Hoe werkt elektrische verwarmingsketel?

elektrische verwarmingsketel

Elektrische verwarmingsketel belicht

Verwarm je huis met de innovatieve elektrische verwarmingsketel en stap vol vertrouwen in een groene, duurzame toekomst. Je bespaart niet alleen op energiekosten en onderhoud, maar beschermt ook onze prachtige planeet voor de komende generaties. Naast de elektrische verwarmingsketel kun je infrarood panelen heel goed inzetten als bijverwarming, mocht het toch nog te koud zijn. Maak de overstap en omarm de warmte van milieuvriendelijk leven vandaag nog.

Wat is een elektrische verwarmingsketel?

In de zoektocht naar duurzame en efficiënte alternatieven voor traditionele verwarmingsmethoden, is de elektrische verwarmingsketel een optie die uitblinkt in zijn eenvoud en effectiviteit. Een elektrische verwarmingsketel werkt, in tegenstelling tot zijn gasgestookte tegenhanger, door elektriciteit te gebruiken om water te verwarmen dat vervolgens door je radiatoren of vloerverwarmingssysteem wordt gepompt. Met een minimale impact op het milieu en een vermindering van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, biedt het een moderne oplossing voor de energiebehoeften van vandaag.

 • Efficiëntie: Elektrische boilers hebben nauwelijks warmteverlies.
 • Milieuvriendelijk: Ze stoten geen CO2 uit tijdens gebruik.
 • Veiligheid: Ze verminderen de risico’s die gepaard gaan met gasverwarming.
  .
verwarming gas is niet meer van deze tijd elektrische verwarmingsketel

De voordelen van kiezen voor een elektrische verwarmingsketel

Kiezen voor een elektrische verwarmingsketel betekent kiezen voor een reeks voordelen die niet alleen positief zijn voor jezelf, maar ook voor onze planeet. Ten eerste vereist een elektrische verwarmingsketel minder onderhoud dan een gasverwarmingsketel. Omdat er geen verbranding plaatsvindt binnen het systeem, is er minder slijtage aan de interne componenten, wat leidt tot een langere levensduur en minder behoefte aan reparaties. Bovendien zijn ze meestal kleiner en gemakkelijker te installeren, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor woningen van elke grootte.

Daarnaast ben je met een elektrische verwarmingsketel niet afhankelijk van gas en dat is een enorme stap vooruit in het reduceren van je CO2-voetafdruk. Ze werken ook ongelooflijk efficiënt, en met de toenemende beschikbaarheid van groene stroom kun je je huis verwarmen zonder negatieve impact op het milieu.

 • Minder onderhoud dan gasverwarmingsketel
 • Kleiner in formaaat
 • Niet afhankelijk van de gasvoorziening
 • In combinatie met groene stroom CO2-neutraal
  .

Zonder gas je huis verwarmen: de beschikbare opties

In het huidige klimaat, waarin we allemaal streven naar een meer duurzame toekomst, is het vinden van betrouwbare en efficiënte manieren om zonder gas te verwarmen essentieel. Naast de elektrische verwarmingsketel zijn er nog andere opties om je huis op te warmen:

 • Elektrische radiatoren: Deze kunnen onafhankelijk werken en per ruimte worden geregeld, waardoor ze een flexibele en energiezuinige oplossing zijn.
 • Infrarood verwarming: Dit systeem verwarmt objecten en mensen direct, in plaats van de lucht, wat resulteert in een energiezuinige en comfortabele verwarmingsoplossing.
  .

De stap zetten naar een gasloos huis hoeft niet gecompliceerd of overweldigend te zijn. Met de juiste informatie en oplossingen, zoals de elektrische verwarmingsketel, kun je comfortabel, efficiënt en met een schoon geweten leven. Daarbij wetende dat je actief bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet.

elektrische radiator woonkamer gas verwarming binnen verwarming schilderij verwarming op gas

Meer informatie over zonder gas huis verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over zonder gas huis verwarmen of wil je weten hoe elektrische verwarmingsketel tezamen met infrarood verwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België.  Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kun je in ons zuinig aan blog meer lezen over zonder gas huis verwarmen, zoals hoe een elektrische radiator met thermostaat je wel tot 20% energiebesparing oplevert. Bekijk de verschillende infrarood verwarming in onze online infrarood winkel en profiteer deze winter van lage energiekosten. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt elektrische verwarmingsketel?