra rood verwarming?

Infra rood verwarming is een innovatieve verwarmingsmethode die gebruikmaakt van infraroodstraling. Deze straling is vergelijkbaar met de warmte van de zon en wordt direct geabsorbeerd door objecten en mensen in de ruimte. Dit type kachel is niet alleen efficiënter dan traditionele verwarmingsmethoden, maar biedt ook een gezondere manier van verwarmen omdat het geen stofdeeltjes of allergenen verspreidt.

infraroodverwarming elektrisch verwarming muurbevestiging elektrische heater binnen behaaglijk infrarood fotopanelen aangename warmte elektrische radiator met thermostaat infra rood verwarming

Hoe werkt infra rood verwarming?

Infra rood verwarming creëert warmte door elektromagnetische golven uit te zenden die direct door voorwerpen en mensen worden opgenomen. In tegenstelling tot conventionele verwarmingen, die de lucht verwarmt, zorgt infra rood verwarming voor directe warmte, wat leidt tot snellere en efficiëntere warmte. Dit betekent dat de ruimte snel opwarmt en een constante temperatuur behoudt.

Hoe ziet een infraroodverwarming eruit?

Het design van infrarood verwarming is divers en kan aangepast worden aan elke interieurstijl. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, van paneelverwarming die aan de muur hangt tot draagbare modellen. Sommige versies kunnen zelfs worden vermomd als kunstwerken of spiegels, waardoor ze naadloos in je interieur passen. Een spiegelverwarming in de badkamer of een foto verwarming in de woonkamer. Alles is mogelijk met infra rood panelen. 

wat is een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel ir verwarmingspanelen Verwarming installateur

Wat verbruikt een infrarood verwarming?

Het energieverbruik van infraroodverwarming is aanzienlijk lager dan dat van traditionele verwarmingssystemen. Een simpel rekenvoorbeeld: stel dat een infraroodpaneel van 600 watt 5 uur per dag wordt gebruikt, dan verbruikt het 3 kWh (600 watt x 5 uur) per dag. Afhankelijk van je energietarief kun je de dagelijkse kosten berekenen. Dit efficiënte energieverbruik maakt infra rood verwarming zowel een milieuvriendelijke als kosteneffectieve optie voor huisverwarming.

Meer informatie over zuinig verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over zuinig verwarmen met infraroodstraling of hoe een infra rood verwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze verwarm winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavereof verwarmingswinkel Turnhout. Hier kun je de warmte zelf ervaren. Er staan namelijk diverse modellen al werkend uitgestald.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals de ideale bijverwarming in de vorm van infrarood kacheltje

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Infra rood verwarming: efficiëntie en comfort in één