Buiten verwarming op gas voordelen en nadelen 

buiten verwarming op gas

Voordelen en nadelen buiten verwarming op gas

Heb je ooit een gezellige avond buiten willen doorbrengen, maar werd je tegengehouden door de kou? Dan heb je waarschijnlijk nagedacht over een terrasverwarming. De meest populaire keuze voor veel mensen is een buitenverwarming op gas. Maar is het echt de beste keuze voor jou? We bespreken we de voordelen en nadelen van een buitenverwarming op gas en introduceren een alternatieve oplossing die je zeker interesseert, namelijk de elektrische terrasverwarmer met infraroodstraling.

buiten verwarming op gas

Snel en efficiënt verwarmen: de voordelen van een buitenverwarming op gas

Een buitenverwarming op gas biedt onmiddellijke warmte, waardoor het perfect is voor spontane bijeenkomsten. Zodra je de heater aanzet, voel je de warmte verspreiden, wat zorgt voor een gezellige en aangename sfeer.

  • Directe warmte: Geen wachttijden, de warmte komt onmiddellijk.
  • Hoge warmte-output: Kan een groot gebied effectief verwarmen.
  • Draagbaar: Eenvoudig te verplaatsen en op te bergen.

Hoewel een buitenverwarming op gas je snel en effectief kan verwarmen, zijn er ook nadelen aan verbonden die je zou moeten overwegen.

Wat je moet weten: de nadelen van een buitenverwarming op gas

Bij een buitenverwarming op gas moet je rekening houden met extra kosten en onderhoud. Gasflessen moeten regelmatig worden vervangen, wat zowel prijzig als lastig kan zijn.

  • Kosten: De prijs van gas kan fluctueren, wat invloed heeft op je uitgaven.
  • Gevoelig voor wind: bij een windvlaag waait de warmte weg en bereikt het niet het terras.
  • Onderhoud: Regelmatige inspecties zijn noodzakelijk voor veilig gebruik.
  • Milieu-impact: Verbruikt fossiele brandstoffen, wat niet ideaal is voor het milieu.
  • Veiligheid: een buitenverwarming op gas mag enkel in open ruimtes gebruikt worden i.v.m. brandgevaar en veiligheid. 

Het grootste nadeel van verwarming op gas voor buiten is echter de impact op het milieu. Het gebruik van gas draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Dit is een serieuze overweging als je milieubewust bent.

infrarood terrasverwarmer wit

Het beste alternatief: elektrische terrasverwarmer met infrarood

Als je de nadelen van een buitenverwarming op gas wilt vermijden, is er een fantastisch alternatief: een elektrische terrasverwarmer met infrarood. Deze heaters zijn niet alleen efficiënt, maar ook milieuvriendelijker. Ze vereisen geen onderhoud en hebben geen invloed op de luchtkwaliteit. 

Daarnaast zijn ze eenvoudig te installeren en gebruiken ze elektriciteit, wat een meer voorspelbare kostenstructuur heeft. Bovendien is de korte golf infraroodstraling niet gevoelig voor wind, waardoor je altijd de warmte op je terras voelt. Ook mag je een elektrische terrasverwarming in (half) gesloten ruimtes gebruiken, zoals een partytent, overkapping of onder een parasol. 

Met al deze voordelen in gedachten, is de elektrische terrasverwarmer met infrarood de perfecte oplossing voor diegenen die een gezellige buitenruimte willen zonder de nadelen van een buitenverwarming op gas. Ben jij klaar om de overstap te maken en optimaal te genieten van je buitenruimte.

Terrasverwarmer 3000 Watt verwarming buiten terras terrasverwarmer met verlichting buitenverwarming terras verwarmer hangende terrasverwarmer

Infrarood terrasverwarmer kopen

Wil je niet de nadelen van een buiten verwarming op gas maar wel profiteren van heerlijke warmte op het terras? Kies dan voor een infrarood terrasverwarmer kopen. Niet gevoelig voor wind, veilig, reukvrij, nooit meer slepen met gasflessen en bovendien verkrijgbaar in prachtige design terrasverwarming modellen. Ook ideaal voor vervanging van de terrasverwarming gas horeca

Meer weten hierover?  Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkels in België. 

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over zonder gas huis verwarmen. Ontdek bijvoorbeeld hoe je altijd droge badkamer handdoeken hebt met een handdoekdroger. En wat de duurzame alternatieven zijn van verwarming op mazout.

Koop nu voordelig terrasverwarmer bij Warmteshop in België en geniet het hele jaar door van een warm buitenverblijf.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Terrasverwarmer | Buiten verwarming op gas voordelen en nadelen