Convectoren elektrisch: de duurzame toekomst van verwarmen

convectoren elektrisch

Waarom kiezen voor convectoren elektrisch

Als je ooit hebt nagedacht over hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen, dan zijn convectoren elektrisch een uitstekende optie om te overwegen. Met het groeiende besef van de milieueffecten van traditionele gasverwarming, wenden velen zich nu tot elektrische verwarming oplossingen. Hoge kwaliteit elektrische convectoren zijn bovendien zuinig in verbruik en zijn nog goedkoper in combinatie met zonnepanelen op dak.

paneelverwarming verwarming op elektriciteit convectoren elektrisch

Wat zijn convectoren elektrisch?

Convectoren elektrisch zijn in essentie verwarmingstoestellen die lucht opwarmen en deze vervolgens circuleren om een ruimte te verwarmen. Ze doen dit door elektrische energie te gebruiken om een element binnenin het toestel te verwarmen. Wanneer de lucht over dit element stroomt, wordt het opgewarmd en stijgt het, waardoor er plaats komt voor koudere lucht om op zijn beurt op te warmen.

Deze manier van verwarmen is veel milieuvriendelijker en kosten effectiever dan traditionele gasverwarming. Gasverwarming is niet alleen schadelijk voor het milieu door de uitstoot van broeikasgassen, maar ook duurder vanwege de stijgende gasprijzen.

Soorten elektrische convectoren

Er zijn twee hoofdtypen convectoren elektrisch: die welke warmte afgeven door straling en die welke warmte afgeven door convectie. Stralingsconvectoren werken door warmte rechtstreeks af te geven aan de objecten (meubels, muren en vloeren) en mensen in een kamer. Dit is hetzelfde principe als de warmte die je voelt van de zon op een koude winterdag. Er vindt geen luchtverplaatsing plaats, waardoor deze schoon is. Bijzonder aangenaam voor mensen met allergieën. Gezond verwarmen doe je met stralingswarmte.

Convectie convectoren, aan de andere kant, werken door lucht op te warmen en deze door de kamer te laten circuleren. Dit is een zeer effectieve manier om een hele ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Infrarood verwarming: de toekomst van huis verwarmen zonder gas

infrarood verwarming

Terwijl convectoren elektrisch al een geweldige stap vooruit zijn, is er nog een andere, nog efficiëntere optie beschikbaar: infrarood verwarming. Infrarood verwarming werkt door elektromagnetische golven te gebruiken om warmte te produceren. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop de zon haar warmte produceert, en is bijzonder energiezuinig.

Infrarood panelen zijn ook ongelooflijk veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van situaties, van het verwarmen van je huis tot het verwarmen van een buitenruimte. Met hun strakke, moderne design passen ze moeiteloos in elk interieur en ze zijn bovendien zeer stil in gebruik.

Maak de overstap naar een duurzamere, kosteneffectieve en efficiëntere manier van verwarmen met de beste elektrische verwarming, namelijk infrarood verwarming. Maak vandaag nog de keuze voor een schonere, groenere toekomst.

infrarood verwarming op elektriciteit convectoren elektrisch

Meer informatie over convectoren elektrisch

Wil je meer informatie ontvangen over hoe de convectoren elektrisch van Warmteshop werken? Als ook welke modellen er zijn voor de badkamer, woonkamer, hal, keuken of buitenruimte? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming HasseltWarmteshop Roeselare of verwarmingswinkel Tervuren.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis en als buitenverwarming. Kom meer te weten over accumulatiekachel vervangen door infrarood verwarming en bekijk de badkamer outlet.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Convectoren elektrisch: de duurzame toekomst van verwarmen