Alternatief voor accumulator verwarming

accumulatieverwarming vervangen accumulator verwarming elektrische accumulatoren

Wat is het alternatief voor accumulator kachel?

Een accumulator kachel, ook wel accumulatie verwarming genoemd, zet elektriciteit in de nacht tegen het goedkope nachttarief om in warmte. Slaat deze warmte vervolgens tijdelijk op en geeft deze op de dag af aan de omgeving. Accumulatiekachels zijn duurder dan standaard elektrische radiatoren. Door hun optimaal gebruik van het goedkoper nachttarief ligt hun verbruik wel een stuk lager. Wat is het alternatief voor accumulatoren verwarmingssystemen?

Wat is een accumulator verwarming?

accumulator

Een accumulator verwarming is een verwarmingssysteem dat werkt op basis van warmteopslag in een accumulator, ook wel warmtebuffer genoemd. Het idee achter dit systeem is dat warmte die opgewekt wordt tijdens piekmomenten in energieproductie of tijdens momenten dat de energie goedkoop is, wordt opgeslagen in de accumulator. Vervolgens wordt deze opgeslagen warmte gebruikt om de woning of gebouw te verwarmen tijdens momenten dat de energieproductie laag is of wanneer de energie duurder is.

Hoe werkt een elektrische accumulatieverwarming?

Een elektrische accumulatieverwarming bestaat uit een warmtebron, een warmtewisselaar en de accumulator zelf. De warmtebron kan bijvoorbeeld een elektrische boiler, een warmtepomp of een zonneboiler zijn. Deze warmtebron verwarmt het water dat door de warmtewisselaar stroomt. De warmtewisselaar brengt de warmte over op het water in de accumulator, die de warmte opslaat.

accumulator thermostaat accumulatorverwarming

Thermostaat accumulatieverwarming

De thermostaat accumulatorverwarming kan worden aangestuurd door een thermostaat die de temperatuur van de kamers meet. Wanneer de temperatuur in de ruimte daalt, wordt de warmte uit de accumulator vrijgegeven om het water in het verwarmingssysteem te verwarmen. Dit zorgt voor een constante warmteafgifte, zelfs wanneer de energieproductie laag is of wanneer de energieprijzen hoog zijn.

Accumulatieverwarming vervangen voor infrarood verwarming

Wil je de accumulatieverwarming vervangen? Omdat deze verouderd is of je vaak te kampen hebt met accumulatieverwarming problemen, wat is het alternatief voor een zuinige elektrische verwarming?

Ondanks dat een accumulator verwarming een efficiënte en duurzame manier van verwarmen is, kan het zijn dat deze vervangen moet worden. Een accumulator kachel maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen en omdat het de energie opslaat wanneer deze goedkoop of overvloedig beschikbaar is kan het kostenbesparend zijn. Dit resulteert in lagere energiekosten en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Maar wanneer je een accumulatieverwarming vervangen moet is de investering hoog.

Goedkope infrarood verwarming

stralingskachel hybride infrarood verwarming wat is hybride verwarming Accumulatieverwarming vervangen voor infrarood verwarming

Een goedkoop alternatief is een infrarood verwarming. Een infrarood verwarming werkt ook op elektriciteit, waarbij tenminste 93% van de energie wordt omgezet in stralingswarmte. Infraroodwarmte heeft het voordeel dat het niet de lucht verwarmd, zoals een accumulator verwarming doet, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied.

Daardoor is er minder energie nodig om het comfortabel warm te krijgen en kan de thermostaat zo’n 3 graden naar beneden dan bij een convector accumulatieverwarming. Iedere graad die je naar beneden bijstelt, bespaart je 6% op de energiekosten. Daarnaast staat een infrarood verwarming niet constant aan. Bij een constante temperatuur slaat het infrarood paneel alleen aan als het onder de doeltemperatuur komt. Dit betekent in de praktijk dat een infrarood verwarming zo’n 10 tot 15 minuten per uur aanstaat.

Ook de aanschaf van een infrarood verwarming is veel lager, al vanaf 200 euro heb je een infrarood verwarming. Dit kan oplopen tot zo’n 1000 euro afhankelijk van de afmeting en het vermogen dat je kiest. Wanneer je de accumulatieverwarming vervangen moet, is een infrarood verwarming een uitstekend en goedkoop alternatief.

Zuinige elektrische verwarming kopen

Wil je meer informatie ontvangen over een zuinige elektrische verwarming kopen of wil je weten wat het alternatief voor accumulator verwarming is? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in huis en buiten, zoals altijd warm met verwarmer buiten. Infrarood verwarming kan je in alle kamers toepassen en eenvoudig en afzonderlijk aansturen via thermostaten.

Koop nu infrarood panelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste artikelen

Alle artikelen

Infrarood Verwarming | Infrarood verwarming | Alternatief voor accumulator verwarming