Zuinig aan blog: bespaar op elektriciteit en gas

Infraroodverwarmingen zijn goed voor milieu metalen panelen drukknop schakelaar elektrische radiator met thermostaat zuinig aan blog infrarood panelen

Zuinig aan blog: bespaartips

In dit zuinig aan blog delen we handige tips en tricks om je huis om te toveren tot een echte energiezuinige woning. Wie wil er nou niet besparen op gas en elektriciteit? Zuinig aan doen was nog nooit zo eenvoudig! Volg de tips in dit zuinig aan blog, transformeer je huis in een energiezuinig paradijs en zie je energierekening dalen! Dit artikel is speciaal geschreven om je enthousiast en gemotiveerd te maken om energiezuinige keuzes te maken. Laten we samen een stap zetten richting een duurzamere wereld!

zuinig aan blog

Hoe kun je in het algemeen besparen in huis?

Wanneer je aan de slag gaat met de besparingstips uit dit zuinig aan blog, zul je al snel merken dat je energierekening daalt. Hier zijn enkele creatieve en effectieve manieren om te besparen op gas en elektriciteit:

 • Huis isoleren: Zie isolatie als de warme jas van je huis; het houdt de kou buiten en de warmte binnen. Goede isolatie van dak, vloer, en muren kan je energieverbruik drastisch verminderen en zorgt voor een comfortabeler woonklimaat.
 • Kozijnen vervangen: Verouderde kozijnen kunnen ware energievreters zijn. Vervang ze door moderne, goed isolerende kozijnen, zoals kunststof exemplaren, om je stookkosten te verlagen en je leefcomfort te verhogen.
 • Triple AAA glas: Dit speciale glas heeft niet één, niet twee, maar drie glaslagen! Hierdoor wordt warmte beter vastgehouden, en bespaar je op de stookkosten. Het is een investering die zich op termijn zeker terugbetaalt.
 • Zuinige verlichting: Licht uitdoen in ruimtes waar je niet bent is een simpele besparing. Maar vervang ook je oude lampen door LED-verlichting. Deze gebruiken minder energie en hebben een langere levensduur.
 • Slimme thermostaat: Een slimme thermostaat kan je helpen om je verwarming efficiënter te gebruiken. Zo kun je de verwarming automatisch lager zetten als je niet thuis bent, of ‘s nachts.
 • Waterbesparing: Een besparende douchekop en kraan kunnen je watergebruik halveren. Minder watergebruik betekent ook minder energieverbruik om het water te verwarmen.
 • Doe-het-zelf zonnewering: Creatieve zonnewering, zoals het gebruik van lichte gordijnen of het plaatsen van zonwerende folie, kan helpen om je huis koel te houden in de zomer, waardoor je minder energie gebruikt voor airconditioning of ventilatie.
  .

Met deze innovatieve en creatieve ideeën uit ons zuinig aan blog, wordt energie besparen een leuke uitdaging! Je zult versteld staan hoeveel je kunt besparen door kleine aanpassingen in je huis en levensstijl. En elke besparing is een winst voor je portemonnee en voor het milieu!

Zuinig aan met verwarmen via infraroodstraling

besparen met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een innovatieve manier om je huis te verwarmen. Deze techniek maakt gebruik van stralingswarmte in plaats van convectiewarmte. Hierdoor kan de thermostaat 2 graden lager om dezelfde warmte te voelen. Dit levert je een besparing van 12% op verwarmingskosten op, want iedere graad waarbij je thermostaat naar beneden afstelt bespaart 6% op de kosten.

Bovendien wordt 93% van de energie omgezet in stralingswarmte, een buitengewoon hoog percentage. Via de thermostaat bespaar je nog eens 20% op de kosten, omdat de infrarood panelen niet onnodig aan staat. Raamdetectiemelders schakelen de verwarming uit als het raam te lang openstaat, wat extra besparing oplevert. 

Daarnaast houden de objecten, zoals meubels, vloer en muren, de infraroodwarmte lang vast, en ze weerkaatsen ook de stralen opnieuw de kamer in. Je voelt van alle kanten de warmte als jij je in het stralingsgebied bevindt. Doordat de objecten lang de warmte vasthouden kun je ook een raam openzetten om de kamer te luchten. De daling in temperatuur in nauwelijks merkwaar. Dit betekent ook dat minder goed geïsoleerde woningen profiteren van de warmte van infrarood verwarming. 

Voordelen van infrarood verwarming

 • Energiezuinig: Hoog rendement van 93% energieomzetting.
 • Kostenbesparing: Elke graad lager bespaart 6% op verwarmingskosten.
 • Comfort: Stralingswarmte voelt aangenamer en is efficiënter.
 • Gezondere leefomgeving: Geen rondzwevende stofdeeltjes door convectie.
 • Eenvoudig te bedienen via de thermostaat. 
 • Infrarood verwarming en zonnepanelen gaan heel goed samen, waardoor je de opgewekte energie gelijk kunt gebruiken voor de warmtepanelen. 
  .

Met deze tips uit ons zuinig aan blog kun je je energieverbruik aanzienlijk verminderen en een duurzamer leven leiden. Een geïsoleerd huis met infrarood verwarming is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Begin vandaag nog met zuinig aan doen en maak de wereld een beetje groener!

Zuinig aan doen is eenvoudig

Wil je meer informatie ontvangen ons zuinig aan blog? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe je optimaal geniet van een terrasverwarmer muur

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België en Nederland.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Zuinig aan blog: bespaar op elektriciteit en gas