Carbon en infraroodstraling: ultiem duo voor wooncomfort 

hoe werkt infrarood paneel IR paneel verwarming elektrisch veilig carbon verwarming verwarmingselement elektrisch

Het wonder van carbon en de opkomst van carbon verwarming

Wanneer je denkt aan de term ‘carbon’, denk je waarschijnlijk eerst aan de bouwsteen van het leven of de vezels die worden gebruikt in high-tech producten. Maar carbon heeft zich ook geopenbaard in een totaal nieuw domein: de wereld van verwarming. We gaan vandaag dieper in op de veelzijdige wereld van carbon en we ontdekken de voordelen van carbon verwarming voor jouw leefruimte.

Wat is carbon eigenlijk?

Carbon, een element dat essentieel is voor het leven op aarde, heeft vele gezichten. Het is de basis van organische chemie, vormt diamanten onder extreme druk en speelt een rol in de atmosfeer als kooldioxide. Maar carbon wordt tegenwoordig ook gebruik als innovatieve toepassing voor de carbon verwarming.

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond elektrische kachel infrarood plafondpanelen woonkamer wand of plafond montage carbon

De veelzijdigheid van carbon

 • Het is een uitstekende geleider van elektriciteit.
 • Carbonvezels zijn sterk en licht, ideaal voor high-performance producten.
 • Het kan grote hoeveelheden warmte vasthouden en verspreiden.
  .

Met deze eigenschappen is het geen wonder dat carbon zo snel populair is geworden in vele industrieën, waaronder de verwarmingssector.

Waarom kiezen voor carbon verwarming?

Carbon verwarming is niet zomaar een trend, het biedt daadwerkelijke voordelen. Dankzij de unieke eigenschappen van carbon kan de warmte gelijkmatig over een oppervlak worden verspreid. Hierdoor voel je een constante, aangename warmte zonder koude plekken.

 • Energie-efficiëntie: Carbon verwarming gebruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen.
 • Snelle opwarming: Je hoeft niet lang te wachten voordat je kamer lekker warm is.
 • Lange levensduur: Carbon verwarmingssystemen zijn duurzaam en gaan lang mee.
 • Gezondere luchtkwaliteit: Ze drogen de lucht niet uit, waardoor je een comfortabeler binnenklimaat krijgt.
  .

De magie van infraroodstraling in carbon verwarming

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt warmtepomp verbruik warmtepaneel infrarood hoe werkt een infrarood paneel stone art

Eén van de meest intrigerende aspecten van carbon verwarming is het gebruik van infraroodstraling. Carbon verwarming maakt gebruik van de natuurlijke kracht van infrarood om je huis te verwarmen, en het doet dit op een uiterst efficiënte manier.

Infraroodstraling is eigenlijk een vorm van licht dat buiten het zichtbare spectrum valt, wat betekent dat je het niet kunt zien. Maar je kunt het zeker voelen! Infrarood warmt objecten en mensen direct op, zonder eerst de lucht te verwarmen. Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, die de lucht verwarmen, wat vervolgens de objecten en mensen in de ruimte verwarmt.

De voordelen van infraroodstraling in carbon verwarming

 1. Directe warmte: Infrarood verwarmt direct objecten en mensen, waardoor je sneller een comfortabele temperatuur bereikt.
 2. Energiezuinig: Omdat infrarood de lucht niet eerst hoeft te verwarmen, bespaar je op energiekosten.
 3. Gezondheidsvoordelen: Infraroodstraling kan spierpijn en stijfheid verlichten, waardoor het bijdraagt aan je algemene welzijn.
  .

Door de combinatie van carbon en infraroodstraling heb je dus een superieur verwarmingssysteem in handen. Het is efficiënt, effectief en biedt zelfs gezondheidsvoordelen. Als je het ons vraagt, is carbon verwarming met infraroodstraling een win-win situatie voor iedereen!

carbon verwarming slaapkamer

Maak de overstap naar carbon verwarming

Ben je op zoek naar een efficiëntere, duurzamere en comfortabelere manier om je huis te verwarmen? Overweeg dan carbon verwarming. Met de vele voordelen die het biedt, is het een investering die je woning verandert. Stap in de toekomst van verwarming en ervaar zelf het wonder van carbon.

Verwarming op gas is passé, neem daarom voor meer informatie over carbon verwarming contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. Zoals infrarood verwarming Antwerpen, Warmteshop Hasselt of verwarmingswinkel Veurne. Hier staan de verschillende verwarmingspanelen al werkend uitgestald, waaronder de verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen.

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis, bijvoorbeeld hoe de keramische verwarming badkamer de ruimte verwarmt en gezond houdt.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop in België. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Carbon en infraroodstraling: ultiem duo voor wooncomfort