Elektrische verwarming accumulatie: tijd voor moderne overstap?

accumulatiekachel elektrische verwarming accumulatie

De overstap van elektrische accumulatie verwarming naar infrarood

Ben jij op zoek naar een innovatieve, energiezuinige en moderne verwarmingsoplossing voor je elektrische verwarming accumulatie? Dan hebben wij het antwoord voor je. We nemen je mee in de wereld van elektrisch verwarmen. En waarom de overstap van elektrische verwarming accumulatie naar infrarood verwarming dé oplossing van de toekomst is.

Accummulatieverwawrming problemen elektrische accumulatoren elektrische verwarming accumulatie

Waarom je oude accumulatie verwarming vervangen?

In de jaren 60 en 70 waren accumulatie verwarmingen het neusje van de zalm. Deze kachels, die vaak al 30 tot 40 jaar oud zijn, functioneren nog steeds in veel huizen. Ze boden destijds een schoner alternatief voor de olie- en kolenkachels en werden geroemd om hun aangename warmte. Echter, de tijden veranderen en de behoeftes van huiseigenaren ook. De elektrische verwarming accumulatie systemen van toen zijn niet meer de meest energiezuinige oplossingen van nu.

Accumulatie verwarming werkt op een systeem waarbij ’s nachts elektriciteit wordt omgezet naar warmte-energie, opgeslagen in een buffer. Overdag wordt deze warmte dan gebruikt om het huis te verwarmen. Maar dit systeem heeft nadelen:

 • Vooruitplannen is vereist om oververhitting of onvoldoende warmte te voorkomen.
 • De temperatuur is lastig constant te houden met een elektrische verwarming accumulatie.
 • Ze zijn niet ideaal voor tijdelijke verwarming in ruimtes zoals de badkamer of slaapkamer.
 • Als de opgeslagen warmte op is, wordt verwarmen met dagstroom duur.
  .

Oplossing voor een zuinige verwarming: infrarood verwarming

infrarood verwarming als elektrische radiator kopen elektrische bijverwarming

Stel je voor: een moderne verwarming die ruimtebesparend is, geen onderhoudskosten heeft, en bovendien efficiënt, gezond een eenvoudig te installeren is. Infrarood verwarming biedt dit allemaal.

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht verwarmen, straalt infrarood direct warmte uit naar vaste objecten in de ruimte. Dit betekent:

 • Geen luchtcirculatie, dus geen stofdeeltjes in de lucht.
 • Een gezonder binnenklimaat met een stabiele vochtigheidsgraad.
 • Snelle opwarming van ruimtes.
 • Enorme energiebesparing.
  .

Daarnaast zijn infrarood panelen:

 • Ruimtebesparend: slechts 1,7 tot 2 cm dik.
 • Lichtgewicht.
 • Eenvoudig te installeren.
 • Verkrijgbaar in prachtige design modellen, zoals een spiegel verwarming badkamer of een foto verwarming woonkamer.
  .

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen kiezen voor de overstap van elektrische verwarming accumulatie naar infrarood panelen. Het biedt een moderne, efficiënte en gezonde manier van verwarmen, klaar voor de toekomst.

infrarood verwarming op elektriciteit convectoren elektrisch infrarood korte golf of lange golf

Tijd voor verandering

Het is duidelijk: hoewel accumulatie verwarmingen hun dienst hebben bewezen, is het nu tijd voor een modernere en efficiëntere oplossing. Infrarood verwarming is hierbij de perfecte partner. Waar wacht je nog op? Maak de slimme keuze en stap over van elektrische verwarming accumulatie op Infrarood Verwarming

Meer weten? Neem contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen. Bekijk bijvoorbeeld de 4 redenen voor infrarood verwarming kopen.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Elektrische verwarming accumulatie: tijd voor moderne overstap?