De warme gloed van infra rood

infra rood

Infra rood is meer dan alleen een warmtebron

Wist je dat infra rood meer is dan alleen een bron van warmte? Deze onzichtbare stralen zijn overal om ons heen, van de zon tot aan de technologie in je huis. In dit vlotte overzicht duiken we in de wereld van infra rood en verkennen we de verrassende toepassingen en voordelen voor onze gezondheid. Laat je verrassen door de veelzijdigheid en kracht van infra rood.

Wat is infra rood?

Infra rood, een onzichtbare held die ons dagelijks leven op subtiele wijze verrijkt. Deze vorm van straling, die we niet kunnen zien maar wel als warmte kunnen voelen, speelt een essentiële rol in diverse aspecten van ons bestaan. Of het nu gaat om de warmte van de zon die onze huid streelt of de geavanceerde technologieën die ons comfort bieden; infra rood is er altijd.

Soorten infra rood straling

Er bestaan drie soorten infra rood straling: korte, midden, en lange golf. Elk met hun unieke toepassingen die ons leven verrijken. 

Korte golf infra rood straling

Deze vorm van infra rood is bijzonder krachtig en wordt niet alleen gebruikt in communicatietechnologieën maar vindt ook zijn toepassing in terrasverwarming. De energie van korte golf infra rood straling dringt effectief door in de lucht, waardoor het een ideale warmtebron is voor buitengebruik. De intense warmte die het genereert, kan snel een comfortabele omgeving creëren, zelfs in de buitenlucht. Bij een terrasverwarming waait de warmte daardoor niet weg, zoals bij een gas terrasheater wel het geval is.

tuin verwarming op gas Korte golf infra rood straling

Middengolf infra rood straling

Middengolf infra rood speelt een cruciale rol in de medische wereld, waar het wordt ingezet voor verschillende behandelingen en diagnostische toepassingen. Deze golflengte biedt de mogelijkheid om dieper in het lichaam te penetreren zonder schadelijke effecten, waardoor het een veilige optie is voor het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de bloedcirculatie, en zelfs het bevorderen van genezingsprocessen.

Lange golf infra rood straling

De meest bekende en wijdverspreide vorm van infra rood straling is de lange golf, die we voornamelijk kennen door zijn toepassing in infrarood verwarmingssystemen. Deze zachte, behaaglijke warmte is vergelijkbaar met die van de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-straling. Lange golf infrarood straling is ideaal voor het verwarmen van binnenruimtes, aangezien het een diepe, gelijkmatige warmte biedt die objecten en personen direct verwarmt zonder de lucht uit te drogen.

Elk type infraroodstraling brengt dus zijn eigen set aan voordelen en toepassingen met zich mee, van de krachtige en directe warmte van korte golf straling tot de zachte, doordringende warmte van lange golf straling. Deze diversiteit maakt infra rood een onmisbaar element in zowel onze technologie als ons dagelijks comfort.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een wonder van efficiëntie. Deze vorm van verwarming simuleert de natuurlijke warmte van de zon door objecten, mensen en oppervlakken direct te verwarmen, in plaats van de lucht eromheen. Dit resulteert in een aangename warmte die diep doordringt in je lichaam, waardoor een comfortabele omgeving ontstaat met minder energieverbruik. Ideaal voor iedereen die waarde hecht aan duurzaamheid en comfort.

De voordelen van infrarood verwarming zijn legio. Het is niet alleen efficiënter dan traditionele verwarmingssystemen, maar draagt ook bij aan een gezonder binnenklimaat. Doordat de lucht niet circuleert, vermindert het de verspreiding van stof en allergenen. Dit maakt infrarood verwarming een slimme keuze voor zowel je portemonnee als je welzijn.

infra rood

Is infrarood gezond?

Rondom de gezondheidsaspecten van infrarood bestaan veel vragen en misvattingen. Echter, de wetenschap toont aan dat gematigde blootstelling aan infra rood straling voordelen kan hebben voor de gezondheid. Van verbeterde bloedcirculatie tot aan verlichting van spierpijn, infrarood heeft een positieve impact op ons welzijn.

Een opsomming van de gezondheidsvoordelen van infra rood:

  • Bevordert de bloedcirculatie
  • Verlicht spierpijn en gewrichtsstijfheid
  • Ondersteunt het immuunsysteem
  • Verbetering van huidconditie

Meer informatie over huis verwarmen met infrarood panelen

Wil je meer informatie ontvangen over hoe je jouw huis verwarmen kunt met infrarood panelen of hoe infra rood werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MalleWarmteshop Lommel en verwarmingswinkel Roeselare.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een elektrische verwarming convector werkt en wat een beter en duurzamer alternatief is voor huis verwarmen zonder gas. 

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | De warme gloed van infra rood