Hoe werkt een elektrische verwarming convector?

ventilatorkachel met convectie warmte warmteblazer elektrische verwarming convector

Warmte nieuwe stijl: de elektrische verwarming convector

Verwarm je huis slim en efficiënt met een elektrische verwarming convector. Deze moderne verwarmingsoplossing biedt comfort en warmte, precies waar en wanneer je het nodig hebt. Maar zoals bij alles, komen er zowel voordelen als nadelen bij kijken. Waarom zou je kiezen voor deze vorm van elektrisch verwarmen en wat maakt infrarood verwarming een interessant alternatief? Lees verder voor een warme duik in de wereld van elektrische convectoren.

Elektrische verwarming convector: hoe werkt het?

Een elektrische verwarming convector verwarmt je ruimte door lucht over een verwarmingselement te laten circuleren. Zodra je het apparaat inschakelt, verwarmt het element de lucht eromheen. Deze warme lucht stijgt op en zorgt voor een natuurlijke circulatie in de kamer. Terwijl warme lucht de ruimte vult, koelt de lucht dicht bij de vloer af en zakt naar beneden, waardoor er een constante beweging van warme lucht ontstaat die de kamer verwarmt. Het is een efficiënt proces dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van warmte.

Een elektrische verwarming convector biedt directe warmte en is eenvoudig te installeren. Je hoeft geen ingewikkelde leidingen of kanalen aan te leggen; een stopcontact is voldoende. Dit maakt ze ideaal als bijverwarming of voor gebruik in ruimtes waar centrale verwarming niet haalbaar is.

convector verwarming elektrische verwarming convector

Voordelen en nadelen elektrische convector verwarming

Een van de grootste voordelen van een elektrische convector verwarming is de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak. Ze zijn ook relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud. Bovendien bieden ze een relatief snelle opwarming van de ruimte, wat bijzonder prettig is tijdens koude dagen.

Echter, de elektrische verwarming convector heeft ook nadelen. Ze kunnen hogere operationele kosten met zich meebrengen in vergelijking met andere verwarmingssystemen, vooral als ze als hoofdverwarmingssysteem worden gebruikt. Daarnaast wordt de warmte als droog ervaren, wat niet comfortabel is voor iedereen.

Voordelen elektrische verwarming convector:

 • Eenvoudige installatie
 • Gebruiksgemak
 • Snelle opwarming van de ruimte
 • Kostenbesparend in aanschaf

Nadelen convectiewarmte:

 • Hogere operationele kosten
 • Produceert droge warmte produceren
 • Indien een kamer slecht geïsoleerd is, verdwijnt de warme lucht naar buiten
  .
Alles over infrarood verwarming gezondheid huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen verwarmen zonder gas verwarming op gas bijverwarming living infrarood verwarming kopen

Infrarood verwarming als beste alternatief

Wanneer je op zoek bent naar een efficiëntere en aangenamere verwarmingsoplossing, komt infrarood verwarming vaak in beeld. Infrarood panelen verwarmen de objecten en personen in de ruimte direct, in plaats van de lucht. Dit resulteert in een comfortabele, gelijkmatige warmte die niet leidt tot droge lucht of onnodige circulatie van stof.

Infrarood verwarming is energiezuinig, omdat het de warmte direct afgeeft waar het nodig is, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien zijn infrarood panelen slank (2 cm dun) en stijlvol, waardoor ze naadloos in elk interieur passen.

Voordelen infrarood verwarming

 • Lage aanschafkosten
 • Snel en ongecompliceerde installatie
 • Ideaal bedienen, ook op afstand met de Smart Home App
 • Geen onderhoudskosten
 • Droge en schimmel vrije muren. 
 • De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie. 
 • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
 • CO2-neutraal met eco- en zonne-energie. 
 • Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren. 

Meer informatie over zuinig elektrisch verwarmen

Wil je meer informatie ontvangen over zuinig elektrisch verwarmen of wat een beter alternatief is voor een elektrische verwarming convector? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming MechelenWarmteshop Gavere of verwarmingswinkel Turnhout

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom huis. Zoals hoe een slaapkamer verwarmen zonder CV.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Hoe werkt een elektrische verwarming convector?