Elektrisch verwarmingstoestel als alternatief voor gas of mazout 

elektrisch verwarmingstoestel metalen panelen

5 opties elektrisch verwarmingstoestel

In de wereld van verwarming is de technologie drastisch veranderd. Van traditionele gasgestookte of mazout systemen verschuiven we naar een duurzamer elektrisch verwarmingstoestel. Maar welk type past het beste bij jou? We belichten vijf soorten elektrische verwarmingstoestellen: de warmtepomp, CV ketel, vloerverwarming, infrarood verwarming en bijverwarming.

1. Elektrische warmtepomp: efficiënte warmteverdeling

Een elektrische warmtepomp werkt door warmte uit de omgeving (lucht, water, grond) te onttrekken en die naar je woning te verplaatsen. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn, zorgt de energie-efficiëntie van dit type elektrisch verwarmingstoestel voor een aantrekkelijke terugverdientijd. Bovendien draagt het bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot.

2. Elektrische CV ketel: eenvoudige overstap

De elektrische CV ketel, een uitstekend alternatief voor een gasgestookte CV ketel, biedt een vlotte overgang naar duurzame verwarming. Dit type verwarmingstoestel werkt door elektriciteit om te zetten in warmte voor het verwarmen van je huis en warm water. Ze zijn eenvoudig te installeren en hebben doorgaans minder onderhoud nodig.

elektrische vloerverwarming

3. Elektrische vloerverwarming: heerlijk comfort

Voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding in je woning is een elektrisch verwarmingstoestel in de vorm van vloerverwarming een uitstekende keuze. Elektrische vloerverwarming gebruikt verwarmingselementen onder de vloer die warmte gelijkmatig verspreiden, waardoor koude plekken worden geëlimineerd en energie-efficiëntie wordt bevorderd. Kies voor de elektrische vloerverwarming via mesh matten, welke slechts 3,2 mm dun zijn en daardoor zeer geschikt zijn voor plaatsing onder tegel- of betonvloer in de bijvoorbeeld de badkamer. Verkrijgbaar bij Warmteshop Infrarood Verwarming.

4. Elektrische infrarood verwarming: snelle, gerichte warmte

verbruik infrarood verwarming elektrisch verwarmingstoestel

Elektrische infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte om objecten en mensen in de kamer direct te verwarmen, in plaats van de lucht. Dit type elektrisch verwarmingstoestel biedt een uniek comfort, aangezien de warmte vergelijkbaar is met de natuurlijke warmte van de zon. Bovendien is het zeer snel en gericht, wat leidt tot lagere energiekosten. Binnen 5 tot 10 minuten warm, behaaglijk comfort en eenvoudig te bedienen middels een thermostaat. Prachtige design verwarming aan de wand of het plafond.

5. Elektrische bijverwarming: flexibiliteit en comfort

Voor extra warmte of in ruimtes die je niet constant gebruikt, is een elektrisch verwarmingstoestel in de vorm van bijverwarming nuttig zijn. Deze draagbare eenheden zijn handig en flexibel, zorgen voor directe warmte en kunnen worden aangepast aan je specifieke behoeften. Kies voor infrarood bijverwarming, waarbij je direct de warmte op je huid voelt. Heerlijk warm, goedkoop in verbruik en prachtig om te zien. Ideaal ook als badkamer bijverwarming. 

elektrische stralingskachel badkamer

Meer informatie over elektrische stralingskachel

Wil je meer informatie ontvangen over hoe elektrische stralingskachel werkt en wat de mogelijkheden van een elektrisch verwarmingstoestel zijn in plaats van het gebruik van een gas of mazout verwarming? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming RoeselareWarmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over elektrische stralingskachel voor binnen en buitengebruik. Zoals waarom een thermostaat kopen voor infrarood verwarming een slimme besparingstip is. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Elektrisch verwarmingstoestel als alternatief voor gas of mazout