Hoe ver straalt een infrarood paneel?

verwarmen met elektriciteit Duurzaam warmtepaneel van metaal hoe ver straalt een infrarood paneel elektrische verwarmingstoestellen groen infrarood panelen

Hoe ver straalt een infrarood paneel eigenlijk?

waarom infrarood verwarming hoe ver straalt een infrarood paneel

Een infrarood paneel aan de muur in een huis straalt zo’n 3 tot 4 meter ver. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoal mens, stoel of bank. Een infrarood verwarmingspaneel plafond heeft een bredere verspreiding. Deze kan wel tot 5 à 6 meter ver stralen, omdat de stralen van bovenaf komen en vrij kunnen stralen.

Het aantal watt (vermogen) van hoe ver straalt een infrarood paneel is hierbij ook bepalend. Een klein warmtepaneel van 300 of 400 watt is geschikt voor een kamer van 3 tot 4 m2. Voor een badkamer is er altijd een hoger wattage nodig, omdat je de badkamer snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor 8 m2. Infrarood paneel 1500 watt is goed voor kamers van 15 tot 20 m2.

Wanneer kiezen voor een keramische verwarming muurmodel of infraroodpaneel plafond

is infrarood schadelijk hoe werkt infrarodo verwarming wat is een infrarood paneel

Een infraroodpaneel plafond straalt verder dan een keramische verwarming muurmodel. Dit komt omdat de straling van bovenaf komen en een plafondverwarming vaak een hoger wattage en grotere afmeting heeft. In grote ruimtes, zoals de huiskamer is een infraroodpaneel plafond altijd aan te raden. Maar bijvoorbeeld in een werkkamer thuis is een keramische verwarming muurmodel weer beter.

Houd hierbij altijd in gedachten dat de infraroodstraling niet onderbroken mag worden. Plaats daarom niet direct stoelen of een bank voor de ir verwarming. De positie bepaling van de infrarood panelen zijn daarom zeer belangrijk. We leggen je dit verder uit.

Juiste positie van infrarood verwarming is essentieel

De positie van de infrarood verwarming bepaalt het bereik van de warme stralen. Infrarode straling kan niet door een muur, een mens, of een ander voorwerp in de kamer dringen. De warmte wordt door de objecten ook weer teruggekaatst. Het is van cruciaal belang grondig te onderzoeken wat je wilt verwarmen en het infrarood verwarmingselement erop te richten.

Heb je een kleine studeerkamer met een bureau, hang de infrarood verwarming dan aan de muur in plaats van aan het plafond. Alleen je bovenlichaam en je werkplek worden verwarmd. Omdat het bureau de infrarode stralen terug naar boven kaatst, blijven je voeten en benen ijskoud. Als je het infrarood verwarmingselement aan de muur hangt, verwarmt het zowel je bovenlichaam als je benen en voeten.

Je kunt een hoek of zone in je huis direct verwarmen met een infrarood verwarming. Daardoor hoef je niet de hele ruimte te verwarmen om het comfortabel warm te hebben. Dit bespaart je bovendien energie.

hoe ver straalt een infrarood paneel terras verwarmer

Hoe ver straalt een terrasheater infrarood?

Naast verwarming voor binnen, kan je ook buiten verwarmen. Het bereik van de straling van een terrasheater is ver. De terrasheater kan wel 5 tot 7 meter ver stralen, dit komt door de intense korte golf straling die hierbij gebruikt wordt. En het hogere vermogen. Hoe krachtiger het wattage, hoe verder het bereik is. In huis is de lange golf infraroodstraling van toepassing.

Gerichte warmte met terras verwarmer

Bij een terras verwarmer is het meestal niet nodig om het hele terras te verwarmen, maar alleen het zit- of loungegedeelte. Een terras verwarmer werkt namelijk met gerichte stralingswarmte, ook wel zone of spotverwarming genoemd. Een elektrische terrasheater van 1500W kan maximaal tot 12 m² terras goed verwarmen.

Meer informatie over infrarood paneel

Lees het complete artikel hoe ver straalt een infrarood paneel. Wil je meer informatie over hoe ver straalt een infrarood paneel? Je kan voor hoe ver straalt een infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over hoe ver straalt een infrarood paneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe ver straalt een infrarood paneel vinden. Lees meer over terrasverwarmer en het stralingsbereik.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe ver straalt een infrarood paneel?