Efficient je serre verwarmen

serre verwarmen

Hoe energiezuinig serre verwarmen?

Hoe kun je efficiënt en kostenbewust een serre verwarmen? Stel je een serene plek voor waar je het hele jaar door kunt genieten van groen en licht, ongeacht het weer buiten. Een plek die uitnodigt tot ontspanning, tot het kweken van je favoriete planten, of simpelweg tot het genieten van een kop koffie in de ochtendzon. Deze plek bestaat, en het heet een serre. Maar een serre is pas echt een toevluchtsoord als deze goed verwarmd is. We verkennen we hoe je jouw serre niet alleen kunt omtoveren tot een warme en uitnodigende ruimte, maar ook hoe je dit op een efficiënte en kostenbewuste manier kunt doen. Ben je klaar om je serre te veranderen? 

hangende terrasverwarmer wit Inbouw terrasverwarmer serre verwarmen

Wat is een serre en waarom speciale verwarming?

Een serre is een glazen uitbouw aan een woning, voorheen vaak gebruikt om planten te kweken, maar tegenwoordig om extra leefruimte te creëren. De grote hoeveelheid glas maakt het een uitdaging om de ruimte efficiënt te verwarmen. Het juiste verwarmingssysteem kiezen is daarom cruciaal, omdat veel standaard systemen niet geschikt zijn door de unieke structuur en isolatie-eisen van een serre. Een serre verwarmen vereist een oplossing die de ruimte gelijkmatig verwarmt en de warmte binnenhoudt, zonder dat dit ten koste gaat van je portemonnee.

Waarom infrarood verwarming ideaal is

Infrarood verwarming is een uitstekende keuze voor serre verwarmen. Deze technologie werkt door objecten en mensen in de ruimte te verwarmen, in plaats van de lucht, wat efficiënter is in een slecht geïsoleerde ruimte zoals een serre. Met een infrarood verwarming vermijd je dat warmte verloren gaat door kieren en openingen. Middengolf infrarood heaters zijn ideaal voor serres; ze hangen op ongeveer 3 meter hoogte en zorgen voor een aangename, gelijkmatige warmte. Bovendien zijn ze energiezuinig, wat betekent dat je kunt genieten van een warme serre zonder hoge energiekosten.

Tips voor een optimaal verwarmde serre

  1. Isolatie is sleutel: Zorg ervoor dat je serre goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren.
  2. Plaatsing van heaters: Hang je infrarood heaters strategisch op voor maximale dekking en comfort.
  3. Vrije stralingsruimte: Zorg dat de infraroodheaters in de serre vrij kunnen stralen. Obstructie belemmert namelijk de warmte-afgifte. 
    .

Door deze tips te volgen, kun je jouw serre verwarmen op een manier die zowel efficiënt als kosteneffectief is. Geniet van je groene oase, ongeacht het seizoen, met de juiste infrarood verwarming die een gezellige en uitnodigende sfeer creëert.

Meer informatie over serre verwarming

Wil je meer informatie ontvangen over serre verwarming of hoe je het beste en zuinigst een serre verwarmendoet? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals over de IPx5 waterdichte bescherming voor je verwarming. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Efficient je serre verwarmen