Hoe wattage radiator berekenen?

woonkamer met wit infrarood paneel wattage radiator berekenen bijverwarming wit metaal

Vooraf wattage radiator berekenen

Het wattage radiator berekenen kan je flink wat geld besparen. Indien je namelijk elektrische radiator koopt die een te laag vermogen heeft voor de ruimte, staat deze constant aan en dat is zonde van de energie. Te veel vermogen is weer overbodig. Laat daarom het wattage radiator berekenen, zodat je ook energiezuinig de ruimte verwarmd met het juiste vermogen.

Bij Infrarood Paneel kan je door één van onze adviseurs het wattage laten berekenen van de radiator. We geven hierbij aan hoeveel radiatoren je aan de wand en/of plafond nodig hebt. Bij het wattage berekenen zijn een aantal factoren bepalend.

Factoren voor bepalen vermogen infrarood verwarming

wattage radiator berekenen

Om het vermogen infrarood verwarming te berekenen per m2 of per m3 dienen we vooraf vast te stellen of de kachel als hoofd- of als bijverwarming dient. Daarnaast moeten gekeken worden naar de individuele warmtebehoefte, omdat deze bij iedereen anders ligt. Ben je een koukleum of heb je het snel warm? Om welke ruimte gaat het? Voor een badkamer wil je bijvoorbeeld in korte tijd snel warmte hebben. Voor een slaapkamer is een lage temperatuur gewenst.

Over het algemeen wordt gerekend tussen de 60 en 100 watt per 2, maar zoals gezegd is dit afhankelijk van welke ruimte je wilt verwarmen. De benodigde wattage van een infrarood verwarming is daarbij afhankelijk van de grootte van de kamer. Bovendien speelt ook de isolatie van uw huis een rol. De hoogte van het plafond en de raampartijen.

Indien de behoefte aan warmte groter is. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van slechte isolatie, dan zal bij vermogen infrarood verwarming berekenen een hoger wattage nodig zijn.

Ook kunnen grote of veel objecten de warmte beïnvloeden. Soms kan het ook beter zijn een paar kleinere panelen verdeeld in de kamer te gebruiken, waardoor de indeling van de ruimte dus ook een bepalende factor is. Dat werkt voor de verdeling van warmte immers beter dan een groot infrarood paneel.

Benodigd vermogen infrarood paneel

waarom infrarood verwarming

Over het algemeen kunnen we het volgende stellen. Een klein infrarood paneel zoals 300 of 400 watt is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor een badkamer verwarming wordt altijd aanbevolen een groter model aanbevolen, zoals de 400 tot 600 watt voor 8 m². Een middelgroot infrarood paneel van 1000 tot 1500 watt is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 15 tot 20 m².

Een groot warmtepaneel zoals 2000 of 3000 watt is geschikt voor grote ruimtes, zoals woonkamer van 30 tot 40 m². Dit zijn slechts indicaties. Het is altijd verstandig om advies te vragen aan onze experts van Infrarood Paneel. Zij kunnen een exacte berekening en planning voor jouw woning of kantoor maken.

Wattage berekenen radiator

Het wattage berekenen radiator per ruimte, dat kan de adviseur van Infrarood Paneel voor je doen. Kom een keer langs in één van ons showrooms of neem telefonisch contact met ons op voor de wattage berekenen radiator met infraroodstraling. Geeft daarbij aan of de elektrische verwarming als hoofd- of bijverwarming dient. Lees het complete artikel wattage radiator berekenen.

Wil je meer informatie over wattage radiator berekenen? Je kan voor wattage radiator berekenen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over wattage radiator berekenen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over wattage radiator berekenen vinden. Lees ook meer over infrarood panelen met thermostaten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe wattage radiator berekenen?